第150页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
Ⅳ.阅读表达
Whether from the novels, TV shows or films, everyone knows Sherlock Holmes. His stories are among the most read material in the world.
The famous detective stories were written by Sir Arthur Conan Doyle. Though he studied medicine and managed to practise it, writing became his pleasure in life and made him famous all over the world. In addition to his gift in writing detective stories, he had a medical background that enabled him to be of service during wars and journeys to both Antarctica and Africa.
During his university years, Doyle found his studies dull but loved watching his unusual teachers. One of these was Dr Joseph Bell, who liked to observe things to find solutions to problems. While Bell could guess people's jobs just by observing them carefully, he was also cold to his patients. And so Doyle's famous Holmes was born—a confident detective with a keen eye but an indifferent(冷漠的) attitude.
Doyle began to publish detective stories of Sherlock Holmes in The Strand Magazine in 1891 and achieved great success. These exciting and enjoyable adventures attracted the British middle class who lined up to buy magazines and read them. Doyle, however, felt Holmes was blocking his desire to write historical novels and killed him off in 1893. Angry letters and protest(反对) failed to bring Holmes back until 8 years later.
Holmes continued being popular through new novels, TV shows and the Robert Downey Jr.'s films. Some fans are even crazy about Sherlock Holmes. A group of fans called Sherlockians claimed that Sherlock Holmes was a real person and that his stories were historical records. As they work to prove their claims and books and films about Holmes continue to fill our homes, our favourite detective certainly lives on.
注意:每小题答案不超过6个单词。
1. How popular is Sherlock Holmes's stories in the world?______
2. How could Dr Joseph Bell guess people's jobs?______
3. Who killed Holmes off in 1893?______
4. When did Doyle bring Holmes back to his stories?______
5. What do Sherlockians claim to show their love for Sherlock Holmes?______
Whether from the novels, TV shows or films, everyone knows Sherlock Holmes. His stories are among the most read material in the world.
The famous detective stories were written by Sir Arthur Conan Doyle. Though he studied medicine and managed to practise it, writing became his pleasure in life and made him famous all over the world. In addition to his gift in writing detective stories, he had a medical background that enabled him to be of service during wars and journeys to both Antarctica and Africa.
During his university years, Doyle found his studies dull but loved watching his unusual teachers. One of these was Dr Joseph Bell, who liked to observe things to find solutions to problems. While Bell could guess people's jobs just by observing them carefully, he was also cold to his patients. And so Doyle's famous Holmes was born—a confident detective with a keen eye but an indifferent(冷漠的) attitude.
Doyle began to publish detective stories of Sherlock Holmes in The Strand Magazine in 1891 and achieved great success. These exciting and enjoyable adventures attracted the British middle class who lined up to buy magazines and read them. Doyle, however, felt Holmes was blocking his desire to write historical novels and killed him off in 1893. Angry letters and protest(反对) failed to bring Holmes back until 8 years later.
Holmes continued being popular through new novels, TV shows and the Robert Downey Jr.'s films. Some fans are even crazy about Sherlock Holmes. A group of fans called Sherlockians claimed that Sherlock Holmes was a real person and that his stories were historical records. As they work to prove their claims and books and films about Holmes continue to fill our homes, our favourite detective certainly lives on.
注意:每小题答案不超过6个单词。
1. How popular is Sherlock Holmes's stories in the world?______
Among the most read material.
2. How could Dr Joseph Bell guess people's jobs?______
By observing them carefully.
3. Who killed Holmes off in 1893?______
Doyle.
4. When did Doyle bring Holmes back to his stories?______
In 1901.
5. What do Sherlockians claim to show their love for Sherlock Holmes?______
Sherlock Holmes was a real person.
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解及信息提取的能力。题目给出了关于Sherlock Holmes及其作者Arthur Conan Doyle的背景信息,然后通过一系列问题来检验读者对于文本内容的理解。
1. 第一题询问Sherlock Holmes的故事在世界上有多受欢迎,可以从文本中的“His stories are among the most read material in the world.”找到答案。
2. 第二题问Dr Joseph Bell如何猜测人们的职业,可以从文中的“While Bell could guess people's jobs just by observing them carefully”得出答案。
3. 第三题问谁在1893年“杀死”了Holmes,可以从文中的“Doyle, however, felt Holmes was blocking his desire to write historical novels and killed him off in 1893.”得出答案。
4. 第四题问Doyle什么时候让Holmes在他的故事中“复活”,可以从文中的“Angry letters and protest(反对) failed to bring Holmes back until 8 years later.”推断出答案,因为Holmes是在1893年被“杀死”的,8年后就是1901年。
5. 第五题问Sherlockians如何宣称来表达他们对Sherlock Holmes的喜爱,可以从文中的“A group of fans called Sherlockians claimed that Sherlock Holmes was a real person and that his stories were historical records.”得出答案。
【答案】:
1. Among the most read material.
2. By observing them carefully.
3. Doyle.
4. In 1901.
5. Sherlock Holmes was a real person.
1. 第一题询问Sherlock Holmes的故事在世界上有多受欢迎,可以从文本中的“His stories are among the most read material in the world.”找到答案。
2. 第二题问Dr Joseph Bell如何猜测人们的职业,可以从文中的“While Bell could guess people's jobs just by observing them carefully”得出答案。
3. 第三题问谁在1893年“杀死”了Holmes,可以从文中的“Doyle, however, felt Holmes was blocking his desire to write historical novels and killed him off in 1893.”得出答案。
4. 第四题问Doyle什么时候让Holmes在他的故事中“复活”,可以从文中的“Angry letters and protest(反对) failed to bring Holmes back until 8 years later.”推断出答案,因为Holmes是在1893年被“杀死”的,8年后就是1901年。
5. 第五题问Sherlockians如何宣称来表达他们对Sherlock Holmes的喜爱,可以从文中的“A group of fans called Sherlockians claimed that Sherlock Holmes was a real person and that his stories were historical records.”得出答案。
【答案】:
1. Among the most read material.
2. By observing them carefully.
3. Doyle.
4. In 1901.
5. Sherlock Holmes was a real person.
查看更多完整答案,请扫码查看