第167页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
Ⅱ. 阅读理解
A
Many people may wonder what the three Chinese astronauts' life was like when they were working in space. In fact, they did many of the things as we do on Earth.
They brush their teeth, wash their hair and go to the bathroom. However, because of the microgravity(失重) environment, they take care of themselves in different ways. They wash their hair by using the no-rinse shampoo to get it clean because there are no real showers in the spaceship.
Astronauts eat three meals a day: breakfast, lunch and dinner. But how much they eat depends on the astronauts. A small woman astronaut often needs only about 1,900 calories(大卡) a day, while a large man requires about 3,200 calories. So there are many kinds of food ready, such as fruit, nuts, chicken, beef and seafood. They can also drink coffee, tea and orange juice.
Astronauts can have much fun too. They look out of the window, enjoying the wonderful sunsets and sunrises which happen every 45 minutes. Very often, they play with their food or even play jokes on their workmates. Believe it or not, astronauts can even spend weekends, when they can watch films, play music, read books and talk to their families.
After a long day at work, ▲ . Just like on Earth, an astronaut goes to bed at a certain time, then wakes up and prepares for work again. But there are a few differences. Astronauts have to sleep in sleeping bags in special cabins (柜子). Generally, astronauts are planned to have eight hours of sleep. Like on Earth, they may wake up in the middle of their sleep to use the toilet. And astronauts also have dreams.
As for Wang Yaping, she had another experience—preparing for lessons for the Chinese students far down on Earth.
(
A. how astronauts work in space
B. what it is like inside a spaceship
C. what kind of people can be astronauts
D. astronauts' daily life in the spaceship
(
A. have to take showers every two days
B. are not allowed to play jokes in space
C. can have many kinds of food for their meals
D. seldom have dreams when they sleep in space
(
A. it is time to make a phone call
B. reading is what an astronaut needs
C. listening to music sounds like a good idea
D. nothing is better than a good night's sleep
(
A. Making different kinds of food.
B. Taking care of the other astronauts.
C. Writing a report about space travel.
D. Giving a lesson to students on Earth.
A
Many people may wonder what the three Chinese astronauts' life was like when they were working in space. In fact, they did many of the things as we do on Earth.
They brush their teeth, wash their hair and go to the bathroom. However, because of the microgravity(失重) environment, they take care of themselves in different ways. They wash their hair by using the no-rinse shampoo to get it clean because there are no real showers in the spaceship.
Astronauts eat three meals a day: breakfast, lunch and dinner. But how much they eat depends on the astronauts. A small woman astronaut often needs only about 1,900 calories(大卡) a day, while a large man requires about 3,200 calories. So there are many kinds of food ready, such as fruit, nuts, chicken, beef and seafood. They can also drink coffee, tea and orange juice.
Astronauts can have much fun too. They look out of the window, enjoying the wonderful sunsets and sunrises which happen every 45 minutes. Very often, they play with their food or even play jokes on their workmates. Believe it or not, astronauts can even spend weekends, when they can watch films, play music, read books and talk to their families.
After a long day at work, ▲ . Just like on Earth, an astronaut goes to bed at a certain time, then wakes up and prepares for work again. But there are a few differences. Astronauts have to sleep in sleeping bags in special cabins (柜子). Generally, astronauts are planned to have eight hours of sleep. Like on Earth, they may wake up in the middle of their sleep to use the toilet. And astronauts also have dreams.
As for Wang Yaping, she had another experience—preparing for lessons for the Chinese students far down on Earth.
(
D
) 1. The passage mainly talks about .A. how astronauts work in space
B. what it is like inside a spaceship
C. what kind of people can be astronauts
D. astronauts' daily life in the spaceship
(
C
) 2. From the passage we can learn that astronauts .A. have to take showers every two days
B. are not allowed to play jokes in space
C. can have many kinds of food for their meals
D. seldom have dreams when they sleep in space
(
D
) 3. Which of the following can be put in the blank " ▲ " in paragraph 5?A. it is time to make a phone call
B. reading is what an astronaut needs
C. listening to music sounds like a good idea
D. nothing is better than a good night's sleep
(
D
) 4. What was Wang Yaping's special experience in space?A. Making different kinds of food.
B. Taking care of the other astronauts.
C. Writing a report about space travel.
D. Giving a lesson to students on Earth.
答案:
【解析】:
这是一篇英语阅读理解题,主要考查学生对文章主旨,细节理解以及推理判断的能力。文章主要描述了中国宇航员在太空的生活情况,包括他们如何照顾自己,饮食情况,娱乐活动以及睡眠情况等。题目类型为主旨大意题,细节理解题和推理判断题。
1. 主旨大意题需要学生对文章的整体内容有把握,从文章中获取关于宇航员在太空生活的信息,然后选出最符合文章主旨的选项。
2. 细节理解题需要学生仔细阅读文章,找出与问题相关的具体信息,然后进行对比分析,选出正确答案。
3. 推理判断题则需要学生根据文章的内容进行逻辑推理,推断出文章未明确提及的信息,选出最符合逻辑的答案。
【答案】:
1. D
文章主要描述了宇航员在太空的生活情况,包括他们如何照顾自己,饮食,娱乐以及睡眠等,所以选项D“宇航员在太空船上的日常生活”最符合文章主旨。
2. C
文章第三段明确提到“So there are many kinds of food ready, such as fruit, nuts, chicken, beef and seafood.”,说明宇航员可以吃到多种食物,所以选项C“他们可以吃到多种食物”是正确的。
3. D
文章第五段主要描述了宇航员的睡眠情况,包括他们如何在特定的时间睡觉,醒来并再次准备工作,以及他们需要在特殊的舱内睡在睡袋里等。所以选项D“没有什么比一个好的晚上睡眠更好的了”最符合上下文逻辑。
4. D
文章最后一段明确提到“As for Wang Yaping, she had another experience—preparing for lessons for the Chinese students far down on Earth.”,说明王亚平在太空的特殊经历是给地球上的学生备课,所以选项D“给地球上的学生上课”是正确的。
这是一篇英语阅读理解题,主要考查学生对文章主旨,细节理解以及推理判断的能力。文章主要描述了中国宇航员在太空的生活情况,包括他们如何照顾自己,饮食情况,娱乐活动以及睡眠情况等。题目类型为主旨大意题,细节理解题和推理判断题。
1. 主旨大意题需要学生对文章的整体内容有把握,从文章中获取关于宇航员在太空生活的信息,然后选出最符合文章主旨的选项。
2. 细节理解题需要学生仔细阅读文章,找出与问题相关的具体信息,然后进行对比分析,选出正确答案。
3. 推理判断题则需要学生根据文章的内容进行逻辑推理,推断出文章未明确提及的信息,选出最符合逻辑的答案。
【答案】:
1. D
文章主要描述了宇航员在太空的生活情况,包括他们如何照顾自己,饮食,娱乐以及睡眠等,所以选项D“宇航员在太空船上的日常生活”最符合文章主旨。
2. C
文章第三段明确提到“So there are many kinds of food ready, such as fruit, nuts, chicken, beef and seafood.”,说明宇航员可以吃到多种食物,所以选项C“他们可以吃到多种食物”是正确的。
3. D
文章第五段主要描述了宇航员的睡眠情况,包括他们如何在特定的时间睡觉,醒来并再次准备工作,以及他们需要在特殊的舱内睡在睡袋里等。所以选项D“没有什么比一个好的晚上睡眠更好的了”最符合上下文逻辑。
4. D
文章最后一段明确提到“As for Wang Yaping, she had another experience—preparing for lessons for the Chinese students far down on Earth.”,说明王亚平在太空的特殊经历是给地球上的学生备课,所以选项D“给地球上的学生上课”是正确的。
查看更多完整答案,请扫码查看