第170页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
Ⅲ. 信息还原
These days we are bringing up kids in a generation that we like to call "the electronic device generation". Kids enjoy spending hours playing on their computers and phones. Since it seems that most of us parents can't live without the computer, the tablet or the phone, it is normal for our kids to feel that's the way to go.
(1)
A lot of parents believe they shouldn't let their kids use computers. (2)
(3)
Let us talk about the internet now. Is it a big bad wolf? Not really. (4)
(5)
These days we are bringing up kids in a generation that we like to call "the electronic device generation". Kids enjoy spending hours playing on their computers and phones. Since it seems that most of us parents can't live without the computer, the tablet or the phone, it is normal for our kids to feel that's the way to go.
(1)
C
Some of them are "I don't want my kid on the computer. Am I right not letting him use it?" "Should I allow him to play for so long?" and "When should I say no?"A lot of parents believe they shouldn't let their kids use computers. (2)
B
At the same time, there is another set of parents who let their kids use their tablets or their phones for long hours. They feel their kids have to be good at using them, or they will be left behind.(3)
E
It can play a big role in the development of our kids. It can be used even without an internet connection. Kids can use it to draw pictures, read books, listen to music or play games just like any other toy. However, the number of hours that they use it should be controlled.Let us talk about the internet now. Is it a big bad wolf? Not really. (4)
D
Kids can know what is happening around them, and read wonderful facts about anything that interests them. There are a lot of healthy, kid-friendly websites that our kids can use. If you do allow your kid to use the internet, be there while he or she uses it.(5)
A
Don't let the internet turn into something that just helps you to take care of your kid.
答案:
【解析】:
这是一道信息还原题,主要考查学生对文章逻辑顺序和连贯性的理解,需要学生根据上下文选择合适的句子填入空白处,使文章意思完整、通顺。解题的关键在于理解每个空白处前后文的语境,并从选项中找出最符合语境的句子。
(1) 根据后文的一些问题,如"I don't want my kid on the computer. Am I right not letting him use it?"等,可以看出父母们对于孩子使用电子设备存在很多疑问,因此选项C"But as parents we find ourselves asking the same questions."最符合语境。
(2) 前文提到"A lot of parents believe they shouldn't let their kids use computers.",即很多父母认为不应该让孩子使用电脑,接下来应该解释他们为什么这么想,选项B"They think that kids should do other things like riding a bike or playing out with friends."正好说明了这一点。
(3) 后文提到"It can play a big role in the development of our kids. It can be used even without an internet connection.",说明这个东西对孩子的成长有很大作用,且即使没有网络也可以使用,根据上下文可以判断"It"指的是电脑,因此选项E"Well, we shouldn't stop our kids from using the computer."表明了作者对于孩子使用电脑的态度。而接下来的句子需要进一步说明电脑的好处,但选项中没有直接相关的句子,因此此处的关键在于理解后文的语境,并确定
(3)的位置主要在于引出下文,故不需要直接相关的选项。而在此题中,我们需要选择的是能最自然地引出后文的选项,考虑到后文强调了电脑在孩子成长中的重要作用,我们可以认为作者对电脑的使用持正面态度,虽然E选项并未直接描述电脑的好处,但它表明了作者不反对孩子使用电脑,因此是此处最合适的选项。对于空白
(3)后的具体描述电脑好处的句子,应顺承E选项,理解后文内容,即电脑在孩子成长中可以发挥重要作用,即使没有网络也可以使用,孩子们可以用它来画画、看书、听音乐或玩游戏,就像任何其他玩具一样。
(4) 前文提到"Is it a big bad wolf? Not really.",说明作者认为互联网并非完全有害,接下来应该解释互联网的好处,选项D"If used properly, it has so much information to offer to our kids."正好说明了这一点。
(5) 后文提到"Don't let the internet turn into something that just helps you to take care of your kid.",说明作者认为父母应该陪伴孩子使用互联网,而不是让它成为照顾孩子的工具,因此选项A"Make it an experience that your kid enjoys with you."最符合语境。
【答案】:
(1) C
(2) B
(3) E
(4) D
(5) A
这是一道信息还原题,主要考查学生对文章逻辑顺序和连贯性的理解,需要学生根据上下文选择合适的句子填入空白处,使文章意思完整、通顺。解题的关键在于理解每个空白处前后文的语境,并从选项中找出最符合语境的句子。
(1) 根据后文的一些问题,如"I don't want my kid on the computer. Am I right not letting him use it?"等,可以看出父母们对于孩子使用电子设备存在很多疑问,因此选项C"But as parents we find ourselves asking the same questions."最符合语境。
(2) 前文提到"A lot of parents believe they shouldn't let their kids use computers.",即很多父母认为不应该让孩子使用电脑,接下来应该解释他们为什么这么想,选项B"They think that kids should do other things like riding a bike or playing out with friends."正好说明了这一点。
(3) 后文提到"It can play a big role in the development of our kids. It can be used even without an internet connection.",说明这个东西对孩子的成长有很大作用,且即使没有网络也可以使用,根据上下文可以判断"It"指的是电脑,因此选项E"Well, we shouldn't stop our kids from using the computer."表明了作者对于孩子使用电脑的态度。而接下来的句子需要进一步说明电脑的好处,但选项中没有直接相关的句子,因此此处的关键在于理解后文的语境,并确定
(3)的位置主要在于引出下文,故不需要直接相关的选项。而在此题中,我们需要选择的是能最自然地引出后文的选项,考虑到后文强调了电脑在孩子成长中的重要作用,我们可以认为作者对电脑的使用持正面态度,虽然E选项并未直接描述电脑的好处,但它表明了作者不反对孩子使用电脑,因此是此处最合适的选项。对于空白
(3)后的具体描述电脑好处的句子,应顺承E选项,理解后文内容,即电脑在孩子成长中可以发挥重要作用,即使没有网络也可以使用,孩子们可以用它来画画、看书、听音乐或玩游戏,就像任何其他玩具一样。
(4) 前文提到"Is it a big bad wolf? Not really.",说明作者认为互联网并非完全有害,接下来应该解释互联网的好处,选项D"If used properly, it has so much information to offer to our kids."正好说明了这一点。
(5) 后文提到"Don't let the internet turn into something that just helps you to take care of your kid.",说明作者认为父母应该陪伴孩子使用互联网,而不是让它成为照顾孩子的工具,因此选项A"Make it an experience that your kid enjoys with you."最符合语境。
【答案】:
(1) C
(2) B
(3) E
(4) D
(5) A
查看更多完整答案,请扫码查看