第156页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
Ⅲ. 信息还原
Get ready. Robots are about to enter our classroom. From the Republic of Korea to Japan to the United States, schools are putting English-speaking robots in front of their students. In the Republic of Korea, robots are the new teaching assistants in a number of preschools and kindergartens. (1)______, but are these children really learning anything?
I don't think a computer will ever be able to do what a teacher does. A teacher has to be able to respond to students as individuals. (2)______ and a teacher has to change his or her teaching style to fit the needs of the students. I seriously doubt that a computer will ever be able to do this even though the big data is widely used in the world.
Here are 4 comments on "Robots Are Now Teaching English!"
Sara says:
In my opinion, schools should spend money training human teachers rather than buying robots. (3)______.
Keiko says:
I don't think you can learn a language without real human interaction. (4)______.
Hassan says:
Robots might be able to help people learn a language, but I don't think they should replace teachers because robots are just machines without human feelings.
Nancy says:
(5)______. A child might be less afraid to make a mistake in front of a robot than in front of a real person.
What's your opinion about this?
A. Each student is different
B. The young students say that the robots are fun
C. After all, robots cannot think as humans do
D. Robots can do many things to help students learn English
E. I think robots might be very helpful in the classroom
F. Research shows that children learn more from real speakers than from recorded conversations
Get ready. Robots are about to enter our classroom. From the Republic of Korea to Japan to the United States, schools are putting English-speaking robots in front of their students. In the Republic of Korea, robots are the new teaching assistants in a number of preschools and kindergartens. (1)______, but are these children really learning anything?
I don't think a computer will ever be able to do what a teacher does. A teacher has to be able to respond to students as individuals. (2)______ and a teacher has to change his or her teaching style to fit the needs of the students. I seriously doubt that a computer will ever be able to do this even though the big data is widely used in the world.
Here are 4 comments on "Robots Are Now Teaching English!"
Sara says:
In my opinion, schools should spend money training human teachers rather than buying robots. (3)______.
Keiko says:
I don't think you can learn a language without real human interaction. (4)______.
Hassan says:
Robots might be able to help people learn a language, but I don't think they should replace teachers because robots are just machines without human feelings.
Nancy says:
(5)______. A child might be less afraid to make a mistake in front of a robot than in front of a real person.
What's your opinion about this?
A. Each student is different
B. The young students say that the robots are fun
C. After all, robots cannot think as humans do
D. Robots can do many things to help students learn English
E. I think robots might be very helpful in the classroom
F. Research shows that children learn more from real speakers than from recorded conversations
答案:
【解析】:本题主要考察的是阅读理解与逻辑匹配能力。题目给出了一段关于机器人进入教室辅助英语教学的文章,并附带了四个人的评论,要求从给出的选项中选择最合适的句子填入空白处。这需要我们根据文章的内容和上下文,以及每个评论者的观点,来推断出最合适的选项。
(1) 第一个空需要填入的内容应该是描述机器人进入教室后,孩子们对机器人的看法或态度。根据选项B“The young students say that the robots are fun”,可以看出孩子们对机器人是持有趣、好玩的态度的,这与文章描述的机器人作为新的教学助手进入教室的情境相符。
(2) 第二个空需要填入的内容应该是关于教师需要适应学生个体差异的描述。选项A“Each student is different”直接表达了这一观点,与后文“a teacher has to change his or her teaching style to fit the needs of the students”相呼应。
(3) 第三个空是Sara的观点,她认为学校应该花钱培训人类教师而不是购买机器人。选项C“After all, robots cannot think as humans do”支持了她的观点,即机器人无法像人类教师那样思考和适应学生的需求。
(4) 第四个空是Keiko的观点,她认为没有真正的人类互动就无法学习语言。选项F“Research shows that children learn more from real speakers than from recorded conversations”与她的观点一致,强调了真实人类互动的重要性。
(5) 第五个空是Nancy的观点,她认为机器人在课堂上可能会有帮助。选项E“I think robots might be very helpful in the classroom”直接表达了这一观点,与后文提到的孩子可能更愿意在机器人面前犯错而不是在真人面前犯错的观点相呼应。【答案】:
(1) B;
(2) A;
(3) C;
(4) F;
(5) E。
(1) 第一个空需要填入的内容应该是描述机器人进入教室后,孩子们对机器人的看法或态度。根据选项B“The young students say that the robots are fun”,可以看出孩子们对机器人是持有趣、好玩的态度的,这与文章描述的机器人作为新的教学助手进入教室的情境相符。
(2) 第二个空需要填入的内容应该是关于教师需要适应学生个体差异的描述。选项A“Each student is different”直接表达了这一观点,与后文“a teacher has to change his or her teaching style to fit the needs of the students”相呼应。
(3) 第三个空是Sara的观点,她认为学校应该花钱培训人类教师而不是购买机器人。选项C“After all, robots cannot think as humans do”支持了她的观点,即机器人无法像人类教师那样思考和适应学生的需求。
(4) 第四个空是Keiko的观点,她认为没有真正的人类互动就无法学习语言。选项F“Research shows that children learn more from real speakers than from recorded conversations”与她的观点一致,强调了真实人类互动的重要性。
(5) 第五个空是Nancy的观点,她认为机器人在课堂上可能会有帮助。选项E“I think robots might be very helpful in the classroom”直接表达了这一观点,与后文提到的孩子可能更愿意在机器人面前犯错而不是在真人面前犯错的观点相呼应。【答案】:
(1) B;
(2) A;
(3) C;
(4) F;
(5) E。
查看更多完整答案,请扫码查看