第127页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
Ⅱ. 阅读理解
A
The police are looking for robbers who stole valuable diamonds from the jewelry show at the City Centre yesterday evening. The owner reported that a necklace was taken by a young couple. It was worth 1.5 million. Witnesses said that a couple caught their eye because they seemed too young to be interested in such expensive jewelry. In his story, a salesman said that the couple were dressed in clothing that seemed too casual for the jewelry show. According to a saleswoman who talked with them, the couple said that they were interested in a special necklace for the woman to wear at their wedding next month. The man said that he was a well-known sportsman, so many reporters would come to the wedding ceremony.
The saleswoman left the couple looking at the necklace when she went to help an elderly man who fell out of his wheelchair. Unfortunately, when she got back, the couple and the necklace were gone. The police have realized that the old man was part of the robbery plan.
The police think the same gang of thieves robbed a hotel downtown last month. At that time, a woman was checking in when two men with guns threatened the hotel clerk. Although the clerk was very brave, he had to hand over all the money, about 1,500. Strangely, the woman who was checking in didn't seem afraid at all and she disappeared before the police arrived. The police are working hard to find the criminals.
(
A. 150. B. 500. C. 150,000. D. 1,500,000.
(
A. Their clothes were not formal. B. They were arguing out loud.C.. The woman wore a special necklace. D.. They seemed like reporters.(
A
The police are looking for robbers who stole valuable diamonds from the jewelry show at the City Centre yesterday evening. The owner reported that a necklace was taken by a young couple. It was worth 1.5 million. Witnesses said that a couple caught their eye because they seemed too young to be interested in such expensive jewelry. In his story, a salesman said that the couple were dressed in clothing that seemed too casual for the jewelry show. According to a saleswoman who talked with them, the couple said that they were interested in a special necklace for the woman to wear at their wedding next month. The man said that he was a well-known sportsman, so many reporters would come to the wedding ceremony.
The saleswoman left the couple looking at the necklace when she went to help an elderly man who fell out of his wheelchair. Unfortunately, when she got back, the couple and the necklace were gone. The police have realized that the old man was part of the robbery plan.
The police think the same gang of thieves robbed a hotel downtown last month. At that time, a woman was checking in when two men with guns threatened the hotel clerk. Although the clerk was very brave, he had to hand over all the money, about 1,500. Strangely, the woman who was checking in didn't seem afraid at all and she disappeared before the police arrived. The police are working hard to find the criminals.
(
D
) 1. How much is the value of the missing necklace believed to be?A. 150. B. 500. C. 150,000. D. 1,500,000.
(
A
) 2. Why did the couple attract the salesman's attention?A. Their clothes were not formal. B. They were arguing out loud.C.. The woman wore a special necklace. D.. They seemed like reporters.(
D
) 3.. Why didn'T the woman seem afraid in the hotel?A.. She had 1,500.B.. She was very brave.C.. She wanted to help the hotel clerk.D.. She was one of the robbers.( B
) 4.. What is the type of the passage possibly?A.. An advertisement.B.. A news report.C.. A science fiction.D.. A children's story.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对于文章细节的把握能力以及推理能力。文章主要讲述了一起在市中心珠宝展上发生的钻石盗窃案,以及警方对此案的调查和推测。题目要求根据文章内容,选择正确的答案。
1. 第一题是细节理解题,需要找到文章中提到项链价值的部分,然后对比选项,选出正确答案。
2. 第二题也是细节理解题,需要找到销售员注意到这对夫妇的原因,然后对比选项,选出正确答案。
3. 第三题是推理判断题,需要根据文章中的信息,推断出那个女人在酒店里看起来并不害怕的原因。
4. 第四题是主旨大意题,需要判断文章的类型。
【答案】:
1. D
根据文章中的描述,“It was worth 1.5 million.”可知,丢失的项链价值150万,因此选项D“1,500,000”是正确的。
2. A
文章中提到,“In his story, a salesman said that the couple were dressed in clothing that seemed too casual for the jewelry show.”这说明销售员注意到这对夫妇是因为他们的穿着对于珠宝展来说太随意了,因此选项A“他们的衣服不够正式”是正确的。
3. D
根据文章中的描述,“Strangely, the woman who was checking in didn't seem afraid at all and she disappeared before the police arrived.”以及后文的“The police think the same gang of thieves robbed a hotel downtown last month.”可以推断出,那个女人看起来并不害怕是因为她就是劫匪之一,因此选项D“她是劫匪之一”是正确的。
4. B
文章主要描述了一起盗窃案的经过和警方的调查,这种叙述方式更符合新闻报道的特点,因此选项B“一篇新闻报道”是正确的。
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对于文章细节的把握能力以及推理能力。文章主要讲述了一起在市中心珠宝展上发生的钻石盗窃案,以及警方对此案的调查和推测。题目要求根据文章内容,选择正确的答案。
1. 第一题是细节理解题,需要找到文章中提到项链价值的部分,然后对比选项,选出正确答案。
2. 第二题也是细节理解题,需要找到销售员注意到这对夫妇的原因,然后对比选项,选出正确答案。
3. 第三题是推理判断题,需要根据文章中的信息,推断出那个女人在酒店里看起来并不害怕的原因。
4. 第四题是主旨大意题,需要判断文章的类型。
【答案】:
1. D
根据文章中的描述,“It was worth 1.5 million.”可知,丢失的项链价值150万,因此选项D“1,500,000”是正确的。
2. A
文章中提到,“In his story, a salesman said that the couple were dressed in clothing that seemed too casual for the jewelry show.”这说明销售员注意到这对夫妇是因为他们的穿着对于珠宝展来说太随意了,因此选项A“他们的衣服不够正式”是正确的。
3. D
根据文章中的描述,“Strangely, the woman who was checking in didn't seem afraid at all and she disappeared before the police arrived.”以及后文的“The police think the same gang of thieves robbed a hotel downtown last month.”可以推断出,那个女人看起来并不害怕是因为她就是劫匪之一,因此选项D“她是劫匪之一”是正确的。
4. B
文章主要描述了一起盗窃案的经过和警方的调查,这种叙述方式更符合新闻报道的特点,因此选项B“一篇新闻报道”是正确的。
查看更多完整答案,请扫码查看