2025年5年中考3年模拟九年级英语全一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟九年级英语全一册译林版》

Ⅲ.阅读理解(每小题 3 分,共 9 分)
公共秩序「2025 江苏无锡期中」
For me, one of the greatest pleasures in life is going to watch a great film at the cinema. It's a chance for me to get away from real life. There's nothing better than being lost in a story unless, of course, someone decides to ruin your moment.
Whether at a cinema or a huge theatre, someone usually decides to treat the place like their own home! Here are some accepted ways of behaving at the cinema which some people don't seem to understand.
To start with, some people always turn up late, causing you to rise from your seat to allow them to go past. Then, when you want to enjoy the surround-sound effects, someone begins to enjoy their drinks and popcorn and thus makes a lot of noises. And what I can't stand most is people who chat with their friends at the cinema, sometimes not even about the film.
I'm not alone in this situation. Simon Mayo, a film critic(评论家), experienced a “new low” during a film. He says, “The woman in front of me got a mirror out, then her boyfriend got a phone out and used the light of it to allow her to do her make-up!”
Simon has helped to create a list of rules on how moviegoers should behave at the cinema. One of them is no use of mobile phones, and another is not to take your shoes off, which is the most serious offence(冒犯) to others.
Of course, when we have paid for a ticket, we feel it is our right to relax and enjoy the film in the way we want to, but we mustn't forget our fellow moviegoers who want to enjoy the cinematic experience, too.
The best choice for anyone who wants to break the rules of cinema manners is to watch the movie at home. But we all know that the best way to enjoy the art of cinematography is on the big screen. ▲
16.Why does the writer enjoy going to the cinema?
A.Because it makes him feel like being at home.
B.Because he wants to enjoy the cinematic experience.
C.Because he prefers watching the films on big screens.
D.Because it gives him a moment to stay away from real life.
17.What is considered by Simon Mayo to be the rudest action at a cinema?
A.Doing the make-up.
B.Using mobile phones.
C.Taking the shoes off.
D.Chatting with friends.
18. Which is the best sentence to fill in the “▲” in the last paragraph?
A.Just stay at home!
B.It's your choice!
C.Go to the cinema!
D.Manners are important!
答案: 16.D 细节理解题。根据"It's a chance for me to get away from real life."可知,作者喜欢去电影院看电影是因为这是一个逃离现实生活的机会。故选 D。17.C 细节理解题。根据"and another is not to take your shoes off, which is the most serious offence to others"可知,Simon 认为在电影院里最无礼的举动是脱鞋。故选 C。18.B 推理判断题。通读最后一段可知,到底是在家里看电影还是去电影院看电影,这取决于个人的选择。故选 B。
19.English
is considered as an important tool
by a lot of people.
20.The young couple
have been in love with each other for ten years
since they got to know.
21.The lady
played the lead role
in the film Hero.
22.When I arrived at the cinema, the film
had been on
for half an hour.
23.The pollution is
so
terrible
that
everybody should do something to stop it.
答案: 19.is considered as an important tool 20.have been in love with each other for ten years 21.played the lead role 22.had been on 23.so;that

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭