第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
Ⅲ.阅读理解(每小题2分,共6分)
「2025江苏扬州江都期中改编」
The track of the 2024 Paris Olympic Games
Grey for the turns at the end of the bend (弯道)
Darker purple for the service areas
Lighter purple for the track (跑道)
Green for the field
Why do people choose the color purple?
Different colors bring different feelings to people. Purple makes people feel excited and helps reduce stress at the same time. This color can help runners do their best and achieve good results. What’s more, purple can make people pay more attention to runners. It can also remind people of lavender (薰衣草) in Provence (普罗旺斯) of France.
Some facts about the Olympics:
*The Olympics started in Greece over 2,000 years ago.
*The colors of the Olympic rings are blue, green, yellow, black and red.
*The modern Olympics started in 1896 with 13 countries attending.
*From 1912 to 1948, artists like musicians and writers also took part in the Olympics.
21.What color did the 2024 Paris Olympic Games choose for the service areas?
A.Grey.
B.Green.
C.Darker purple.
D.Lighter purple.
22.Why did the 2024 Paris Olympic Games choose the purple track?
A.Because it could help runners do their best.
B.Because it could make people feel stressed.
C.Because it could make runners pay more attention to the audience.
D.Because it could make people learn more about the Olympics.
23.Which of the following can we learn from the passage?
A.When the modern Olympics began.
B.Why people held the first Olympics.
C.How many countries have held the modern Olympics till now.
D.How people chose the colors of the Olympic rings.
「2025江苏扬州江都期中改编」
The track of the 2024 Paris Olympic Games
Grey for the turns at the end of the bend (弯道)
Darker purple for the service areas
Lighter purple for the track (跑道)
Green for the field
Why do people choose the color purple?
Different colors bring different feelings to people. Purple makes people feel excited and helps reduce stress at the same time. This color can help runners do their best and achieve good results. What’s more, purple can make people pay more attention to runners. It can also remind people of lavender (薰衣草) in Provence (普罗旺斯) of France.
Some facts about the Olympics:
*The Olympics started in Greece over 2,000 years ago.
*The colors of the Olympic rings are blue, green, yellow, black and red.
*The modern Olympics started in 1896 with 13 countries attending.
*From 1912 to 1948, artists like musicians and writers also took part in the Olympics.
21.What color did the 2024 Paris Olympic Games choose for the service areas?
A.Grey.
B.Green.
C.Darker purple.
D.Lighter purple.
22.Why did the 2024 Paris Olympic Games choose the purple track?
A.Because it could help runners do their best.
B.Because it could make people feel stressed.
C.Because it could make runners pay more attention to the audience.
D.Because it could make people learn more about the Olympics.
23.Which of the following can we learn from the passage?
A.When the modern Olympics began.
B.Why people held the first Olympics.
C.How many countries have held the modern Olympics till now.
D.How people chose the colors of the Olympic rings.
答案:
21.C 细节理解题。根据“Darker purple for the service areas”可知,服务区使用了深紫色。故选 C。
22.A 细节理解题。根据“This color can help runners do their best and achieve good results.”可知,紫色可以帮助赛跑运动员做到最好,这正是使用紫色跑道的原因之一。故选 A。
23.A 细节理解题。根据“The modern Olympics started in 1896”可知,现代奥运会始于 1896 年。故选 A。
22.A 细节理解题。根据“This color can help runners do their best and achieve good results.”可知,紫色可以帮助赛跑运动员做到最好,这正是使用紫色跑道的原因之一。故选 A。
23.A 细节理解题。根据“The modern Olympics started in 1896”可知,现代奥运会始于 1896 年。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看