2025年5年中考3年模拟九年级英语全一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟九年级英语全一册译林版》

16. To the Wonder is the name of
C
.
17. Why does Li Wenxiu come back to Altay?
B

18. The underlined word “unique” has the closest meaning to
C
.
19. What is the key to the success of To the Wonder according to Director Teng?
D
答案: 16.C 细节理解题。根据“A recent TV series To the Wonder”可知,《我的阿勒泰》是一部电视剧。故选 C。
17.B 细节理解题。根据“After failing to realize...tries to find a new direction for herself.”可知,李文秀回到阿勒泰是为了给自己找到新的方向。故选 B。
18.C 词义猜测题。根据“very different from the usual Chinese series”可知,此处表示这部电视剧与众不同,unique 意为“特别的”,与 special 含义相近。故选 C。
19.D 细节理解题。根据“But the key to the success...everyone communicates sincerely.”可知,电视剧《我的阿勒泰》成功的关键是与观众建立真诚的联系。故选 D。
Have you ever watched online videos and follow them to do some exercise? Physical exercise is good for our body and mind. Today, working out through online videos is becoming very popular. Since the Internet is widely used, it’s very easy for us to do so. 20.
B

One of my friends, Lin Fei, followed short workout videos to do daily exercise. “With live programs I feel like working out with my friends, which encourages me to hold on to the last minute,” she said. 21.
F
“I have a fear of working out at the gym because I don’t like being watched by others. Working out at home makes me much more enjoyable,” he said.
22.
A
When I told my plan to my elder sister, a PE teacher, she reminded me that workout videos could be helpful but might still carry some problems.
“Without being with someone in person, you will be less willing to work out to your best. Working out at the gym allows you to have advice in real time and get pushed harder,” my sister said to me. “Well, if you really want to have a try, first, choose proper programs or videos. That’s very important. And then ask your friends for advice. 23.
D
Anyway, don’t be addicted (沉迷的) to it. You should try different ways to work out to be healthy.”
According to her suggestions, I finally followed an online workout program with personalized help that is held for three months. After the first period of training, I felt it very practical and helpful when I put in the right amount of work along with a strong will. Using online videos to work out is a much cheaper and time - saving choice than going to the gyms. 24.
E
答案: 20.B 前文讲到因为互联网的广泛使用,所以跟随网络视频进行锻炼变得很简单,故选项 B“这意味着我们可以随时随地锻炼”符合题意。
21.F 后文讲到作者的另一位朋友不愿意去健身房,在家锻炼让他感觉更愉快,故选项 F“我的另一个朋友迈克尔告诉我,健身视频让他感觉很舒服”符合题意。
22.A 前文介绍了作者的两个朋友的健身经历,后文介绍了作者自己也想跟随网络视频健身,故选项 A“有了他们的例子,我决定试一试”符合题意。
23.D 前句讲到可以向朋友们寻求建议,故选项 D“他们的经历可以让你对你的期望有一个很好的了解”符合题意。
24.E 前句介绍了跟随网络视频进行锻炼的好处,此处应是表转折,说明能否坚持下来取决于个人。故选项 E“但有时当我太懒或太忙而不能坚持下去时,这就很难了”符合题意。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭