2025年5年中考3年模拟九年级英语全一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟九年级英语全一册译林版》

Ⅰ. 根据句意及所给提示写出所缺的单词
1. They love ballet and dream of becoming successful
dancers
(舞蹈者).
2. Mary
insisted
(坚持) on her idea, but she failed in the end.
3. As students, you should put all your
effort(s)
into your studies.
4. The television plays an important
role
in our daily life.
5. Lei Feng did many good things for others during his
lifetime
.
6. “Chinese fever” has swept across the world in recent years. This
marks
(标志) the rapid increase in foreign people’s interest in China and Chinese history.
7. The old man had a serious traffic accident and died of massive blood
loss
.
8. Some popular TV series
based
(以……为基础) on real-life stories are close to ordinary people.
答案: 1.dancers 2.insisted 3.effort(s) 4.role 5.lifetime 6.marks 7.loss 8.based
9. John never
dreamt of
being a great musician when he was young.
10. After years of searching, the police
finally
found the lost boy and sent him back to his family.
11. It’s said that Yuan Yuan will play a
major
role in the TV play.
12. The graduation
marked the beginning of
a new stage in Alice’s life last year.
13. His aunt was chosen to
play the lead role of
a strong woman in that new film.
答案: 9.dreamt of 10.finally 11.major 12.marked the beginning of 13.play the lead role of
14. We should talk about the things
B
the children’s understanding in a simple way.
A.over
B.beyond
C.above
D.under
答案: 14.B 我们应该用简单的方式来谈论超出孩子们理解能力的事情,beyond(超出)符合题意。故选B。
15. Hepburn was
C
a great actress that she will always be remembered.
A.so
B.too
C.such
D.very
答案: 15.C so/such...that...结构表示“如此……以至于……”,a great actress 是名词短语,其前应用 such。故选C。
16. She found her lovely pet dog ____ and felt sad about the ____ of it.
C

A.losing; loss
B.lose; losing
C.lost; loss
D.lost; lost
答案: 16.C “find sth.+形容词”表示“发现某物……”,故第一空填 lost;定冠词 the 后接名词,故第二空填 loss。故选C。
17. Hepburn
played the role of
a princess in Roman Holiday and it was a classic.
18. Sometimes, he would do strange things to
catch my attention
.
19.
My grandma passed away/died peacefully in her sleep last night.

20.
That event marked the beginning of her successful career.
答案: 17.played the role of 18.catch my attention 19.My grandma passed away/died peacefully in her sleep last night. 20.That event marked the beginning of her successful career.
Ⅴ. 阅读理解
How are movies made? There are many steps to follow when making a movie.
A movie is based on a story called a script. Some scripts are taken from books which are often already popular. A person who writes a movie script is called a screenwriter. Screenwriters write screenplays that not only have a story, but also tell about each movie scene. Screenwriters must write and draw pictures. Their pictures show what the scenes will look like in the movie. It does not matter if screenwriters are not good artists. They can write notes beside each picture. These give more information about each scene. Sometimes writers hire artists to draw for them.
The screenwriter sends the screenplay out to movie companies when it is finished. These companies receive hundreds of screenplays every day, so it is very difficult for the screenwriter to get the companies to like his or her story! If one company likes it, it will buy and film it!
To make a movie, there need to be people to act in it. Casting actors can be a lot of fun! This is when the talent agency (经纪公司) matches real people to the film’s characters. Actors try out for a part in a movie. Only the best are chosen.
There also needs to be someone to film, or shoot the movie. This is the job of the director. Directors must use the best words and images for each scene.
The director makes the plan for shooting the movie. In fact, movies are not always shot in order. Sometimes the end scenes are shot first. This is often because different places can be used for each scene. Some places are not always open or able to be used. The director tells the crew when and where they will shoot the scenes.
The shooting location of the movie is important, and choosing it can be tricky. Sometimes it takes a long time to find the right place. Movie locations usually have to be large enough for the crew to work there. That can make them very expensive to use.
A script is chosen, the actors are hired, and the location is set. The crew and director are ready. Now it is time to shoot the movie!
21. Why does the passage begin with a question?
A. To show off how much the writer knows about making films.
B. To catch readers’ attention to the topic of film making.
C. To show respect for the efforts film producers made.
D. To collect answers to the question for the passage.
22. What does Paragraph 2 mainly talk about?
A. Some new films based on famous books.
B. Some important influences on screenplays.
C. Some choices a movie company will make.
D. Some interesting things about screenwriters’ job.
23. What can we infer (推断) from this passage?
A. Many people are needed to work hard together to make a good movie.
B. Many sounds are mixed by computers in the location while shooting films.
C. Actors can choose the roles to play in the movie as they want.
D. Sometimes the end scenes are shot first because some actors are absent.
答案: [语篇解读] 本文主要介绍了拍摄电影前的一些准备工作。 21.B 推理判断题。本文介绍了拍摄电影前的一些准备工作,因此文章开篇的提问是用来引出下文,吸引读者的注意。故选B。 22.D 段落大意题。第二段主要介绍了电影编剧工作的主要内容,故选项D“关于电影编剧工作的一些有趣的事情”符合题意。故选D。 23.A 推理判断题。通读全文可知,拍摄一部电影之前,需要选择剧本、聘请演员、确定拍摄地点,等剧组和导演都准备好了才能开拍。由此可推知,拍一部好电影需要许多人共同努力。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭