2025年1课3练单元达标测试八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试八年级英语上册译林版》

二、完形填空(10分)
I will never forget that unusual day! I kept hearing a strange noise while I was driving ____1____ a mountain in my car, so I stopped on the dirty road to check. There ____2____ a little green head watching at me in my backpack.
“What are you doing there, little frog?” I said to myself. Well, you can imagine my surprise when I heard this frog answering me in the ____3____ of a frog. “Madam, I love to travel so much that I just can't control ____4____ when I see a backpack.”
I just looked at him with my mouth open and didn't know ____5____ to say.
“Oh, dear Madam,” continued the frog. “I am Mongy. Nice to meet you!”
“Nice to meet you too! You can ____6____ me Christa. How is it possible that I can hear you, Mongy?”
“You wanted to get to know ____7____ and the living things in the world, and you started paying attention to nature. Most people ____8____ pay attention to nature, so they only listen when they are young. But you heard the voices of nature calling you. You went even further than that and you tried ____9____ along well with nature. That's why you can hear me now.”
It was at this moment that my life changed and I ____10____ knew what my destiny(命运) would be from that day on.
1. A. over
B. at
C. along
D. under
2. A. is
B. are
C. was
D. were
3. A. noise
B. sound
C. voice
D. about
4. A. itself
B. myself
C. himself
D. herself
5. A. that
B. when
C. how
D. what
6. A. call
B. say
C. speak
D. tell
7. A. weather
B. changes
C. humans
D. nature
8. A. usually
B. never
C. always
D. often
9. A. get
B. got
C. to get
D. have got
10. A. sudden
B. suddenly
C. easy
D. easily
答案: 1.C [解析]考查介词辨析。句意:当我开着我的车沿着山路行驶的时候我一直听到奇怪的噪音。over越过;at在;along沿着;under在……下面。此处是沿着山驾驶。故选C。
2.C [解析]考查主谓一致。句意:有一个绿色的小脑袋在我的背包里看着我。there be句型谓语动词的形式看最近的主语,此处是a little green head,所以用单数形式,而文章是用过去时讲述的。故选C。
3.C [解析]考查名词辨析。句意:你可以想象当我听到这只青蛙用青蛙的声音回答我时我有多惊讶。noise噪音;sound声音;voice嗓音;about关于。因为下文都是描述对话,所以是听到讲话声(此处是拟人手法)。故选C。
4.B [解析]考查反身代词辨析。句意:"女士,我太喜欢旅行了,我看到双肩包的时候控制不住我自己。"itself它自己;myself我自己;himself他自己;herself她自己。此处的意思是无法自我控制,因为主语是I。故选B。
5.D [解析]考查宾语从句。句意:我张大嘴看着她,不知道说什么。由上文很惊讶,张大嘴巴可知,作者应是不知道说什么。故选D。
6.A [解析]考查动词辨析。句意:你可以叫我说利斯塔call叫,称呼;say说;speak讲(某种语言);tell告诉。根据"Christa(人名)"可知,此处指称呼。故选A。→say to oneself 自言自语
7.D [解析]考查名词辨析。句意:你想要了解自然和世界上的生物。weather天气;changes变化;humans人类;nature自然。由下文"But you heard the voice...you"可知,此处指作者想了解自然。故选D。
8.B [解析]考查副词辨析。句意:大多数人从不关注自然。usually通常;never从不;always总是;often经常。由下文"only"可知,此处指大多数人从来不关注自然。故选B。
9.C [解析]考查非谓语动词。句意:你更进一步,和自然好好相处。try to do尽力做某事。故选C。
10.B [解析]考查形容词和副词辨析。句意:从那里起我的命运发生了变化,从那天起突然知道我的命运是什么样的。sudden突然;suddenly突然地;easy容易的;easily容易地。副词修饰动词knew(知道),此处指通过与青蛙的对话作者突然明白了。故选B。
三、阅读理解(10分)
Coral reefs(珊瑚礁) are important to sea creatures. About a quarter of all ocean life depends on coral reefs at some point in their life. However, this year, high sea-surface temperatures have killed a large number of coral reefs around the world.
In Dapeng Bay, the development of coral reefs is not satisfactory. Compared with healthy reefs, the ones in Dapeng Bay show big differences. Firstly, healthy reefs have small areas which are home to sea creatures, while unhealthy reefs are covered by sea plants. Secondly, they make different sounds. Healthy reefs with plenty of sea creatures produce many kinds of sounds, like a band playing music pieces in the ocean. However, broken reefs with fewer kinds of sea creatures are much quieter. They can cause whales to lose direction and even swim to the coast.
The recent whale strandings(搁浅) in Dapeng Bay are probably related to the state of coral reefs. Unfriendly environmental activities do harm to the reefs and break the food web, changing the whales' way of living. Water with high nutrient(营养) levels and city lighting have also made the whales swim closer to the coast.
The beautiful coral reefs are valuable for supporting ocean life...
1. What have led to the death of coral reefs this year?
A. Ocean animals.
B. About a quarter of all ocean life.
C. Sea creatures.
D. High sea-surface temperatures.
2. 中考新考法 推断单词指代 What does the underlined word “ones” in Paragraph 2 refer to?
A. Coral Reefs.
B. Sea plants.
C. Music pieces.
D. Small areas.
3. What can we learn about unhealthy coral reefs?
A. They make louder sounds.
B. More whales swim around them.
C. Sea plants grow all over them.
D. They help whales find their way.
4. 中考新考法 推断文章后续发展 What may the writer continue to talk about in the last paragraph?
A. Ways to stop whale stranding.
B. Actions to protect the coral reefs.
C. Solutions to the city lighting problem.
D. Reasons for high sea-surface temperatures.
5. 中考新考法 推断文章出处 Where can we probably find the passage?
A. In a film review.
B. In a science report.
C. In a travel guide.
D. In an art magazine.
答案: 1.D [解析]细节理解题。根据第一段中的"However, this year, high sea-surface temperatures have killed a large number of coral reefs around the world."可知,高海面温度导致了珊瑚礁的死亡。故选D。
2.A [解析]词义猜测题。根据"Compared with healthy reefs"可知,此处"ones"指的珊瑚礁。故选A。
3.C [解析]推理判断题。根据第二段中的"while unhealthy reefs are covered by sea plants."可知,不健康的珊瑚礁被植物所覆盖。故选C。
4.B [解析]推理判断题。根据最后一段中的"The beautiful coral reefs are valuable for supporting ocean life"和前面谈到的珊瑚礁所面临的困境可知,作者将要谈保护珊瑚礁的措施。故选B。
5.B [解析]推理判断题。阅读全文并根据第三段中的"The recent whale strandings(搁浅) in Dapeng Bay are probably related to the state of coral reefs."可知,我们可能从科学报告中看到这篇文章。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭