第43页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
Ⅴ.任务型阅读
阅读下面材料,从方框中所给的A-E五个选项选出正确选项(其中一项是多余选项),将其序号填入第1~4小题,并回答第5小题。
Did you ever look at your parents and wish they were healthier? You're not the only one. We did a survey of kids and % of them said they worried about their parents' health.And % of the kids would like their parents to make changes to be healthier.Maybe your mom and dad would be surprised to learn you care about them Here are some tips on talking to your parents about their lifestyle:
★Make a list.Is there an unhealthy thing you'd like to see them stop doing.or do less often? Is there a healthy habit-like exercising or eating fruits and vegetables-that you'd like to see them do more often? And don't forget to add something relaxing more and get more sleep-two great healthy ideas for parents and kids!
★Practice how to say it.Changing can be hard.And it's not always easy to hear that someone you love thinks you need to do it.So you'll want to bring up this topic in just the right way Pick a time when everyone is relaxed and there's time to talk
★You might like to go for a walk after dinner, help make a healthy meal together every Sunday,or do a few more chores if it helps your parents feel less stressed.
★Both you and your parents should decide on which steps to take next.
★Cheer them on! Encourage your parents as they start making changes.A hug or a homemade card can encourage them to keep going down the healthy road.
1. (
2. (
3. (
4. (
5.
A.Make a decision together.
B.Get your list together.
C.Be ready to take part in it!
D.Be an active listener
E.Find the right time to bring it up
5.What else will you do to help your parents keep healthy? (不超过15词)
阅读下面材料,从方框中所给的A-E五个选项选出正确选项(其中一项是多余选项),将其序号填入第1~4小题,并回答第5小题。
Did you ever look at your parents and wish they were healthier? You're not the only one. We did a survey of kids and % of them said they worried about their parents' health.And % of the kids would like their parents to make changes to be healthier.Maybe your mom and dad would be surprised to learn you care about them Here are some tips on talking to your parents about their lifestyle:
★Make a list.Is there an unhealthy thing you'd like to see them stop doing.or do less often? Is there a healthy habit-like exercising or eating fruits and vegetables-that you'd like to see them do more often? And don't forget to add something relaxing more and get more sleep-two great healthy ideas for parents and kids!
★Practice how to say it.Changing can be hard.And it's not always easy to hear that someone you love thinks you need to do it.So you'll want to bring up this topic in just the right way Pick a time when everyone is relaxed and there's time to talk
★You might like to go for a walk after dinner, help make a healthy meal together every Sunday,or do a few more chores if it helps your parents feel less stressed.
★Both you and your parents should decide on which steps to take next.
★Cheer them on! Encourage your parents as they start making changes.A hug or a homemade card can encourage them to keep going down the healthy road.
1. (
B
) 2. (
E
) 3. (
C
) 4. (
A
) 5.
I will remind them to have breakfast every morning.
A.Make a decision together.
B.Get your list together.
C.Be ready to take part in it!
D.Be an active listener
E.Find the right time to bring it up
5.What else will you do to help your parents keep healthy? (不超过15词)
答案:
【解析】:
这是一道英语任务型阅读题,主要考查学生阅读理解、信息匹配和提出建议的能力。题目给出了一个关于孩子如何与父母谈论他们生活方式的阅读材料,并要求从五个选项中选出正确选项填入相应的小题,同时还需要回答一个小问。
1. 对于前四个小题,需要根据阅读材料中的提示和选项内容进行匹配。
第一小题对应“Make a list”,即列出希望父母改变的不健康习惯或希望他们养成的健康习惯,与选项B“Get your list together”相匹配。
第二小题对应“Practice how to say it”中的“Pick a time when everyone is relaxed and there's time to talk”,即选择合适的时机提出话题,与选项E“Find the right time to bring it up”相匹配。
第三小题对应“You might like to go for a walk after dinner...”,即建议孩子参与到父母的健康活动中,与选项C“Be ready to take part in it!”相匹配。
第四小题对应“Both you and your parents should decide on which steps to take next”,即共同做决定,与选项A“Make a decision together”相匹配。
2. 对于第五小题,是一个开放性问题,要求学生提出其他帮助父母保持健康的建议,需要注意答案不超过15个词。
【答案】:
1. B
2. E
3. C
4. A
5. I will remind them to have breakfast every morning. (答案不唯一,合理即可)
这是一道英语任务型阅读题,主要考查学生阅读理解、信息匹配和提出建议的能力。题目给出了一个关于孩子如何与父母谈论他们生活方式的阅读材料,并要求从五个选项中选出正确选项填入相应的小题,同时还需要回答一个小问。
1. 对于前四个小题,需要根据阅读材料中的提示和选项内容进行匹配。
第一小题对应“Make a list”,即列出希望父母改变的不健康习惯或希望他们养成的健康习惯,与选项B“Get your list together”相匹配。
第二小题对应“Practice how to say it”中的“Pick a time when everyone is relaxed and there's time to talk”,即选择合适的时机提出话题,与选项E“Find the right time to bring it up”相匹配。
第三小题对应“You might like to go for a walk after dinner...”,即建议孩子参与到父母的健康活动中,与选项C“Be ready to take part in it!”相匹配。
第四小题对应“Both you and your parents should decide on which steps to take next”,即共同做决定,与选项A“Make a decision together”相匹配。
2. 对于第五小题,是一个开放性问题,要求学生提出其他帮助父母保持健康的建议,需要注意答案不超过15个词。
【答案】:
1. B
2. E
3. C
4. A
5. I will remind them to have breakfast every morning. (答案不唯一,合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看