第30页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
Ⅰ.用括号中所给单词的适当形式填空
1. The boss says the work should be ______ (
2. Sally ______ (
3. These characters come from a ______ (
4. Some machines are used in the store for ______ (
5. My glass dropped to the ground and it broke into ______ (
1. The boss says the work should be ______ (
completed
) within a week.2. Sally ______ (
sent
) out all the invitations to her friends yesterday.3. These characters come from a ______ (
historical
) story.4. Some machines are used in the store for ______ (
polishing
) shoes.5. My glass dropped to the ground and it broke into ______ (
pieces
).
答案:
【解析】:本题主要考查了词汇的不同形式以及时态的应用。
1. 第一空考查的是情态动词的被动语态,should be done表示“应该被完成”,所以这里要用complete的过去分词形式completed。
2. 第二空考查的是一般过去时,句子中有明确的时间状语yesterday,表示昨天发生的动作,所以要用send的过去式sent。
3. 第三空考查的是形容词的使用,这里需要用history的形容词形式historical来修饰名词story,表示“历史故事”。
4. 第四空考查的是介词后接动词的-ing形式,for是介词,后面接动词时要用-ing形式,所以要用polish的-ing形式polishing。
5. 第五空考查的是名词的复数形式,break into pieces表示“碎成片”,piece要用复数形式pieces。
【答案】:1. completed;2. sent;3. historical;4. polishing;5. pieces。
1. 第一空考查的是情态动词的被动语态,should be done表示“应该被完成”,所以这里要用complete的过去分词形式completed。
2. 第二空考查的是一般过去时,句子中有明确的时间状语yesterday,表示昨天发生的动作,所以要用send的过去式sent。
3. 第三空考查的是形容词的使用,这里需要用history的形容词形式historical来修饰名词story,表示“历史故事”。
4. 第四空考查的是介词后接动词的-ing形式,for是介词,后面接动词时要用-ing形式,所以要用polish的-ing形式polishing。
5. 第五空考查的是名词的复数形式,break into pieces表示“碎成片”,piece要用复数形式pieces。
【答案】:1. completed;2. sent;3. historical;4. polishing;5. pieces。
Ⅱ.用合适的介词完成句子,每空限填一词
1. We should offer to help the people
2. Questions such
3. The two men,who saved the people's lives,are seen
4. Don't cook the eggs
5. The desk was covered
1. We should offer to help the people
in
trouble.2. Questions such
as
the one you've asked are difficult to answer.3. The two men,who saved the people's lives,are seen
as
an example to us all.4. Don't cook the eggs
at
a very high heat.5. The desk was covered
with
a lot of books and other school things.
答案:
【解析】:本题主要考查介词的使用。需要根据句子的语境和含义,选择合适的介词填入空白处。
1. 句子表达的是"我们应该帮助处于困境中的人",在英语中通常用介词"in"来表示"处于某种状态或情境中",所以此处应填"in"。
2. 句子想要表达的是"像你问的那种问题很难回答",在英语中,"such as"是一个固定短语,用于举例说明,所以此处应填"as"。
3. 句子意思是"那两个救了人命的人被视为我们所有人的榜样","be seen as"是一个固定短语,表示"被视为",所以此处应填"as"。
4. 句子表达的是"不要用高温煮鸡蛋",在英语中,"at"通常用于表示温度、速度等,所以此处应填"at"。
5. 句子意思是"桌子上覆盖着许多书和其他学习用品","be covered with"是一个固定短语,表示"被...覆盖",所以此处应填"with"。
【答案】:1. in;2. as;3. as;4. at;5. with。
1. 句子表达的是"我们应该帮助处于困境中的人",在英语中通常用介词"in"来表示"处于某种状态或情境中",所以此处应填"in"。
2. 句子想要表达的是"像你问的那种问题很难回答",在英语中,"such as"是一个固定短语,用于举例说明,所以此处应填"as"。
3. 句子意思是"那两个救了人命的人被视为我们所有人的榜样","be seen as"是一个固定短语,表示"被视为",所以此处应填"as"。
4. 句子表达的是"不要用高温煮鸡蛋",在英语中,"at"通常用于表示温度、速度等,所以此处应填"at"。
5. 句子意思是"桌子上覆盖着许多书和其他学习用品","be covered with"是一个固定短语,表示"被...覆盖",所以此处应填"with"。
【答案】:1. in;2. as;3. as;4. at;5. with。
Ⅲ.词汇运用
A.将方框中所给单词的适当形式填入短文中,每词仅用一次。
it one make heat scissors
We wear shoes to avoid hurting our feet. We can buy shoes in many places,but maybe most of us don't know about the process of shoe making. Here I will tell you how 1.
The 2.
The shoemaker connects the pieces to the insole. The insole is the part of the shoes that touches your feet. Next,the shoes 4.
B.阅读下面短文,根据括号内所给汉语注释写出单词的正确形式(每空一词)。
Traditional Chinese art forms are beginning to catch the attention of the world. People show great interest because the most common things,such as paper,clay or bamboo,can be 6.
A.将方框中所给单词的适当形式填入短文中,每词仅用一次。
it one make heat scissors
We wear shoes to avoid hurting our feet. We can buy shoes in many places,but maybe most of us don't know about the process of shoe making. Here I will tell you how 1.
to make
a pair of shoes.The 2.
first
step is drawing a design. Next,the shoemaker uses paper to make a pattern (图案). Then he draws the pattern on some materials like leather (皮革) and cloth. After that,he cuts the leather with 3.scissors
.The shoemaker connects the pieces to the insole. The insole is the part of the shoes that touches your feet. Next,the shoes 4.
are heated
to make the leather soft so they can be shaped. Then the shoes go in an oven. This helps every shoe keep 5.its
shape. Lastly,the shoemaker glues and sews (缝) them together.B.阅读下面短文,根据括号内所给汉语注释写出单词的正确形式(每空一词)。
Traditional Chinese art forms are beginning to catch the attention of the world. People show great interest because the most common things,such as paper,clay or bamboo,can be 6.
turned
(变成) into objects of fine art. One of them is kites which were first 7.invented
(发明) by Mozi and later improved by Lu Ban. According to Chinese history 8.records
(记录), Zhuge Kongming creatively used sky lanterns when in trouble. Nowadays people send out sky lanterns and see them 9.rise
(升起) into the sky on some special nights for celebration because they are regarded as a symbol of happiness and 10.wishes
(愿望). Chinese clay art is also 11.famous
(出名). Its common characters are mainly from Chinese literature,such as Chinese fairy tales or 12.historical
(有关历史) stories. Usually,each clay item is covered with paint,which makes it 13.lively
(生气勃勃). As far as I know,paper cutting is also an important 14.part
(部分) of traditional Chinese art forms. During each New Year holiday,it is a common sight. 15.Beautiful
(美丽) paper cuts are put on windows,doors and walls by local people to add to the warmth and happiness of the New Year.
答案:
A.
1. to make
2. first
3. scissors
4. are heated
5. its
B.
6. turned
7. invented
8. records
9. rise
10. wishes
11. famous
12. historical
13. lively
14. part
15. Beautiful
1. to make
2. first
3. scissors
4. are heated
5. its
B.
6. turned
7. invented
8. records
9. rise
10. wishes
11. famous
12. historical
13. lively
14. part
15. Beautiful
Ⅳ.阅读理解
①Chinese calligraphy (书

②One reason why Chinese calligraphy should be learned at school is that it is an important form of culture expression. Clearly,it is not just about practicing handwriting. It is also about connecting with a traditional Chinese art form. When students learn this art in class,they will become more interested in the works of famous Chinese artists.
③Another reason is that it may help students to develop patience. At the times of high technology,students are getting less patient for traditional classroom learning. By introducing Chinese calligraphy into the classroom,students' patience can be improved because they have to practice focusing on each brush movement.
④ ▲ However,others think there are also some disadvantages (缺点). The first one is that it has little to do with students' life. Living in a modern age,pens and paper will lose their importance by and by. So,wouldn't it be a backward step if students were asked to spend their valuable time at school learning Chinese calligraphy?
⑤The second argument against learning Chinese calligraphy at school is that it takes a long time to master. The time at school is better spent on more important subjects. After all,learning Chinese calligraphy can always be done as an after-school activity if students are really interested in it.
⑥In my opinion,the advantages far outweigh the disadvantages. This special art form is one of China's national treasures. It also helps to enrich students' life and improve their sense of beauty. So without doubt,it is worth being included in the school curriculum.
(
A. Of course,some think there are some disadvantages.
B. Chinese calligraphy will waste a lot of students' time.
C. From the above,it can be seen that there are advantages.
D. Chinese calligraphy was an important part of the school courses.
(
A. High technology can help students become more patient.
B. Students should spend more time on after-school activities.
C. Learning Chinese calligraphy gets more popular in the modern age.
D. Students may like artworks better after learning Chinese calligraphy.
(
A. Important and necessary. B. Valuable but backward.
C. Popular and interesting. D. Meaningful but boring.
(
A. ①
②③ ④⑤
⑥
B. ②③ ④⑤⑥

C. ①
②③ ④⑤
⑥
D. ①
③ ④
⑤⑥
①Chinese calligraphy (书
法
) was once considered an important part of the school curriculum (课程). However,for many reasons,some people think it's less important to teach this art form at school now. In this article,I will look at both the pros and cons of learning Chinese calligraphy at school.②One reason why Chinese calligraphy should be learned at school is that it is an important form of culture expression. Clearly,it is not just about practicing handwriting. It is also about connecting with a traditional Chinese art form. When students learn this art in class,they will become more interested in the works of famous Chinese artists.
③Another reason is that it may help students to develop patience. At the times of high technology,students are getting less patient for traditional classroom learning. By introducing Chinese calligraphy into the classroom,students' patience can be improved because they have to practice focusing on each brush movement.
④ ▲ However,others think there are also some disadvantages (缺点). The first one is that it has little to do with students' life. Living in a modern age,pens and paper will lose their importance by and by. So,wouldn't it be a backward step if students were asked to spend their valuable time at school learning Chinese calligraphy?
⑤The second argument against learning Chinese calligraphy at school is that it takes a long time to master. The time at school is better spent on more important subjects. After all,learning Chinese calligraphy can always be done as an after-school activity if students are really interested in it.
⑥In my opinion,the advantages far outweigh the disadvantages. This special art form is one of China's national treasures. It also helps to enrich students' life and improve their sense of beauty. So without doubt,it is worth being included in the school curriculum.
(
A
)1. Which of the following sentences can be put in the blank “ ▲ ” in Paragraph 4?A. Of course,some think there are some disadvantages.
B. Chinese calligraphy will waste a lot of students' time.
C. From the above,it can be seen that there are advantages.
D. Chinese calligraphy was an important part of the school courses.
(
D
)2.What can we learn from the text?A. High technology can help students become more patient.
B. Students should spend more time on after-school activities.
C. Learning Chinese calligraphy gets more popular in the modern age.
D. Students may like artworks better after learning Chinese calligraphy.
(
A
)3.What does the writer probably think of learning Chinese calligraphy?A. Important and necessary. B. Valuable but backward.
C. Popular and interesting. D. Meaningful but boring.
(
C
)4.Which of the following is the structure of the text?A. ①
②③ ④⑤
⑥
B. ②③ ④⑤⑥
C. ①
②③ ④⑤
⑥
D. ①
③ ④
⑤⑥
答案:
【解析】:
本题主要考查了阅读理解的能力,包括推理判断、细节理解和文章结构分析等。
第一题需要根据文章第三段和第四段之间的逻辑关系,选择一个合适的过渡句填入空白处。第三段讲述了学习中国书法的两个好处,而第四段则开始讨论学习书法的缺点,因此需要一个能够承上启下的句子。选项C“从上面可以看出,有明显的优点”既总结了第三段的内容,又为第四段的转折做了铺垫,但选项A的“当然,有些人认为有一些缺点。”更符合语境,因为它直接引出了第四段的主题。
第二题是一道细节理解题,需要从文章中找出与选项相关的信息。选项D“学生学习中国书法后可能会更喜欢艺术品”与文章第二段中的“当学生在课堂上学习这门艺术时,他们会对中国著名艺术家的作品更感兴趣”相符,因此是正确答案。
第三题是一道推理判断题,需要根据文章的内容和作者的观点来判断作者对学习中国书法的看法。文章最后一段中作者明确表示“优势远远超过劣势”,并认为书法是中国国宝之一,有助于丰富学生的生活和提高他们的审美感,因此作者认为学习中国书法是“重要和必要的”,选项A符合题意。
第四题是一道文章结构分析题,需要考生理解文章的整体结构和各部分之间的关系。文章第一段引出主题,第二、三段分别讲述学习书法的两个好处,第四、五段讨论学习书法的两个缺点,最后一段总结作者的观点,即优势超过劣势。因此,文章的结构应该是总分总,选项C正确。
【答案】:
1.A;2.D;3.A;4.C。
本题主要考查了阅读理解的能力,包括推理判断、细节理解和文章结构分析等。
第一题需要根据文章第三段和第四段之间的逻辑关系,选择一个合适的过渡句填入空白处。第三段讲述了学习中国书法的两个好处,而第四段则开始讨论学习书法的缺点,因此需要一个能够承上启下的句子。选项C“从上面可以看出,有明显的优点”既总结了第三段的内容,又为第四段的转折做了铺垫,但选项A的“当然,有些人认为有一些缺点。”更符合语境,因为它直接引出了第四段的主题。
第二题是一道细节理解题,需要从文章中找出与选项相关的信息。选项D“学生学习中国书法后可能会更喜欢艺术品”与文章第二段中的“当学生在课堂上学习这门艺术时,他们会对中国著名艺术家的作品更感兴趣”相符,因此是正确答案。
第三题是一道推理判断题,需要根据文章的内容和作者的观点来判断作者对学习中国书法的看法。文章最后一段中作者明确表示“优势远远超过劣势”,并认为书法是中国国宝之一,有助于丰富学生的生活和提高他们的审美感,因此作者认为学习中国书法是“重要和必要的”,选项A符合题意。
第四题是一道文章结构分析题,需要考生理解文章的整体结构和各部分之间的关系。文章第一段引出主题,第二、三段分别讲述学习书法的两个好处,第四、五段讨论学习书法的两个缺点,最后一段总结作者的观点,即优势超过劣势。因此,文章的结构应该是总分总,选项C正确。
【答案】:
1.A;2.D;3.A;4.C。
查看更多完整答案,请扫码查看