2025年小题狂做八年级英语上册译林版提优版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做八年级英语上册译林版提优版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小题狂做八年级英语上册译林版提优版》

1. (原创)I hate the
rainy
evenings in cold winter, especially when I have to go home late from work.
2. What fun it is
to fly
kites in autumn!
3. When autumn comes, farmers are busy
harvesting
crops in the field.
4. The old house
fell
down. Luckily, no one was inside at that time.
5. (原创)My Geography teacher is over eighty now, but she still reads newspapers every morning
to learn
about what's happening around the world.
6. (原创)We all hope there
will be
lots of sunshine next week, since it has rained for a whole week.
7. Look, the sky is dark, and today is much
cloudier
than yesterday.
答案: 1. rainy 2. to fly 3. harvesting 4. fell 5. to learn 6. will be 7. cloudier
1. (原创)When the teacher asked the shy girl to answer the question, her face ____ red.
C

A.seemed
B.looked
C.turned
D.appeared
答案: C
2. Be careful. The land is much ____ after the ____ rain.
D

A.wet; hard
B.wetter; hardly
C.wet; heavy
D.wetter; heavy
答案: D
3. There ____ a volleyball game next Saturday. If it ____, we'll have to put it off.
A

A.is going to be; rains
B.is going to be; will rain
C.is going to have; will rain
D.is going to have; rains
答案: A
4. (原创)Lucy is my best friend ____ all the neighbours in my neighbourhood. There are many secrets ____ us.
A

A.among; between
B.between; between
C.among; among
D.between; among
答案: A
5. (2025南京秦淮期末)Which word can we put in the blank in the poem?
At sunset the hillside village still seems far;
Cold and lonely the poor houses are.
At wooden gate a dog is heard to bark;
With wind and snow I come when night is ____.
—By Liu Changqing
A

A.dark
B.cool
C.long
D.deep
答案: A 提示:dark 与前面的 bark 押韵;且根据情境可知,诗人到达时已经很晚了。
四、将下列句子译成英文
1. 松鼠喜欢在树洞里躲避十二月的暴风雪。
Squirrels like staying in the tree holes to hide from the December snowstorms.

2. 在夏季,大多数人喜欢吃冰淇淋感受凉爽。
In summer, most people enjoy eating ice cream to feel cool.

3. 秋天,树叶枯黄,落地成堆。
In autumn, the tree leaves turn brown and fall into piles upon the ground.

4. 冬天,白雪覆盖着整个大地。
In winter, white snow covers the whole earth.

5. 这里天气很冷,温度能降到零度以下。
The weather here is very cold and the temperature can drop below zero.
答案: 1. Squirrels like staying in the tree holes to hide from the December snowstorms. 2. In summer, most people enjoy eating ice cream to feel cool. 3. In autumn, the tree leaves turn brown and fall into piles upon the ground. 4. In winter, white snow covers the whole earth. 5. The weather here is very cold and the temperature can drop below zero.
五、阅读理解
(2025南通期末)Every season brings special things—flowers in spring, sunshine in summer, colourful leaves in autumn, and snow in winter. People have created fun sayings and expressions about these seasons over the years. Let's get to know some of them!
Spring: A Fresh Start
Spring is all about new beginnings, so people often say, “April showers bring May flowers. ” This means the rain in April helps flowers bloom in May. It's a way of telling us that good things often come after a little bit of trouble.
Summer: Fun in the Sun
Summer is warm, sunny, and full of life. A popular saying is “Make hay (草料) while the sun shines. ” This means making good use of a good situation (形势) while it lasts. Farmers used to say this because they could only dry hay on sunny days.
Autumn: A Time for Change
When leaves turn red, orange, and yellow, people often say, “The autumn of one's life”. This phrase describes the later years of a person's life, as autumn is later in the year.
Winter: Comfortable and Cold
Winter can be hard, but people make the best of it. You might hear someone say, “Snowed under”, which means being very busy, like when snow piles up all around you.
Seasonal sayings are like little bits of wisdom (智慧) in fun words. So the next time you hear one, smile and think about how it connects to the world around you!
1. In which part of a website can we find this article?
A. History.
B. Health.
C. Technology.
D. Nature.
2. What can you learn from “Make hay while the sun shines. ”?
A. It is about working only in summer.
B. It teaches us to work when having a chance.
C. It tells us to rest during sunny days.
D. It tells people to dry some grass in spring.
3. What is the main idea of the article?
A. People should enjoy all the seasons.
B. Different seasons have their own weather.
C. Seasonal sayings help us understand life and nature.
D. Spring and summer are better than autumn and winter.
答案: 1. D 提示:推理判断题。根据表格中的内容可知,本文主要介绍了四个关于季节的俗语,所以我们可以在网站的自然部分找到这篇文章。 2. B 提示:细节理解题。根据 Summer: Fun in the Sun 下“This means making good use of a good situation while it lasts.”可知,“Make hay while the sun shines.”告诉我们抓住机会工作。 3. C 提示:主旨大意题。根据最后一段中“Seasonal sayings are like little bits of wisdom in fun words.”可知,有关季节的俗语可以帮助我们理解生活和自然。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭