第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
1. How many suggestions does the writer give the readers?
A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.
2. The writer thinks a good way to test if you know about the formula “$H_{2}CO_{3}$” is to ______.
A. write it on the notebook
B. read it several times a day
C. explain it to someone else
D. ask someone else the meaning of it
3. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Chemistry is usually as difficult as other subjects.
B. Some concepts of Chemistry are not easy to understand.
C. Studying Chemistry is just like learning our own language.
D. Chemistry is more often used than Physics in our daily life.
4. The passage is mainly about ______.
A. the importance of learning Chemistry
B. the ways how students should study Chemistry
C. the differences between Chemistry and Physics
D. the reasons why Chemistry is hard for beginners
A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.
B
2. The writer thinks a good way to test if you know about the formula “$H_{2}CO_{3}$” is to ______.
A. write it on the notebook
B. read it several times a day
C. explain it to someone else
D. ask someone else the meaning of it
C
3. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Chemistry is usually as difficult as other subjects.
B. Some concepts of Chemistry are not easy to understand.
C. Studying Chemistry is just like learning our own language.
D. Chemistry is more often used than Physics in our daily life.
B
4. The passage is mainly about ______.
A. the importance of learning Chemistry
B. the ways how students should study Chemistry
C. the differences between Chemistry and Physics
D. the reasons why Chemistry is hard for beginners
B
答案:
1. B 提示:细节理解题。根据文中"Firstly, attend classes on time." "Secondly, think carefully if you really understand the meaning of a term or the use of an equation.""Thirdly, be careful with the things which have something to do with Chemistry in life."及"Fourthly, question often and don't be afraid to ask your teacher or classmates for help."可知,作者一共给出了四条建议。2. C 提示:推理判断题。根据第三段"Secondly, think carefully if you really understand the meaning of a term or the use of an equation. A good way to test you is to explain a concept to a classmate or a friend in need."可知,作者认为测试你是否理解${H2CO3}$的一个好方法是向别人解释它。3. B 提示:细节理解题。根据第一段中"Also, some concepts are hard to understand."可知,化学中的一些概念很难理解。4. B 提示:主旨大意题。根据文中作者给出的学习化学的建议可知,本文主要介绍了学生应该如何学习化学。
六、首字母填空
(2024南京鼓楼期中)I am a student in Beijing Foreign Studies University now and my score in the English subject was 146 on the national college entrance examination. But when I first started studying English seriously, I noticed that my grammar was a
I started by reviewing the basic grammar rules. I realized that I had been making mistakes because I never really understood the rules
One of the turning points for me was when I began keeping a grammar diary. Whenever I made a mistake, I would write it down along with the correct usage
In fact, to get
1. ______ 2. ______ 3. ______
4. ______ 5. ______ 6. ______
7. ______ 8. ______ 9. ______
10. ______
(2024南京鼓楼期中)I am a student in Beijing Foreign Studies University now and my score in the English subject was 146 on the national college entrance examination. But when I first started studying English seriously, I noticed that my grammar was a
main
weak point. My writing was often full of mistakes
. To fix this, I created a study plan to improve my grammar.I started by reviewing the basic grammar rules. I realized that I had been making mistakes because I never really understood the rules
exactly
. For example, I would often mix up verb tenses(动词时态). To solve this, I spent
a few weeks just going over the basics. It was a little boring
at first, but it made a huge difference.One of the turning points for me was when I began keeping a grammar diary. Whenever I made a mistake, I would write it down along with the correct usage
myself
. I remember once I kept mixing the past perfect tense with
the simple past tense. Writing out the differences and practising writing
sentences in my diary helped me internalize(内化) the rules.In fact, to get
better
at any subject, you need to find what you're not good at and face it directly. Remember, every mistake is just a chance to learn something
new.1. ______ 2. ______ 3. ______
4. ______ 5. ______ 6. ______
7. ______ 8. ______ 9. ______
10. ______
答案:
1. main 2. mistakes 3. exactly 4. spent 5. boring 6. myself 7. with 8. writing 9. better 10. something
查看更多完整答案,请扫码查看