第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
6. (2025南京期末)Peter is ____ about Baiju which is the only ancient local opera in Nanjing, so he asks lots of questions about it.
A.energetic
B.patient
C.curious
D.worried
C
A.energetic
B.patient
C.curious
D.worried
答案:
C 提示:energetic 精力充沛的;patient 耐心的;curious 好奇的;worried 担心的。句意:彼得对南京唯一的古老地方戏曲白局感到好奇,所以他问了许多关于它的问题。
1. His unique sense of humour
2. My younger sister
3. The library in our community provides some old books
4. He has been working so hard these days, so it
5. I’m
sets him apart from
other students in our class.2. My younger sister
taught herself how to play
the guitar during the summer vacation.3. The library in our community provides some old books
for free
for those who need them.4. He has been working so hard these days, so it
comes as no surprise
that he got good grades in this exam.5. I’m
not
interested in the money but
in the experience this part - time job can bring me.
答案:
1. sets him apart from 2. taught herself how to play 3. for free 4. comes as no surprise 5. not;but
1. According to the passage, the best way to remember a foreign language is to
2. The underlined word “catchy” probably means “
3. Dr Ludke believes that one can learn a foreign language by
4. The passage mainly tells us that
A
.2. The underlined word “catchy” probably means “
D
”.3. Dr Ludke believes that one can learn a foreign language by
B
.4. The passage mainly tells us that
C
.
答案:
1. A 提示:推理判断题。根据第三段中“Singing could be a new way of learning a foreign language.”及最后一段“Our brain likes music, especially for remembering. So if you are still having trouble learning a language, why not try singing it out?”可知,学习一门外语的最好方法是记住一首歌中的单词。2. D 提示:词义猜测题。根据第三段中“The brain likes to remember things when they are used in a catchy and meaningful way. For example, kids can learn difficult words quickly when they are put in a song”可知,通过学习一首歌,孩子们可以快速学习难词。此处 catchy 和 meaningful 并列。结合选项可知,D 选项“容易记住的”符合语境。3. B 提示:细节理解题。根据第三段中“A listen-and-repeat singing way can support foreign language learning”可知,利德基博士认为可以通过“听——重复”唱歌的方法来学习外语。4. C 提示:主旨大意题。根据最后一段“Our brain likes music, especially for remembering. So if you are still having trouble learning a language, why not try singing it out?”及全文可知,本文介绍了唱英文歌可以让我们更容易学习外语。
查看更多完整答案,请扫码查看