2025年小题狂做八年级英语上册译林版提优版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做八年级英语上册译林版提优版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小题狂做八年级英语上册译林版提优版》

二、阅读理解
(2025扬州仪征期末)Woodcut is a kind of artwork on a piece of wood. Many traditional woodcuts are printed either black and white or simple in colour, but reduction woodcuts(绝版木刻) often show rich colours like Western oil paintings.
The reduction woodcuts are famous for their rich colours. On the same piece of wood, the artist cuts and prints different layers(层) in order. The artwork was listed as an intangible cultural heritage in Pu’er City, Yunnan Province, in 2009.
Leng Guangmian, 40, is a reduction woodcut artist. He started learning the art at college in 2003. He thinks that making reduction woodcut prints is just like an amazing journey. “Every time we cut a model on the woodblock and then print, we never know what it will be like in the end.” As he sees beautiful models layer by layer, he gets more excited.
But finishing such work is not easy. Before cutting, he needs to plan for the whole print and choose colours for different layers. A big print usually takes months to finish.
Leng hopes his artwork can show not only excellent woodcutting skills but also local culture and life. “My works have two series(系列). One is called the Tea Horse Road, since Pu’er is one of the starting points of that road. The other is the Disappearing Villages,” Leng said. “Many old villages in Pu’er need rebuilding for safety, so I want to make people remember their beauty before they are gone.”
1. What’s special about the reduction woodcut?
A. It has one layer.
B. It is colourful.
C. It uses a piece of wood.
D. It is simple in colour.
2. How is the work of making reduction woodcuts?
A. Amazing but difficult.
B. Exciting and easy.
C. Boring and hard.
D. Boring but easy.
3. What is Leng’s purpose of making reduction woodcuts?
A. To tell his personal stories.
B. To rebuild old local villages.
C. To teach woodcut skills in Yunnan.
D. To show local life and culture.
4. What may be the best title for the passage?
A. An artist’s story
B. A Chinese artist
C. Making a colourful artwork on wood
D. Learning special works in Yunnan
答案: 1. B 提示:细节理解题。根据第一段中“Many traditional woodcuts are printed either black and white or simple in colour, but reduction woodcuts often show rich colours like Western oil paintings.”可知,绝版木刻的特别之处是色彩丰富。
2. A 提示:推理判断题。根据第三段中“He thinks that making reduction woodcut prints is just like an amazing journey.”及第四段中“But finishing such work is not easy.”可推断,制作绝版木刻这项工作既令人惊奇又困难。
3. D 提示:细节理解题。根据第五段中“Leng hopes his artwork can show not only excellent woodcutting skills but also local culture and life.”可知,冷光冕制作绝版木刻是为了展现绝版木刻这项技艺以及当地的文化和生活。
4. C 提示:最佳标题题。通读全文可知,本文主要介绍的是非物质文化遗产——绝版木刻,故选项C“在木头上制作彩色艺术品”为最佳标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭