第60页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
2. (2024南京秦淮期中)Look at the computer. You can
A.put up
B.put in
C.put out
D.put down
put in
the U-Disk from this USB socket.A.put up
B.put in
C.put out
D.put down
答案:
B 提示:put up张贴;put in插入;put out扑灭;put down放下。
3. (2024泰州姜堰期中)Wang Chuqin didn't lose heart ____ his rackets were broken. ____, he tried to cheer up in the next game.
A.when; Instead
B.if; Instead
C.though; Once
D.because; Once
A
A.when; Instead
B.if; Instead
C.though; Once
D.because; Once
答案:
A
4. (2024扬州期中)To make your DIY better, you should not start ____ you get all the tools ready.
A.when
B.while
C.before
D.after
C
A.when
B.while
C.before
D.after
答案:
C
—We failed in the singing competition.
—
A.No way
B.Best wishes
C.Come on
D.Good job
—
C
. Better times are waiting for you.A.No way
B.Best wishes
C.Come on
D.Good job
答案:
C
1. Our English teacher
2. Never
3. I
4.
5.
taught herself/himself French
last year.2. Never
give up
, keep trying
, and you'll make it.3. I
decide to make a birthday card for my father by myself
.4.
Both of them made fewer mistakes than usual
in the exam.5.
Not only my parents but also my cousin is crazy about swimming.
答案:
1. taught herself/himself French 2. give up; keep trying 3. decide to make a birthday card for my father by myself 4. Both of them made fewer mistakes than usual 5. Not only my parents but also my cousin is crazy about swimming.
五、阅读理解
(2025南京秦淮期末)Would you like to make a mosquito trap(捕蚊器) by yourself next summer? We can make one easily. It is cheap and friendly to the environment.
What you need
A bottle, white sugar, yeast, water and a black cloth.
How you make it

How it works
The water, sugar and yeast work together to make carbon dioxide(二氧化碳). It attracts more mosquitoes. The funnel shape makes it easy for mosquitoes to fly into the bottle, but hard for them to get out.
1. What does the writer think of the mosquito trap?
① Not expensive.
② Easy to make.
③ Popular among teenagers.
④ Friendly to the environment.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
2. Why do we need to turn the top of the bottle downward?
A. To make the trap more interesting.
B. To help make more carbon dioxide.
C. To prevent the water from getting out.
D. To make it difficult for mosquitoes to fly out.
3. Where can we probably find the passage?
A. In a magazine.
B. In a travel guide.
C. In a story book.
D. In an animal report.
(2025南京秦淮期末)Would you like to make a mosquito trap(捕蚊器) by yourself next summer? We can make one easily. It is cheap and friendly to the environment.
What you need
A bottle, white sugar, yeast, water and a black cloth.
How you make it
How it works
The water, sugar and yeast work together to make carbon dioxide(二氧化碳). It attracts more mosquitoes. The funnel shape makes it easy for mosquitoes to fly into the bottle, but hard for them to get out.
1. What does the writer think of the mosquito trap?
① Not expensive.
② Easy to make.
③ Popular among teenagers.
④ Friendly to the environment.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
2. Why do we need to turn the top of the bottle downward?
A. To make the trap more interesting.
B. To help make more carbon dioxide.
C. To prevent the water from getting out.
D. To make it difficult for mosquitoes to fly out.
3. Where can we probably find the passage?
A. In a magazine.
B. In a travel guide.
C. In a story book.
D. In an animal report.
答案:
1. B 提示:观点态度题。根据第一段中“We can make one easily. It is cheap and friendly to the environment.”可知,捕蚊器便宜、易于制作、环保。文中没有提到捕蚊器受青少年欢迎。2. D 提示:细节理解题。根据Step 3中“Turn the top of the bottle downward to make a funnel shape.”以及最后一段中“The funnel shape makes it easy for mosquitoes to fly into the bottle, but hard for them to get out.”可知,将瓶口向下是为了让蚊子容易进入但难以飞出。3. A 提示:推理判断题。通读全文可知,文章介绍了如何制作捕蚊器。由此可以推断我们可以在杂志上看到这篇文章。
查看更多完整答案,请扫码查看