第83页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
十四 阅读理解。(15 分)
(A)

阅读所给材料,判断句子与材料是否相符,相符的写“T”,不相符的写“F”。(5 分)
(
(
(
(
(
(A)
阅读所给材料,判断句子与材料是否相符,相符的写“T”,不相符的写“F”。(5 分)
(
T
)1. The letter is from Han Meimei.(
T
)2. Han Meimei lives in Huai'an.(
F
)3. The University of Cambridge is in the US.(
T
)4. Huai'an is in Jiangsu.(
F
)5. Mr John Smith is from the PRC.
答案:
【解析】:本题主要考查对阅读材料中信息的提取和理解能力。需要根据所给的信件内容,判断每个句子与材料是否相符。
1. 信件开头明确写着“From: Han Meimei”,说明这封信是来自韩梅梅的,所以第一句与材料相符。
2. 信件中“Huaihai Road, Huai’an, Jiangsu 223300, PRC”表明韩梅梅住在淮安,所以第二句与材料相符。
3. 信件中“University of Cambridge, Cambridge CB2 1TN, UK”说明剑桥大学在英国,而不是美国,所以第三句与材料不相符。
4. 信件中“Huaihai Road, Huai’an, Jiangsu 223300, PRC”表明淮安在江苏,所以第四句与材料相符。
5. 信件是写给“Mr John Smith, Dept. of English, University of Cambridge, Cambridge CB2 1TN, UK”的,说明约翰·史密斯先生在英国,而不是来自中国,所以第五句与材料不相符。
【答案】:1. T;2. T;3. F;4. T;5. F。
1. 信件开头明确写着“From: Han Meimei”,说明这封信是来自韩梅梅的,所以第一句与材料相符。
2. 信件中“Huaihai Road, Huai’an, Jiangsu 223300, PRC”表明韩梅梅住在淮安,所以第二句与材料相符。
3. 信件中“University of Cambridge, Cambridge CB2 1TN, UK”说明剑桥大学在英国,而不是美国,所以第三句与材料不相符。
4. 信件中“Huaihai Road, Huai’an, Jiangsu 223300, PRC”表明淮安在江苏,所以第四句与材料相符。
5. 信件是写给“Mr John Smith, Dept. of English, University of Cambridge, Cambridge CB2 1TN, UK”的,说明约翰·史密斯先生在英国,而不是来自中国,所以第五句与材料不相符。
【答案】:1. T;2. T;3. F;4. T;5. F。
(B)
Dear friends,
I am a teacher. I teach Art in a university. I'm also a Chinese fan. I love China very much. I'm looking for a pen pal. Do you want to be my e-friend? I live in Sydney. I often walk to work. That's good exercise. I have many hobbies. I like doing sports,listening to music and acting. I join the acting club in my university. That's fun. I like eating Chinese food. Dumplings and the Hot Pot are my favourite. They are delicious. Can you teach me to cook Chinese food?
I'm interested in Chinese traditional art such as Peking Opera,acrobatics(杂技) and paper-cutting. Beijing is a beautiful city with a long history. I am learning Peking Opera now. But I can speak only a little Chinese. Can you teach me Chinese? I want to read all the Peking Opera scripts (剧本). If you want to be my friend,please email me at Elena@hotmail.com or text me.
Yours,
Elena
阅读电子邮件,选择正确的答案。(5 分)
(
A. She's a student. B. She's a teacher. C. She's a nurse. D. She's a writer.
(
(
A. Playing basketball. B. Listening to The Four Seasons.
C. Acting in the club. D. Playing computer games.
(
A. Drawing pictures. B. Acting. C. Making dumplings. D. Making robots.
(
A. learn to speak Chinese B. learn to draw
C. do some sports D. read stories
Dear friends,
I am a teacher. I teach Art in a university. I'm also a Chinese fan. I love China very much. I'm looking for a pen pal. Do you want to be my e-friend? I live in Sydney. I often walk to work. That's good exercise. I have many hobbies. I like doing sports,listening to music and acting. I join the acting club in my university. That's fun. I like eating Chinese food. Dumplings and the Hot Pot are my favourite. They are delicious. Can you teach me to cook Chinese food?
I'm interested in Chinese traditional art such as Peking Opera,acrobatics(杂技) and paper-cutting. Beijing is a beautiful city with a long history. I am learning Peking Opera now. But I can speak only a little Chinese. Can you teach me Chinese? I want to read all the Peking Opera scripts (剧本). If you want to be my friend,please email me at Elena@hotmail.com or text me.
Yours,
Elena
阅读电子邮件,选择正确的答案。(5 分)
(
B
)1. What's Elena's job?A. She's a student. B. She's a teacher. C. She's a nurse. D. She's a writer.
(
C
)2. Where does Elena live?(
D
)3. Which one is NOT Elena's hobby?A. Playing basketball. B. Listening to The Four Seasons.
C. Acting in the club. D. Playing computer games.
(
C
)4. If you want to be Elena's e-friend,what can you teach her?A. Drawing pictures. B. Acting. C. Making dumplings. D. Making robots.
(
A
)5. If a foreigner wants to learn Peking Opera,he/she should ______.A. learn to speak Chinese B. learn to draw
C. do some sports D. read stories
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解选择题,主要考查学生对文本信息的提取和理解能力。解题的关键在于仔细阅读电子邮件内容,然后根据每个问题的要求,从文中找到对应的答案。
1. 第一题问Elena的职业,需要在文中找与职业相关的信息。
2. 第二题问Elena居住的地方,需从文中定位居住地点的描述,并结合图片进行选择。
3. 第三题问哪个不是Elena的爱好,要梳理文中提到的爱好,然后逐一对比选项。
4. 第四题问如果想成为Elena的网友可以教她什么,需从文中找出她希望别人教她的内容。
5. 第五题问如果外国人想学京剧应该做什么,要从文中关于京剧学习的描述中找到答案。
【答案】:
1. B。根据文中“I am a teacher. I teach Art in a university.”可知Elena是一名教师,所以选B。
2. C。文中提到“I live in Sydney.”,图片C是悉尼歌剧院,代表悉尼,所以选C。
3. D。文中提到“I like doing sports, listening to music and acting.”,A选项打篮球属于做运动,B选项听《四季》属于听音乐,C选项在俱乐部表演属于表演,而D选项玩电脑游戏文中未提及,所以选D。
4. C。文中提到“I like eating Chinese food. Dumplings and the Hot Pot are my favourite. They are delicious. Can you teach me to cook Chinese food?”,选项C做饺子属于做中国食物,所以选C。
5. A。文中提到“I am learning Peking Opera now. But I can speak only a little Chinese. Can you teach me Chinese? I want to read all the Peking Opera scripts (剧本).”,可知学京剧需要先学中文,所以选A。
这是一道英语阅读理解选择题,主要考查学生对文本信息的提取和理解能力。解题的关键在于仔细阅读电子邮件内容,然后根据每个问题的要求,从文中找到对应的答案。
1. 第一题问Elena的职业,需要在文中找与职业相关的信息。
2. 第二题问Elena居住的地方,需从文中定位居住地点的描述,并结合图片进行选择。
3. 第三题问哪个不是Elena的爱好,要梳理文中提到的爱好,然后逐一对比选项。
4. 第四题问如果想成为Elena的网友可以教她什么,需从文中找出她希望别人教她的内容。
5. 第五题问如果外国人想学京剧应该做什么,要从文中关于京剧学习的描述中找到答案。
【答案】:
1. B。根据文中“I am a teacher. I teach Art in a university.”可知Elena是一名教师,所以选B。
2. C。文中提到“I live in Sydney.”,图片C是悉尼歌剧院,代表悉尼,所以选C。
3. D。文中提到“I like doing sports, listening to music and acting.”,A选项打篮球属于做运动,B选项听《四季》属于听音乐,C选项在俱乐部表演属于表演,而D选项玩电脑游戏文中未提及,所以选D。
4. C。文中提到“I like eating Chinese food. Dumplings and the Hot Pot are my favourite. They are delicious. Can you teach me to cook Chinese food?”,选项C做饺子属于做中国食物,所以选C。
5. A。文中提到“I am learning Peking Opera now. But I can speak only a little Chinese. Can you teach me Chinese? I want to read all the Peking Opera scripts (剧本).”,可知学京剧需要先学中文,所以选A。
查看更多完整答案,请扫码查看