2025年学霸提优大试卷五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸提优大试卷五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸提优大试卷五年级英语上册译林版》

十二 完形填空。(10 分)
I like the time after dinner. It's the happiest time in my ______1______. My father usually ______2______ on the chair and reads a book. My grandfather likes reading ______3______. His ______4______ are not very good. So he can't read for a long time. My mother likes ______5______ TV after dinner. My elder sister likes telling funny stories to me. I always listen to ______6______ carefully. She can tell me ______7______ stories every evening. She wants to be a ______8______ when she grows up. I want to be a ______9______ player in the future because I'm good at playing table tennis. It's a very popular sport in ______10______.
(
D
)1. A. school B. group C. class D. family
(
B
)2. A. stands B. sits C. takes D. eats
(
D
)3. A. also B. well C. either D. too
(
A
)4. A. eyes B. ears C. hands D. legs
(
C
)5. A. seeing B. looking C. watching D. listening to
(
B
)6. A. him B. her C. you D. them
(
C
)7. A. English B. same C. different D. Chinese
(
C
)8. A. cook B. doctor C. writer D. driver
(
D
)9. A. football B. basketball C. volleyball D. table tennis
(
B
)10. A. Canada B. the PRC C. the UK D. the US
答案: 1. D 2. B; 3. D; 4. A; 5. C; 6. B; 7. C; 8. C; 9. D; 10. B
十三 阅读理解。(18 分)
(A)
To people,weekends mean(意味着) that they can have a two-day good rest. For example(例如),they can go out to visit their friends and relatives(亲戚). They can enjoy interesting CDs with their family. Everyone spends(度过) weekends in his or her own way. Some people listen to music,read books or watch films. Some people play basketball,swim or dance. I often spend my weekends with my friends. Sometimes I go to the library to borrow(借) some books. I like reading. Hiking (远足) is my favourite way of spending weekends. Weekends are always enjoyable for me.
阅读短文,判断下列句子与短文内容是否相符,相符的写“T”,不相符的写“F”。(5 分)
(
F
)1. People have a one-day good rest at weekends.
(
T
)2. Some people go to the cinema at weekends.
(
F
)3. I often spend my weekends with my parents.
(
F
)4. Reading is my favourite way of spending weekends.
(
T
)5. Different people have different weekends.
答案: 【解析】:这是一道英语阅读理解判断题,考查的是对短文内容的理解能力。解题的关键在于仔细阅读短文,将每个句子与短文内容进行对比,判断其是否相符。
1. 第一句判断题“People have a one-day good rest at weekends.”,根据短文第一句“To people,weekends mean(意味着) that they can have a two-day good rest.”可知,人们周末可以休息两天,而不是一天,所以该句与短文内容不相符,答案为F。
2. 第二句判断题“Some people go to the cinema at weekends.”,短文中提到“Some people listen to music,read books or watch films.”,watch films可以理解为去电影院看电影,所以该句与短文内容相符,答案为T。
3. 第三句判断题“I often spend my weekends with my parents.”,根据短文“I often spend my weekends with my friends.”可知,我经常和朋友一起过周末,而不是和父母,所以该句与短文内容不相符,答案为F。
4. 第四句判断题“Reading is my favourite way of spending weekends.”,短文中提到“Hiking (远足) is my favourite way of spending weekends.”,可知我最喜欢的是远足,而不是阅读,所以该句与短文内容不相符,答案为F。
5. 第五句判断题“Different people have different weekends.”,根据短文“Everyone spends(度过) weekends in his or her own way.”可知,每个人都以自己的方式度过周末,即不同的人有不同的周末,所以该句与短文内容相符,答案为T。
【答案】:1. F;2. T;3. F;4. F;5. T
(B)
Hello! I'm the reporter(记者),Mr Green. I'm interviewing(采访) some students at Rainbow Primary School.
Mr Green:Hello,little girl. Can you tell me your name?
Amy:Yes. I'm Amy.
Mr Green:How do you do?
Amy:How do you do?
Mr Green:What do you usually do after school?
Amy:From Monday to Thursday,I play table tennis with my friend,Jill. She is good at it.
Mr Green:How about Friday?
Amy:On Friday afternoon,I go to my grandparents' home.
Mr Green:What do you usually do with them?
Amy:I usually play chess(国际象棋) with my grandpa. And I usually take a walk with my grandma.
Mr Green:Do you go shopping with them?
Amy:Yes. Sometimes we go shopping at the weekend.
Mr Green:What do you want to be when you grow up(长大)?
Amy:I want to be a pilot(飞行员).
Mr Green:OK. Thank you very much.
Amy:You're welcome!
阅读对话,选择正确的答案。(5 分)
(
B
)1. Mr Green is a ______.
A. teacher B. reporter C. doctor
(
A
)2. Amy goes to her grandparents' home on ______.
A. Friday B. Thursday C. Saturday
(
C
)3. Amy often plays ______ with Jill after school.
A. football B. badminton C. table tennis
(
B
)4. Amy usually ______ with her grandma.
A. goes shopping B. takes a walk C. waters the plants
(
B
)5. Amy wants to ______ when she grows up.
A. play table tennis B. fly high in the sky C. help sick people
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解选择题,主要考查学生对对话内容的理解和提取信息的能力。解题的关键在于仔细阅读对话,找到与每个问题相关的关键信息。
1. 对于第一题,需要在对话中找到关于Mr Green职业的描述。
2. 对于第二题,需要找到Amy去她祖父母家的时间。
3. 对于第三题,需要找到Amy放学后和Jill一起进行的活动。
4. 对于第四题,需要找到Amy通常和她祖母一起进行的活动。
5. 对于第五题,需要找到Amy长大后的愿望。
【答案】:
1. B
根据对话中的"I'm the reporter(记者),Mr Green."可知,Mr Green是一名记者,所以选B。
2. A
根据对话中的"How about Friday? On Friday afternoon,I go to my grandparents' home."可知,Amy在星期五下午去她祖父母家,所以选A。
3. C
根据对话中的"From Monday to Thursday,I play table tennis with my friend,Jill."可知,Amy放学后经常和Jill一起打乒乓球,所以选C。
4. B
根据对话中的"And I usually take a walk with my grandma."可知,Amy通常和她祖母一起散步,所以选B。
5. B
根据对话中的"I want to be a pilot(飞行员)."可知,Amy长大后想成为一名飞行员,即想在天空中飞翔,虽然选项B的表述不完全与飞行员职业重合,但在这三个选项中,B项“fly high in the sky”最符合Amy想成为飞行员的愿望,所以选B。A项“打乒乓球”和C项“帮助生病的人”与对话内容不符。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭