2025年学霸提优大试卷五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸提优大试卷五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸提优大试卷五年级英语上册译林版》

十一 陈杰是育才小学的一位五年级学生。观察育才小学的校园平面图,填写合适的单词帮助陈杰补全短文。(8 分)
This is a picture of our
school
. There is a big
playground
. We always have PE lessons in it. There are three teaching buildings in our school. The science room is in Building ③. It's on the
first
floor. The art room is on the
third
floor. There are
nine
classrooms in Building ②, and my classroom is on the
second
floor. We also have a big
swimming
pool. It's
behind
the three teaching buildings.
答案: school;playground;first;third;nine;second;swimming;behind
十二 完形填空。(8 分)
Helen, please look (
C
)1 this picture. This is a picture of a classroom. In the picture you can see some chairs (
C
)2 desks. On the blackboard, you can see some English words. A map is (
A
)3 the blackboard. Under the (
A
)4 desk, there is a football, (
C
)5 you can't see it. The boy in a hat is my friend Jack. You don't know this boy. He is a(n) (
B
)6 student. He is (
B
)7 American boy. He looks like Jim. But they are not (
C
)8. They are good friends. They often go to school and go home together.
( )1. A. in
B. on
C. at
( )2. A. or
B. but
C. and
( )3. A. near
B. in
C. at
( )4. A. teacher's
B. teachers
C. one
( )5. A. also
B. or
C. but
( )6. A. happy
B. new
C. old
( )7. A. a
B. an
C. the
( )8. A. students
B. boys
C. twins
答案: 1. C
2. C
3. A
4. A
5. C
6. B
7. B
8. C
十三 阅读理解。(18 分)
(A)
This is our library. It's very big. There are many rooms in it.
If you want to read books and magazines, you can go to the r______ room on the second floor.
If you want to borrow books, you can look for the books on the computers on the first floor.
The storybooks are on the second floor. The books about science are on the third floor. History books are on this floor t______. When you find the right books, you should take them with your library card to the first floor. The librarian there can help you borrow t______. But you c______ take newspapers or magazines out of the library. You can surf the Internet in the computer room on the third floor.
(一)根据上下文和首字母提示,补全短文。(2 分)
reading
too
them
can't

(二)判断下列句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。(5 分)
(
F
)1. The library is small but clean.
(
T
)2. Students can read magazines in the reading room.
(
F
)3. Students can borrow storybooks and history books on the second floor.
(
T
)4. Students can't borrow books without the library card.
(
F
)5. Students can look for books and surf the Internet on the computer on the third floor.
答案: (一)reading;too;them;can't
(二)
1. F
   解析:由原文“It's very big.”可知这个图书馆并不小,故本小题叙述错误。
2. T
   解析:由原文“If you want to read books and magazines,you can go to the r room on the second floor.”可知学生可以在阅览室读杂志,故本小题叙述正确。
3. F
   解析:由原文“The storybooks are on the second floor. The books about science are on the third floor. History books are on this floor too.”可知故事书在二楼,历史书在三楼,故本小题叙述错误。
4. T
   解析:由原文“When you find the right books,you should take them with your library card to the first floor. The librarian there can help you borrow t .”即借书的时候要带着借书卡,故本小题叙述正确。
5. F
   解析:由原文“If you want to borrow books,you can look for the books on the computers on the first floor.”可知查找图书在一楼。由原文“You can surf the Internet in the computer room on the third floor.”可知上网在三楼,故本小题叙述错误。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭