第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
(C)举一反三
It is the year 3058. The Earth is very crowded. A man,Zig,plans to find another planet to live on. An elephant,a bear and a snake want to go with him together. However,the spaceship can't take off because it is too heavy. "Someone must get out," Zig says. "Not me. I'm in danger. People hunt bears to get their body parts. They use them in medicine," says the bear. Zig looks guiltily towards his medicine box. "Not me. People cut down the trees,so we don't have enough food to eat. I'm in danger too," says the elephant. "Don't look at me. We are in danger too. In the past, there were many snakes. But now people catch snakes. They use us to make snake soup. Some of us almost die out(灭绝)," says the snake.
"So,we are all in danger except(除……外) ..." says the elephant. Then they all look at Zig. "No,don't do that,please!" says Zig. They throw Zig out of the spaceship. Soon the spaceship takes off. "Great! A new start on a new planet with no people!" shout the animals.
新素养 价值导向 阅读短文,补全思维导图,每空一词。(5 分)

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
It is the year 3058. The Earth is very crowded. A man,Zig,plans to find another planet to live on. An elephant,a bear and a snake want to go with him together. However,the spaceship can't take off because it is too heavy. "Someone must get out," Zig says. "Not me. I'm in danger. People hunt bears to get their body parts. They use them in medicine," says the bear. Zig looks guiltily towards his medicine box. "Not me. People cut down the trees,so we don't have enough food to eat. I'm in danger too," says the elephant. "Don't look at me. We are in danger too. In the past, there were many snakes. But now people catch snakes. They use us to make snake soup. Some of us almost die out(灭绝)," says the snake.
"So,we are all in danger except(除……外) ..." says the elephant. Then they all look at Zig. "No,don't do that,please!" says Zig. They throw Zig out of the spaceship. Soon the spaceship takes off. "Great! A new start on a new planet with no people!" shout the animals.
新素养 价值导向 阅读短文,补全思维导图,每空一词。(5 分)
1.
crowded
2.
spaceship
3.
heavy
4.
hunt
5.
medicine
6.
trees
7.
catch
8.
food/soup
9.
throw
10.
out
答案:
1. crowded 2. spaceship 3. heavy 4. hunt 5. medicine 6. trees 7. catch 8. food/soup 9. throw 10. out
十二 书面表达。(7 分)
动物是人类的朋友。请根据思维导图提示,以“My animal friend”为题写一篇短文,向 Jesse 介绍你的动物朋友。
要求:1. 包含思维导图提示的各部分内容,不少于 6 句话。
2. 语句通顺,意思连贯,书写规范。

My animal friend
动物是人类的朋友。请根据思维导图提示,以“My animal friend”为题写一篇短文,向 Jesse 介绍你的动物朋友。
要求:1. 包含思维导图提示的各部分内容,不少于 6 句话。
2. 语句通顺,意思连贯,书写规范。
My animal friend
I have an animal friend. It is a dog. Its name is Buddy. It is black and white. It has a big body and a short tail. It has big ears and eyes. It is lovely! It can run and jump. It likes eating bones. I love my dog.
答案:
One possible version:
My animal friend
I have an animal friend. It is a dog. Its name is Buddy. It is black and white. It has a big body and a short tail. It has big ears and eyes. It is lovely! It can run and jump. It likes eating bones. I love my dog.
My animal friend
I have an animal friend. It is a dog. Its name is Buddy. It is black and white. It has a big body and a short tail. It has big ears and eyes. It is lovely! It can run and jump. It likes eating bones. I love my dog.
查看更多完整答案,请扫码查看