第35页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
(B)
阅读关于动物栖息地的短文,完成下列任务。(6 分)
People have homes. Animals have homes too. People live in many different kinds of(不同种类的) houses. Animals have different kinds of houses too.
Some animals live in holes under the ground. The woodchuck(土拨鼠) lives under the ground. Its house has two doors. If an enemy(敌人) comes in through one door, the woodchuck will get out from the other. Some birds live in nests in trees. They come out for food in the day and go back to sleep at night. Bees work hard to make their homes. There are many small “rooms” in their houses. Some cows, pigs, ducks and chickens live on the farm. We see many kinds of animals in the zoo. It's a big home for lots of animals.
任务一:根据短文内容,帮小动物选择自己的住处。(4 分)
<图片略>
1.
任务二:根据短文内容,选择正确的答案。(2 分)
(
A. Because it's beautiful.
B. Because its enemies like its house with two doors.
C. Because it can get out quickly when in danger(危险).
(
A. some people B. many kinds of animals C. all animals
阅读关于动物栖息地的短文,完成下列任务。(6 分)
People have homes. Animals have homes too. People live in many different kinds of(不同种类的) houses. Animals have different kinds of houses too.
Some animals live in holes under the ground. The woodchuck(土拨鼠) lives under the ground. Its house has two doors. If an enemy(敌人) comes in through one door, the woodchuck will get out from the other. Some birds live in nests in trees. They come out for food in the day and go back to sleep at night. Bees work hard to make their homes. There are many small “rooms” in their houses. Some cows, pigs, ducks and chickens live on the farm. We see many kinds of animals in the zoo. It's a big home for lots of animals.
任务一:根据短文内容,帮小动物选择自己的住处。(4 分)
<图片略>
1.
D
2. B
3. A
4. C
任务二:根据短文内容,选择正确的答案。(2 分)
(
C
)1. Why does the woodchuck's house have two doors?A. Because it's beautiful.
B. Because its enemies like its house with two doors.
C. Because it can get out quickly when in danger(危险).
(
B
)2. The zoo is a big home for.A. some people B. many kinds of animals C. all animals
答案:
任务一:
1. D
解析:图片是土拨鼠,根据原文“The woodchuck lives under the ground.”可知,土拨鼠生活在地下。故选 D。
2. B
解析:图片是鸟,根据原文“Some birds live in nests in trees.”可知,鸟住在树上的巢里。故选 B。
3. A
解析:图片是蜜蜂,根据原文“There are many small‘rooms’in their houses.”可知,蜜蜂住在小房间里。故选 A。
4. C
解析:图片是奶牛,根据原文“Some cows,pigs,ducks and chickens live on the farm.”可知,奶牛住在农场里。故选 C。
任务二:
1. C
解析:根据原文“If an enemy comes in through one door,the woodchuck will get out from the other.”可知,当敌人从一个门进来时,土拨鼠可以从另一个门逃跑,从而远离危险。故选 C。
2. B
解析:根据原文“We see many kinds of animals in the zoo. It's a big home for lots of animals.”可知,动物园是许多动物的家园。故选 B。
1. D
解析:图片是土拨鼠,根据原文“The woodchuck lives under the ground.”可知,土拨鼠生活在地下。故选 D。
2. B
解析:图片是鸟,根据原文“Some birds live in nests in trees.”可知,鸟住在树上的巢里。故选 B。
3. A
解析:图片是蜜蜂,根据原文“There are many small‘rooms’in their houses.”可知,蜜蜂住在小房间里。故选 A。
4. C
解析:图片是奶牛,根据原文“Some cows,pigs,ducks and chickens live on the farm.”可知,奶牛住在农场里。故选 C。
任务二:
1. C
解析:根据原文“If an enemy comes in through one door,the woodchuck will get out from the other.”可知,当敌人从一个门进来时,土拨鼠可以从另一个门逃跑,从而远离危险。故选 C。
2. B
解析:根据原文“We see many kinds of animals in the zoo. It's a big home for lots of animals.”可知,动物园是许多动物的家园。故选 B。
(C)
阅读关于蝙蝠的科普短文,完成下列任务。(6 分)
Bats can fly. They have wings. If you think bats are birds, you are wrong. In fact, bats are not birds. They are mammals, just like cows, dogs, and people.
There are about one thousand different kinds of bats living in the world. Bats live in groups. They have small eyes. They can't see well but they can hear very well. They sleep in caves or trees during the day. They use their ears to look for food at night. Bats that live in the UK like to eat insects. Bats that live elsewhere in the world eat fruit, flowers, fish, frogs, blood and even other bats.
Mother bats don't lay eggs as birds do. Mother bats give birth to their babies. The babies are called pups. Mother bats feed their babies milk from their bodies. These three facts apply to all mammals. They have hair or fur. They give birth to their babies. They feed their babies milk from mother's body.
任务一:根据短文内容,判断正(T)误(F)。(2 分)
(
(
任务二:根据短文内容,选择正确答案。(4 分)
(
A. Baby bats drink cows' milk. B. Bats live in groups. C. Bats have hair or fur.
(
A. flowers B. insects C. bread
(
A. ears B. wings C. eyes
(
A. Bats. B. Frogs. C. Horse.
阅读关于蝙蝠的科普短文,完成下列任务。(6 分)
Bats can fly. They have wings. If you think bats are birds, you are wrong. In fact, bats are not birds. They are mammals, just like cows, dogs, and people.
There are about one thousand different kinds of bats living in the world. Bats live in groups. They have small eyes. They can't see well but they can hear very well. They sleep in caves or trees during the day. They use their ears to look for food at night. Bats that live in the UK like to eat insects. Bats that live elsewhere in the world eat fruit, flowers, fish, frogs, blood and even other bats.
Mother bats don't lay eggs as birds do. Mother bats give birth to their babies. The babies are called pups. Mother bats feed their babies milk from their bodies. These three facts apply to all mammals. They have hair or fur. They give birth to their babies. They feed their babies milk from mother's body.
任务一:根据短文内容,判断正(T)误(F)。(2 分)
(
F
)1. Bats are birds. (F
)2. Bats always find food in the daytime.(
F
)3. The newborn bat is from an egg. (T
)4. Baby bats drink their mother's milk.任务二:根据短文内容,选择正确答案。(4 分)
(
A
)1. Which of the following is WRONG?A. Baby bats drink cows' milk. B. Bats live in groups. C. Bats have hair or fur.
(
C
)2. Bats eat different kinds of food EXCEPT.A. flowers B. insects C. bread
(
A
)3. Bats have excellent to help them to find food.A. ears B. wings C. eyes
(
B
)4. Which animal below is from a different family group?A. Bats. B. Frogs. C. Horse.
答案:
任务一:1. F 2. F 3. F 4. T 任务二:1. A 2. C 3. A4. B
查看更多完整答案,请扫码查看