第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
(C)
Hello, I'm Liu Yuan. Welcome to our school. Let me show you around.
There are 5 teaching buildings in my school. Look at this building. My classroom is in it. It is on the second floor, next to the teachers' office. It is big and bright. There are twenty-five boys and nineteen girls in my class. We have five lessons every day. We are happy to study here. There is also an art room on the second floor. On the first floor, there is a library. After lunch, we can read books there from 12:30 p.m. to 1:30 p.m. I like reading very much. We can also borrow books from it. The table tennis room is between the music room and the library. There is a computer room on the third floor. We have a computer lesson every week there. Look, this is our new playground. It is very big. I like playing football here with my friends after school.
I love my school.
任务一:阅读短文,回答下列问题。(6 分)
1. How many students are there in Liu Yuan's class?
2. When can Liu Yuan read books in the library?
3. Does Liu Yuan have computer lessons every week?
4. What does Liu Yuan like doing after school?
任务二:选择合适的图片,完成教学楼的示意图。(2 分)


Hello, I'm Liu Yuan. Welcome to our school. Let me show you around.
There are 5 teaching buildings in my school. Look at this building. My classroom is in it. It is on the second floor, next to the teachers' office. It is big and bright. There are twenty-five boys and nineteen girls in my class. We have five lessons every day. We are happy to study here. There is also an art room on the second floor. On the first floor, there is a library. After lunch, we can read books there from 12:30 p.m. to 1:30 p.m. I like reading very much. We can also borrow books from it. The table tennis room is between the music room and the library. There is a computer room on the third floor. We have a computer lesson every week there. Look, this is our new playground. It is very big. I like playing football here with my friends after school.
I love my school.
任务一:阅读短文,回答下列问题。(6 分)
1. How many students are there in Liu Yuan's class?
There are forty-four students in Liu Yuan's class.
2. When can Liu Yuan read books in the library?
He/She can read books from 12:30 p.m. to 1:30 p.m.
3. Does Liu Yuan have computer lessons every week?
Yes,he/she does.
4. What does Liu Yuan like doing after school?
He/She likes playing football with his/her friends after school.
任务二:选择合适的图片,完成教学楼的示意图。(2 分)
Teaching building E D A Teachers' office B C Music room
答案:
任务一:
1. There are forty-four students in Liu Yuan's class.
解析:问题问的是 Liu Yuan 班里有多少名学生,根据原文“There are twenty-five boys and nineteen girls in my class.”可知,班里有25 名男生和 19 名女生,即一共有 44 名学生。
故答案为 There are forty-four students in Liu Yuan's class.。
2. He/She can read books from 12:30 p.m. to 1:30 p.m.
解析:问题问的是什么时候可以在图书馆看书,根据原文“After lunch,we can read books there from 12:30 p.m. to 1:30 p.m.”可知,看书时间为 12:30 到 1:30。
故答案为 He/She can read books from 12:30 p.m. to 1:30 p.m.。
3. Yes,he/she does.
解析:问题问的是 Liu Yuan 每周是否有电脑课,根据原文“We have a computer lesson every week there.”可知,他/她每周都有电脑课。
故答案为 Yes,he/she does.。
4. He/She likes playing football with his/her friends after school.
解析:问题问的是 Liu Yuan 放学后喜欢干什么,根据原文“I like playing football here with my friends after school.”可知,他/她放学后喜欢和朋友们踢足球。
故答案为 He/She likes playing football with his/her friends after school.。
任务二:
任务一:
1. There are forty-four students in Liu Yuan's class.
解析:问题问的是 Liu Yuan 班里有多少名学生,根据原文“There are twenty-five boys and nineteen girls in my class.”可知,班里有25 名男生和 19 名女生,即一共有 44 名学生。
故答案为 There are forty-four students in Liu Yuan's class.。
2. He/She can read books from 12:30 p.m. to 1:30 p.m.
解析:问题问的是什么时候可以在图书馆看书,根据原文“After lunch,we can read books there from 12:30 p.m. to 1:30 p.m.”可知,看书时间为 12:30 到 1:30。
故答案为 He/She can read books from 12:30 p.m. to 1:30 p.m.。
3. Yes,he/she does.
解析:问题问的是 Liu Yuan 每周是否有电脑课,根据原文“We have a computer lesson every week there.”可知,他/她每周都有电脑课。
故答案为 Yes,he/she does.。
4. He/She likes playing football with his/her friends after school.
解析:问题问的是 Liu Yuan 放学后喜欢干什么,根据原文“I like playing football here with my friends after school.”可知,他/她放学后喜欢和朋友们踢足球。
故答案为 He/She likes playing football with his/her friends after school.。
任务二:
十二 书面表达。(5 分)
你的房间里有什么?你的书本、文具、玩具等物品都放在哪里呢?请画一画你的房间,并写一写。
要求:1. 内容真实,图文一致;2. 使用形容词(big, nice, beautiful ...)描述摆设物品的特点;
3. 使用 there be 句型和方位介词(on, near, beside ...)描述位置;4. 书写规范、整洁。
This is my room. It's

你的房间里有什么?你的书本、文具、玩具等物品都放在哪里呢?请画一画你的房间,并写一写。
要求:1. 内容真实,图文一致;2. 使用形容词(big, nice, beautiful ...)描述摆设物品的特点;
3. 使用 there be 句型和方位介词(on, near, beside ...)描述位置;4. 书写规范、整洁。
This is my room. It's
small but nice. There is a small bed beside the window. On the bed,there is a teddy bear. Near the bed,there is a desk. You can see some books and a new computer on it. There is a picture and a clock on the wall. There is a football and a basketball on the floor. I like my bedroom very much.
答案:
One possible version: 画一幅卧室的图片。床靠近窗户,床上有个玩具熊。书桌靠近床,书桌上有几本书和一台电脑。墙上有一幅画和一个钟。地板上有一个足球和一个篮球。
This is my room. It's small but nice. There is a small bed beside the window. On the bed,there is a teddy bear. Near the bed,there is a desk. You can see some books and a new computer on it. There is a picture and a clock on the wall. There is a football and a basketball on the floor. I like my bedroom very much.(图片与文章相符即可)
This is my room. It's small but nice. There is a small bed beside the window. On the bed,there is a teddy bear. Near the bed,there is a desk. You can see some books and a new computer on it. There is a picture and a clock on the wall. There is a football and a basketball on the floor. I like my bedroom very much.(图片与文章相符即可)
查看更多完整答案,请扫码查看