第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
九 从方框中选择合适的句子补全对话。(有两项多余)(5 分)
A. Let's go to my bedroom and have a look.
B. I have a brother too.
C. Welcome to my home.
D. How nice!
E. My parents gave it to me on my birthday.
F. See you.
G. There is a picture here.
Lingling: Hi, Helen. 1.
Helen: Thank you very much.
Lingling: 2.
Helen: That's nice.
Lingling: This is my doll. 3.
Helen: How cute! Look! 4.
Lingling: Yes. He is twenty years old now.
Helen: 5.
Lingling: I like playing with my brother too.
A. Let's go to my bedroom and have a look.
B. I have a brother too.
C. Welcome to my home.
D. How nice!
E. My parents gave it to me on my birthday.
F. See you.
G. There is a picture here.
Lingling: Hi, Helen. 1.
C
Helen: Thank you very much.
Lingling: 2.
A
Helen: That's nice.
Lingling: This is my doll. 3.
E
Helen: How cute! Look! 4.
G
Is the boy your brother?Lingling: Yes. He is twenty years old now.
Helen: 5.
B
I like playing with him.Lingling: I like playing with my brother too.
答案:
1. C 2. A 3. E 4. G 5. B
十 完形填空。(10 分)
Mike is a new 1 in our school. He is twelve years old. He is from the UK. He lives in the house 2 his father and mother. There is a big 3 in front of his house. There 4 some fish in it. Now let him show us 5 the house.
This is the living room. There is a photo(照片) of his 6 7 the wall. They all look happy in the photo. They have a big 8. They often sit on it and watch TV. There are two chairs beside the sofa. Look! His football is between 9.
Mike has a bedroom too. It's small but nice. He often plays 10 in his bedroom, near the window.
(
B. doctor
C. student
(
B. and
C. to
(
B. lake
C. library
(
B. are
C. isn't
(
B. about
C. again
(
B. house
C. family
(
B. on
C. into
(
B. table
C. desk
(
B. them
C. their
(
B. a piano
C. the piano
Mike is a new 1 in our school. He is twelve years old. He is from the UK. He lives in the house 2 his father and mother. There is a big 3 in front of his house. There 4 some fish in it. Now let him show us 5 the house.
This is the living room. There is a photo(照片) of his 6 7 the wall. They all look happy in the photo. They have a big 8. They often sit on it and watch TV. There are two chairs beside the sofa. Look! His football is between 9.
Mike has a bedroom too. It's small but nice. He often plays 10 in his bedroom, near the window.
(
C
)1. A. teacherB. doctor
C. student
(
A
)2. A. withB. and
C. to
(
B
)3. A. gardenB. lake
C. library
(
B
)4. A. isB. are
C. isn't
(
A
)5. A. aroundB. about
C. again
(
C
)6. A. homeB. house
C. family
(
B
)7. A. inB. on
C. into
(
A
)8. A. sofaB. table
C. desk
(
B
)9. A. theyB. them
C. their
(
C
)10. A. pianoB. a piano
C. the piano
答案:
1. C
解析:由第一段第二句“He is twelve years old.”可知,他的身份应该是一名学生。故选 C。
2. A
解析:固定搭配“live ... with sb.”。故选 A。
3. B
解析:由第一段的“fish”结合选项可知,只有 B 项 lake“湖”里才会有鱼。故选 B。
4. B
解析:由后面的“some fish”可知,是复数形式,指几条鱼,前面的 be 动词也要用复数形式。故选 B。
5. A
解析:由第一段“There is a big 3 in front of his house.”可知,这里在介绍房子周围的事物,所以接下来应该是让他带我们参观一下房子,要用介词 around。故选 A。
6. C
解析:由“Now let him show us 5 the house.”可知,现在是在参观他的房子,所以应该是他和家人的照片。故选 C。
7. B
解析:由第二段第一句“This is the living room.”可知,这是在客厅,照片一般是挂在墙上的,用介词 on。故选 B。
8. A
解析:由第二段第五句“They often sit on it and watch TV.”可知,他们经常坐在上面看电视。结合选项可知,可以坐在上面看电视的是沙发。故选 A。
9. B
解析:between 是介词,介词后面接人称代词宾格。故选 B。
10. C
解析:固定短语“play the piano”,乐器前面要加 the。故选 C。
解析:由第一段第二句“He is twelve years old.”可知,他的身份应该是一名学生。故选 C。
2. A
解析:固定搭配“live ... with sb.”。故选 A。
3. B
解析:由第一段的“fish”结合选项可知,只有 B 项 lake“湖”里才会有鱼。故选 B。
4. B
解析:由后面的“some fish”可知,是复数形式,指几条鱼,前面的 be 动词也要用复数形式。故选 B。
5. A
解析:由第一段“There is a big 3 in front of his house.”可知,这里在介绍房子周围的事物,所以接下来应该是让他带我们参观一下房子,要用介词 around。故选 A。
6. C
解析:由“Now let him show us 5 the house.”可知,现在是在参观他的房子,所以应该是他和家人的照片。故选 C。
7. B
解析:由第二段第一句“This is the living room.”可知,这是在客厅,照片一般是挂在墙上的,用介词 on。故选 B。
8. A
解析:由第二段第五句“They often sit on it and watch TV.”可知,他们经常坐在上面看电视。结合选项可知,可以坐在上面看电视的是沙发。故选 A。
9. B
解析:between 是介词,介词后面接人称代词宾格。故选 B。
10. C
解析:固定短语“play the piano”,乐器前面要加 the。故选 C。
十一 阅读理解。(22 分)
(A)
There was once a lord. He was very rich. But he was not clever. Therefore, he was often laughed at by others. One day, he paid a visit to Lord Zhang. He liked the three-storey(三层楼的) house of Lord Zhang very much. He said, "The view(景色) from the third floor is so good. I want to get this too." The next day, he found a craftsman(工匠) and said, "Can you build me the same third floor as Lord Zhang's?" "No problem," said the craftsman. After a period of time, the lord went to check. The lord felt very angry. He shouted, "No! No! I only need the top floor(最高层). I don't need the two lower floors. Remove them at once." The craftsman laughed out loudly after hearing the lord's words. "Only the top floor? I can't do it at all. You'll have to do it by yourself!"
新情境 传统文化 阅读故事,判断下列句子正误,正确的写"T",错误的写"F"。(5 分)
(
(
(
(
(
(A)
There was once a lord. He was very rich. But he was not clever. Therefore, he was often laughed at by others. One day, he paid a visit to Lord Zhang. He liked the three-storey(三层楼的) house of Lord Zhang very much. He said, "The view(景色) from the third floor is so good. I want to get this too." The next day, he found a craftsman(工匠) and said, "Can you build me the same third floor as Lord Zhang's?" "No problem," said the craftsman. After a period of time, the lord went to check. The lord felt very angry. He shouted, "No! No! I only need the top floor(最高层). I don't need the two lower floors. Remove them at once." The craftsman laughed out loudly after hearing the lord's words. "Only the top floor? I can't do it at all. You'll have to do it by yourself!"
新情境 传统文化 阅读故事,判断下列句子正误,正确的写"T",错误的写"F"。(5 分)
(
F
)1. The lord was very rich and clever.(
F
)2. The lord liked the three-storey house of a craftsman very much.(
T
)3. The view from the third floor was good.(
F
)4. The craftsman could build the house with only the top floor.(
T
)5. This story told us to do everything with your feet on the ground(脚踏实地).
答案:
1. F
解析:根据原文“He was very rich. But he was not clever.”可知,他很富有,但是他并不聪明。故本题表述错误。
2. F
解析:根据原文“He liked the three-storey house of Lord Zhang very much.”可知,他喜欢的是张公的三层楼房,而不是工匠的。故本题表述错误。
3. T
解析:根据原文“The view from the third floor is so good.”可知,从三楼看风景非常好。故本题表述正确。
4. F
解析:根据原文“Only the top floor? I can't do it at all. You'll have to do it by yourself!”可知,工匠不能只建顶楼。故本题表述错误。
5. T
解析:根据原文“No! No! I only need the top floor. I don't need the two lower floors.”和“Only the top floor? I can't do it at all. You'll have to do it by yourself!”可知,需要完成下面两层楼,才能建顶楼,即需要脚踏实地。故本题表述正确。
解析:根据原文“He was very rich. But he was not clever.”可知,他很富有,但是他并不聪明。故本题表述错误。
2. F
解析:根据原文“He liked the three-storey house of Lord Zhang very much.”可知,他喜欢的是张公的三层楼房,而不是工匠的。故本题表述错误。
3. T
解析:根据原文“The view from the third floor is so good.”可知,从三楼看风景非常好。故本题表述正确。
4. F
解析:根据原文“Only the top floor? I can't do it at all. You'll have to do it by yourself!”可知,工匠不能只建顶楼。故本题表述错误。
5. T
解析:根据原文“No! No! I only need the top floor. I don't need the two lower floors.”和“Only the top floor? I can't do it at all. You'll have to do it by yourself!”可知,需要完成下面两层楼,才能建顶楼,即需要脚踏实地。故本题表述正确。
查看更多完整答案,请扫码查看