第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
(B)
A mother horse and a little horse live on a farm. One day, the mother horse asks the little horse to carry a bag of wheat(小麦) to the mill. The little horse is happy to do it. He carries the bag and leaves home quickly. After a while, he comes to a river. The mill is on the other side of the river. But there is no bridge over the river. The little horse doesn't know if he can cross it.
The little horse looks around and sees an ox. He asks him, "Uncle Ox, is the river deep? Can I cross it?" The ox tells him the river is so shallow that the little horse can cross it easily.
The little horse is ready to cross the river. Just at that time, a squirrel jumps down from a tree and shouts, "Little horse, stop! You'll drown(淹死)!" The little horse draws back his leg quickly. The squirrel cries sadly, "The water is too deep! One of my friends drowned just yesterday in the river."
The little horse doesn't know what to do. He goes home and asks his mother. When his mother hears his words, she laughs and says, "My child, don't always listen to others. You'd better go and try yourself. Then you'll know what to do."
The little horse comes back to the river and crosses the river carefully. The water is not too deep, not too shallow. It is just right for him.
阅读短文,选择正确的答案。(5 分)
(
A. river B. mill C. hill
(
A. The ox B. The squirrel C. The mother horse
(
A. too deep B. too shallow C. just right
(
A. try it by himself B. stay at home C. listen to the squirrel
(
A. No pain, no gain. B. Real knowledge comes from practice. C. Do not listen to others.
A mother horse and a little horse live on a farm. One day, the mother horse asks the little horse to carry a bag of wheat(小麦) to the mill. The little horse is happy to do it. He carries the bag and leaves home quickly. After a while, he comes to a river. The mill is on the other side of the river. But there is no bridge over the river. The little horse doesn't know if he can cross it.
The little horse looks around and sees an ox. He asks him, "Uncle Ox, is the river deep? Can I cross it?" The ox tells him the river is so shallow that the little horse can cross it easily.
The little horse is ready to cross the river. Just at that time, a squirrel jumps down from a tree and shouts, "Little horse, stop! You'll drown(淹死)!" The little horse draws back his leg quickly. The squirrel cries sadly, "The water is too deep! One of my friends drowned just yesterday in the river."
The little horse doesn't know what to do. He goes home and asks his mother. When his mother hears his words, she laughs and says, "My child, don't always listen to others. You'd better go and try yourself. Then you'll know what to do."
The little horse comes back to the river and crosses the river carefully. The water is not too deep, not too shallow. It is just right for him.
阅读短文,选择正确的答案。(5 分)
(
B
)1. The little horse is asked to carry the wheat to the ______.A. river B. mill C. hill
(
A
)2. ______ tells the little horse that the river is very shallow and he can cross it easily.A. The ox B. The squirrel C. The mother horse
(
A
)3. The water is ______ for the squirrel.A. too deep B. too shallow C. just right
(
A
)4. After hearing the little horse's story, mother horse asks him to ______.A. try it by himself B. stay at home C. listen to the squirrel
(
B
)5. What do you learn from the story?A. No pain, no gain. B. Real knowledge comes from practice. C. Do not listen to others.
答案:
1. B
解析:根据原文第一段"One day,the mother horse asks the little horse to carry a bag of wheat to the mill."可知,小马被要求把小麦运到磨坊去。
故选 B。
2. A
解析:根据原文第二段"The ox tells him the river is so shallow that the little horse can cross it easily."可知,牛告诉小马这条河很浅,他可以很容易地过河。
故选 A。
3. A
解析:根据原文第三段"The squirrel cries sadly,'The water is too deep! One of my friends drowned just yesterday in the river.'"可知,水对松鼠来说太深了。
故选 A。
4. A
解析:根据原文第四段"When his mother hears his words,she laughs and says,'My child,don't always listen to others. You'd better go and try yourself. Then you'll know what to do.'"可知,在听完小马讲的事后,马妈妈让小马自己去尝试。A 项"自己试试",B 项"待在家",C 项"听松鼠的话"。
故选 A。
5. B
解析:根据原文第五段"The little horse comes back to the river and crosses the river carefully. The water is not too deep,not too shallow. It is just right for him."可知,在听了马妈妈的建议后,小马自己去尝试了,发现河水的深度对他来说刚刚好。所以这个故事告诉我们实践出真知(Real knowledge comes from practice.)。
故选 B。
解析:根据原文第一段"One day,the mother horse asks the little horse to carry a bag of wheat to the mill."可知,小马被要求把小麦运到磨坊去。
故选 B。
2. A
解析:根据原文第二段"The ox tells him the river is so shallow that the little horse can cross it easily."可知,牛告诉小马这条河很浅,他可以很容易地过河。
故选 A。
3. A
解析:根据原文第三段"The squirrel cries sadly,'The water is too deep! One of my friends drowned just yesterday in the river.'"可知,水对松鼠来说太深了。
故选 A。
4. A
解析:根据原文第四段"When his mother hears his words,she laughs and says,'My child,don't always listen to others. You'd better go and try yourself. Then you'll know what to do.'"可知,在听完小马讲的事后,马妈妈让小马自己去尝试。A 项"自己试试",B 项"待在家",C 项"听松鼠的话"。
故选 A。
5. B
解析:根据原文第五段"The little horse comes back to the river and crosses the river carefully. The water is not too deep,not too shallow. It is just right for him."可知,在听了马妈妈的建议后,小马自己去尝试了,发现河水的深度对他来说刚刚好。所以这个故事告诉我们实践出真知(Real knowledge comes from practice.)。
故选 B。
十五 书面表达。(6 分)
假如下图是你的卧室,请以“My bedroom”为题,介绍一下你的卧室。
要求:1. 使用 there be 句型;2. 语句通顺,标点正确,不少于 5 句话。
My bedroom

假如下图是你的卧室,请以“My bedroom”为题,介绍一下你的卧室。
要求:1. 使用 there be 句型;2. 语句通顺,标点正确,不少于 5 句话。
My bedroom
One possible version:My bedroom Look! This is my bedroom. It is small but nice. There is a bed,a desk and a chair in it. The bed is soft. There is a toy panda on the bed. My ball is near the bed,on the floor. There are two pictures on the wall. There is a new computer on my desk. And I have many books. I can read books in my bedroom. I love my bedroom.
答案:
One possible version:
My bedroom
Look! This is my bedroom. It is small but nice. There is a bed,a desk and a chair in it. The bed is soft. There is a toy panda on the bed. My ball is near the bed,on the floor. There are two pictures on the wall. There is a new computer on my desk. And I have many books. I can read books in my bedroom. I love my bedroom.
My bedroom
Look! This is my bedroom. It is small but nice. There is a bed,a desk and a chair in it. The bed is soft. There is a toy panda on the bed. My ball is near the bed,on the floor. There are two pictures on the wall. There is a new computer on my desk. And I have many books. I can read books in my bedroom. I love my bedroom.
查看更多完整答案,请扫码查看