第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
十 完形填空。(10 分)
School bus becomes a classroom
Michaela Weeks gets into the bus in front of her house. She has a reading class here every week. She sits at a desk in the 1 . And her teacher, Quinlan, reads a story to her. Then, her teacher asks her some questions about the 2 .
"What is the 3 of the cat?" asks Quinlan. "I think it's Sally," Michaela says. "Close(接近的), 4 it's Susan," Quinlan says. "What is the opposite(反义词) of hot?" Quinlan asks. " 5 ," says Michaela. "Great. You're 6 !" Quinlan says.
Michaela can't go to 7 because of fever. Her school sends one of its buses to some students. The bus becomes a 8 . Michaela 9 the classes on the bus. "I get toys," she says. Her mother likes the bus 10 . "Michaela does much better now."
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
School bus becomes a classroom
Michaela Weeks gets into the bus in front of her house. She has a reading class here every week. She sits at a desk in the 1 . And her teacher, Quinlan, reads a story to her. Then, her teacher asks her some questions about the 2 .
"What is the 3 of the cat?" asks Quinlan. "I think it's Sally," Michaela says. "Close(接近的), 4 it's Susan," Quinlan says. "What is the opposite(反义词) of hot?" Quinlan asks. " 5 ," says Michaela. "Great. You're 6 !" Quinlan says.
Michaela can't go to 7 because of fever. Her school sends one of its buses to some students. The bus becomes a 8 . Michaela 9 the classes on the bus. "I get toys," she says. Her mother likes the bus 10 . "Michaela does much better now."
(
C
)1. A. school B. house C. bus(
B
)2. A. bus B. story C. family(
B
)3. A. colour B. name C. number(
A
)4. A. but B and C. or(
C
)5. A. Hard B. Warm C. Cold(
A
)6. A. right B. afraid C. small(
A
)7. A. school B. work C. house(
C
)8. A. teacher B. book C. classroom(
B
)9. A. finds B. likes C. moves(
C
)10. A. also B. either C. too
答案:
1. C
解析:由第一段第一句“Michaela Weeks gets into the bus in front of her house.”可知,米凯拉上了一辆公共汽车。故选 C。
2. B
解析:由第一段第四句“And her teacher, Quinlan, reads a story to her.”可知,她的老师给她讲了一个故事,那么后面应该是问她有关这个故事的问题。故选 B。
3. B
解析:由第二段第二句“‘I think it's Sally,’ Michaela says.”可知,这里回答的是名字,前面问的应该是它叫什么。故选 B。
4. A
解析:由第二段第三句“‘Close, 4 it's Susan,’ Quinlan says.”可知,猫的名字不叫 Sally,而是 Susan,前后是转折关系。故选 A。
5. C
解析:由第二段第四句“What is the opposite of hot?”可知,这里是问热的反义词,热的反义词是冷。故选 C。
6. A
解析:由第二段第六句“Great.”可知,她答对了。故选 A。
7. A
解析:由第三段第二句“Her school sends one of its buses to some students.”可知,此处讲的是米凯拉生病了所以不能去上学。故选 A。
8. C
解析:由第一段第二句“She has a reading class here every week. She sits at a desk in the 1 .”可知,他们在公共汽车里上阅读课,所以这辆公共汽车变成了一间教室。故选 C。
9. B
解析:由第三段倒数第三句“‘I get toys,’ she says.”可知,她可以获得玩具,所以她喜欢在公共汽车里上课。故选 B。
10. C
解析:由最后一句“Michaela does much better now.”可知,她妈妈觉得她变得更好了,所以她妈妈也喜欢她在公共汽车里上课。在句末要用 too。故选 C。
解析:由第一段第一句“Michaela Weeks gets into the bus in front of her house.”可知,米凯拉上了一辆公共汽车。故选 C。
2. B
解析:由第一段第四句“And her teacher, Quinlan, reads a story to her.”可知,她的老师给她讲了一个故事,那么后面应该是问她有关这个故事的问题。故选 B。
3. B
解析:由第二段第二句“‘I think it's Sally,’ Michaela says.”可知,这里回答的是名字,前面问的应该是它叫什么。故选 B。
4. A
解析:由第二段第三句“‘Close, 4 it's Susan,’ Quinlan says.”可知,猫的名字不叫 Sally,而是 Susan,前后是转折关系。故选 A。
5. C
解析:由第二段第四句“What is the opposite of hot?”可知,这里是问热的反义词,热的反义词是冷。故选 C。
6. A
解析:由第二段第六句“Great.”可知,她答对了。故选 A。
7. A
解析:由第三段第二句“Her school sends one of its buses to some students.”可知,此处讲的是米凯拉生病了所以不能去上学。故选 A。
8. C
解析:由第一段第二句“She has a reading class here every week. She sits at a desk in the 1 .”可知,他们在公共汽车里上阅读课,所以这辆公共汽车变成了一间教室。故选 C。
9. B
解析:由第三段倒数第三句“‘I get toys,’ she says.”可知,她可以获得玩具,所以她喜欢在公共汽车里上课。故选 B。
10. C
解析:由最后一句“Michaela does much better now.”可知,她妈妈觉得她变得更好了,所以她妈妈也喜欢她在公共汽车里上课。在句末要用 too。故选 C。
十一 阅读理解。(17 分)
(A) 举一反三
Welcome to YZ Science Museum
Opening hours
From Wednesday to Friday: 10:00 a.m.—5:00 p.m.
Weekends and holidays: 9:30 a.m.—5:00 p.m.
Monday and Tuesday: Closed (except statutory holidays)(法定节假日除外)
Activities you can join in
3D films: 10:00 a.m. 4:00 p.m. 4:25 p.m.
Feeling the earthquake(地震): 10:30 a.m.—10:40 a.m. 2:30 p.m.—2:40 p.m.
Science show: 3:00 p.m.
Electromagnetic stage(电磁舞台): 3:30 p.m.
Tel: 0755-83*666 WeChat Public: yzstm18
NOTICE Your visit and all the activities are free.
任务一:新语篇 海报网页 根据海报内容,判断下列句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。(5 分)
(
(
(
(
(
任务二:根据提供的内容,在正确的方位填写正确的房间和活动。(2 分)
Where to join in the activities:
You can watch 3D films in Room 1. Room 4 is next to Room 1, and you can feel the earthquake in Room 4. Room 4 is also between Room 2 and Room 3. You can watch the science show in Room 2. There is an electromagnetic stage in Room 3. You'll have lots of fun there.

| | Room 2—watch the science show |
| :---: | :---: |
| Room 1—3D films | Room 4—feel the earthquake |
| | Room 3—electromagnetic stage |
(A) 举一反三
Welcome to YZ Science Museum
Opening hours
From Wednesday to Friday: 10:00 a.m.—5:00 p.m.
Weekends and holidays: 9:30 a.m.—5:00 p.m.
Monday and Tuesday: Closed (except statutory holidays)(法定节假日除外)
Activities you can join in
3D films: 10:00 a.m. 4:00 p.m. 4:25 p.m.
Feeling the earthquake(地震): 10:30 a.m.—10:40 a.m. 2:30 p.m.—2:40 p.m.
Science show: 3:00 p.m.
Electromagnetic stage(电磁舞台): 3:30 p.m.
Tel: 0755-83*666 WeChat Public: yzstm18
NOTICE Your visit and all the activities are free.
任务一:新语篇 海报网页 根据海报内容,判断下列句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。(5 分)
(
T
)1. The museum doesn't open at 8:30 in the morning.(
F
)2. You can write an email to the museum.(
T
)3. You don't have to spend any money on the activities.(
F
)4. There are five activities for you to join in at the museum.(
T
)5. You can use your WeChat to know more about the museum.任务二:根据提供的内容,在正确的方位填写正确的房间和活动。(2 分)
Where to join in the activities:
You can watch 3D films in Room 1. Room 4 is next to Room 1, and you can feel the earthquake in Room 4. Room 4 is also between Room 2 and Room 3. You can watch the science show in Room 2. There is an electromagnetic stage in Room 3. You'll have lots of fun there.
| | Room 2—watch the science show |
| :---: | :---: |
| Room 1—3D films | Room 4—feel the earthquake |
| | Room 3—electromagnetic stage |
答案:
任务一:
1. T
解析:根据原文"From Wednesday to Friday: 10:00 a.m.—5:00 p.m. Weekends and holidays: 9:30 a.m.—5:00 p.m.(周三至周五:上午10:00一下午5:00周末及节假日:上午9:30一下午5:00)"可知,博物馆在早上8:30不开门。故本题表述正确。
2.F
解析:根据原文"Tel:0755-83***666 WeChat Public: yzstm1**8"可知,只给了电话和公众号,没有给邮箱,所以不能发邮件。故本题表述错误。
3.T
解析:根据原文"Your visit and all the activities are free."可知,你的参观和所有的活动都是免费的。故本题表述正确。
4.F
解析:根据原文"3D films; Feeling the earthquake; Science show; Electromagnetic stage"可知,一共有四项活动,而不是五项。故本题表述错误。
5.T
解析:根据原文"WeChat Public: yzstm1**8"可知,你可以通过公众号去咨询、了解更多有关内容。故本题表述正确。
任务二:
| | Room 2—watch the science show |
| :---: | :---: |
| Room I—3D films | Room—feel the earthquake |
| | Room—electromagnetic stage |
1. T
解析:根据原文"From Wednesday to Friday: 10:00 a.m.—5:00 p.m. Weekends and holidays: 9:30 a.m.—5:00 p.m.(周三至周五:上午10:00一下午5:00周末及节假日:上午9:30一下午5:00)"可知,博物馆在早上8:30不开门。故本题表述正确。
2.F
解析:根据原文"Tel:0755-83***666 WeChat Public: yzstm1**8"可知,只给了电话和公众号,没有给邮箱,所以不能发邮件。故本题表述错误。
3.T
解析:根据原文"Your visit and all the activities are free."可知,你的参观和所有的活动都是免费的。故本题表述正确。
4.F
解析:根据原文"3D films; Feeling the earthquake; Science show; Electromagnetic stage"可知,一共有四项活动,而不是五项。故本题表述错误。
5.T
解析:根据原文"WeChat Public: yzstm1**8"可知,你可以通过公众号去咨询、了解更多有关内容。故本题表述正确。
任务二:
| | Room 2—watch the science show |
| :---: | :---: |
| Room I—3D films | Room—feel the earthquake |
| | Room—electromagnetic stage |
查看更多完整答案,请扫码查看