2025年通城学典组合训练八年级英语人教版江西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
三、七选五
KEY→P17
范畴:人与自然 主题:探索地心 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:5 分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。一空一句。
When I was a very little boy, I was always asking questions.
One day when I was walking with my nurse along the city street, I asked, "Jane, what's under the street?" "Oh, just dirt(尘土;泥土)," she replied. "And what is under the dirt?" "Oh, more dirt," she replied.
1.
I knew there must be something under that. 2.
3.
Then one evening my father asked, "What's that hole in the backyard?" 5.
I hadn't dug through the world, but I did know how far it was.
A. I knew my secret was out.
B. I wasn't satisfied with her answer.
C. He told me what was under the street.
D. I didn't want to dig the way anymore.
E. And I just wanted to know what it was.
F. I wanted to keep it secret until I had dug all the way through.
G. So I made up my mind that I would dig down through the world,
KEY→P17
范畴:人与自然 主题:探索地心 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:5 分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。一空一句。
When I was a very little boy, I was always asking questions.
One day when I was walking with my nurse along the city street, I asked, "Jane, what's under the street?" "Oh, just dirt(尘土;泥土)," she replied. "And what is under the dirt?" "Oh, more dirt," she replied.
1.
B
So I asked again, "Well, what's under that?" "Oh, nothing—I don't know—why are you always asking so many questions?" she asked.I knew there must be something under that. 2.
E
I also heard that the Chinese lived on the other side of the world, upside down, and I wanted to find out if that was true.3.
G
down, down, down, till I came through on the other side, and then I would know. I was a very little boy, you see. With a small shovel(铲;铁铲), I started a hole in the backyard behind the vines(葡萄藤). No one knew what I was doing. 4. F
Then one evening my father asked, "What's that hole in the backyard?" 5.
A
He didn't laugh when I told him, but he asked me if I knew how far I would have to dig.I hadn't dug through the world, but I did know how far it was.
A. I knew my secret was out.
B. I wasn't satisfied with her answer.
C. He told me what was under the street.
D. I didn't want to dig the way anymore.
E. And I just wanted to know what it was.
F. I wanted to keep it secret until I had dug all the way through.
G. So I made up my mind that I would dig down through the world,
答案:
【解析】:
这是一道七选五题型,主要考查学生对文章整体内容的理解和结构把握,同时考查学生的逻辑推理能力。学生需要根据文章上下文的内容,从给出的选项中选择最合适的句子填入空白处,使文章意思通顺、结构完整。文章主要讲述了一个小男孩对地心的好奇和探索的故事。
针对这类题型,解题的关键在于理解每个空白处前后文的意思,并找出与选项内容最为吻合的句子。接下来,我们根据这一思路,对每个空白处进行逐一分析。
1. 第一个空白处前文提到小男孩对街道下方的东西好奇,并询问了护士,但护士的回答并没有满足他的好奇心,因为他继续追问。所以此处应选表示“我对她的回答不满意”的句子,即选项B。
2. 第二个空白处前文提到小男孩知道地下一定有东西,后文又提到他听说中国人住在世界的另一边,想弄清楚这是否是真的。这显示出小男孩对未知的强烈好奇心。所以此处应选表示“我只是想知道它是什么”的句子,即选项E。
3. 第三个空白处后文提到小男孩决定挖穿地球,这显示出他对自己能够探索未知的决心。所以此处应选表示“所以我下定决心要挖穿地球”的句子,即选项G。
4. 第四个空白处前文提到小男孩在院子后面挖洞,没人知道他在做什么。后文又提到他不想让别人知道他的秘密。所以此处应选表示“我想保守这个秘密,直到我挖穿为止”的句子,即选项F。
5. 第五个空白处前文提到小男孩的父亲问他院子里的洞是怎么回事,这显示出小男孩的秘密已经被发现。所以此处应选表示“我知道我的秘密已经暴露了”的句子,即选项A。
【答案】:
1. B;2. E;3. G;4. F;5. A。
这是一道七选五题型,主要考查学生对文章整体内容的理解和结构把握,同时考查学生的逻辑推理能力。学生需要根据文章上下文的内容,从给出的选项中选择最合适的句子填入空白处,使文章意思通顺、结构完整。文章主要讲述了一个小男孩对地心的好奇和探索的故事。
针对这类题型,解题的关键在于理解每个空白处前后文的意思,并找出与选项内容最为吻合的句子。接下来,我们根据这一思路,对每个空白处进行逐一分析。
1. 第一个空白处前文提到小男孩对街道下方的东西好奇,并询问了护士,但护士的回答并没有满足他的好奇心,因为他继续追问。所以此处应选表示“我对她的回答不满意”的句子,即选项B。
2. 第二个空白处前文提到小男孩知道地下一定有东西,后文又提到他听说中国人住在世界的另一边,想弄清楚这是否是真的。这显示出小男孩对未知的强烈好奇心。所以此处应选表示“我只是想知道它是什么”的句子,即选项E。
3. 第三个空白处后文提到小男孩决定挖穿地球,这显示出他对自己能够探索未知的决心。所以此处应选表示“所以我下定决心要挖穿地球”的句子,即选项G。
4. 第四个空白处前文提到小男孩在院子后面挖洞,没人知道他在做什么。后文又提到他不想让别人知道他的秘密。所以此处应选表示“我想保守这个秘密,直到我挖穿为止”的句子,即选项F。
5. 第五个空白处前文提到小男孩的父亲问他院子里的洞是怎么回事,这显示出小男孩的秘密已经被发现。所以此处应选表示“我知道我的秘密已经暴露了”的句子,即选项A。
【答案】:
1. B;2. E;3. G;4. F;5. A。
查看更多完整答案,请扫码查看