2025年通城学典组合训练八年级英语人教版江西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第55页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
一、完形填空
范畴:人与社会 主题:哲理故事 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:7 分钟 评价:____/11
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空。每个词限用一次。
how finally cut surprise even village nothing remember up decide comfortable
A man lived in a 1.
But the greedy(贪婪的) man wanted to get all the golden eggs from his hen at a time. So he thought hard every day and 3.
On the second day, the man got 7.
Their life was rich in the past with one golden egg a day, but after that, it changed a lot. 10.
Please 11.
范畴:人与社会 主题:哲理故事 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:7 分钟 评价:____/11
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空。每个词限用一次。
how finally cut surprise even village nothing remember up decide comfortable
A man lived in a 1.
village
with his wife and two children. They had a hen. It laid a golden egg every day. The man sold all the golden eggs. And then the family lived a rich and 2. comfortable
life.But the greedy(贪婪的) man wanted to get all the golden eggs from his hen at a time. So he thought hard every day and 3.
finally
got a plan. He 4. decided
to kill the hen to get all the eggs. He didn't tell his wife about the plan because he wanted to give her a big 5. surprise
. He was so excited about his great plan. He 6. even
started to sing when he thought of the plan.On the second day, the man got 7.
up
very early. After having breakfast, he took a knife and then 8. cut
the hen's body open. However, there was 9. nothing
but blood all around. There weren't any eggs at all. He was very sad because he would not get even one egg later.Their life was rich in the past with one golden egg a day, but after that, it changed a lot. 10.
How
silly he was!Please 11.
remember
: Greedy men are always poor. We shouldn't be a greedy man like the man.
答案:
本文主要讲述了一个男子杀鸡取卵的故事,告诫人们不要太贪婪。
1. village 根据上下文,男人和他的家人住在一个地方,village 表示"村庄",符合语境,即他们住在一个村庄里。
2. comfortable rich and comfortable 表示"富裕且舒适的",形容他们卖了金蛋后的生活状态,过得既有钱又舒适。
3. finally 男人每天苦思冥想,终于想出了一个计划,finally 表示"最后,终于",体现了他思考的过程和结果。
4. decided decide to do sth. 表示"决定做某事",男人决定杀死母鸡来获取所有的蛋,这里用过去式 decided,与文章的一般过去时时态一致。
5. surprise 男人不告诉妻子他的计划,是想给她一个大惊喜,give sb. a big surprise 表示"给某人一个大惊喜",是固定搭配。
6. even 他对自己的计划感到非常兴奋,甚至一想到这个计划就开始唱歌,even 表示"甚至",用来加强语气,突出他兴奋的程度。
7. up get up 表示"起床",第二天男人很早就起床了,是固定搭配。
8. cut 他拿了一把刀把母鸡的身体切开,"cut ... open"表示"切开……",用过去式 cut,符合故事发生的时态。
9. nothing nothing but 表示"除了……什么也没有",这里是说母鸡身体里除了血什么也没有,没有金蛋,符合故事的发展。
10. How how 用来引导感叹句,修饰形容词 silly,表示"他多么愚蠢啊!"。
11. remember 文章最后告诫人们要记住"贪婪的人总是贫穷的"这句话,remember 表示"记住",符合文章的主旨和语境。
1. village 根据上下文,男人和他的家人住在一个地方,village 表示"村庄",符合语境,即他们住在一个村庄里。
2. comfortable rich and comfortable 表示"富裕且舒适的",形容他们卖了金蛋后的生活状态,过得既有钱又舒适。
3. finally 男人每天苦思冥想,终于想出了一个计划,finally 表示"最后,终于",体现了他思考的过程和结果。
4. decided decide to do sth. 表示"决定做某事",男人决定杀死母鸡来获取所有的蛋,这里用过去式 decided,与文章的一般过去时时态一致。
5. surprise 男人不告诉妻子他的计划,是想给她一个大惊喜,give sb. a big surprise 表示"给某人一个大惊喜",是固定搭配。
6. even 他对自己的计划感到非常兴奋,甚至一想到这个计划就开始唱歌,even 表示"甚至",用来加强语气,突出他兴奋的程度。
7. up get up 表示"起床",第二天男人很早就起床了,是固定搭配。
8. cut 他拿了一把刀把母鸡的身体切开,"cut ... open"表示"切开……",用过去式 cut,符合故事发生的时态。
9. nothing nothing but 表示"除了……什么也没有",这里是说母鸡身体里除了血什么也没有,没有金蛋,符合故事的发展。
10. How how 用来引导感叹句,修饰形容词 silly,表示"他多么愚蠢啊!"。
11. remember 文章最后告诫人们要记住"贪婪的人总是贫穷的"这句话,remember 表示"记住",符合文章的主旨和语境。
二、阅读理解
A
KEY→P13
范畴:人与自我 主题:健康管理 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:6 分钟 评价:____/5
Have you ever climbed a tree? When was the last time you took a walk in a park? When you're busy with schoolwork, it can be hard to find time to spend outdoors. However, this can actually be bad for your health. Spending time in nature can create future health benefits.
World Health Organization says that about 970 million people around the world have some kinds of mental disorders. But spending time outdoors might be good for them.
According to researchers from Aarhus University in Denmark, children who spend more time outside are less likely to have mental disorders later in life.
Researchers mapped the amount of "green space" around the homes of about 1 million Danes who were born between 1985 and 2003. They compared this data with the risk of developing mental disorders later in life. They believed that people who grow up in "green" areas are 55 percent less likely to develop mental disorders in adulthood.
Having more "green space" in a particular(特指的) area means there are probably fewer roads and less pollution. This gives people more chances to exercise and interact(交流) with each other. Simply being in a green area can help people relax and release pressure. All of these factors can have an influence on mental health.
(
A. They are more likely to have better jobs later in life.
B. They are more likely to become athletes later in life.
C. They are less likely to have mental disorders later in life.
D. They are less likely to have good grades later in life.
(
A. Climb trees every day.
B. Grow flowers in their homes.
C. Live in the center of a city.
D. Spend more time outside.
(
a. Walk on real stone roads.
b. Do more exercise.
c. Release stress.
d. Interact with each other.
e. Develop mental disorders.
A. abc
B. abe
C. bde
D. bcd
(
A. Researchers.
B. Homes.
C. Danes.
D. Mental disorders.
(
A. To explain why some people have mental disorders.
B. To describe the damage that is done by mental disorders.
C. To encourage people to spend more time outside.
D. To remind people to stay active and interact with others.
A
KEY→P13
范畴:人与自我 主题:健康管理 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:6 分钟 评价:____/5
Have you ever climbed a tree? When was the last time you took a walk in a park? When you're busy with schoolwork, it can be hard to find time to spend outdoors. However, this can actually be bad for your health. Spending time in nature can create future health benefits.
World Health Organization says that about 970 million people around the world have some kinds of mental disorders. But spending time outdoors might be good for them.
According to researchers from Aarhus University in Denmark, children who spend more time outside are less likely to have mental disorders later in life.
Researchers mapped the amount of "green space" around the homes of about 1 million Danes who were born between 1985 and 2003. They compared this data with the risk of developing mental disorders later in life. They believed that people who grow up in "green" areas are 55 percent less likely to develop mental disorders in adulthood.
Having more "green space" in a particular(特指的) area means there are probably fewer roads and less pollution. This gives people more chances to exercise and interact(交流) with each other. Simply being in a green area can help people relax and release pressure. All of these factors can have an influence on mental health.
(
C
)1. What are children likely to become later in life if they spend more time outside?A. They are more likely to have better jobs later in life.
B. They are more likely to become athletes later in life.
C. They are less likely to have mental disorders later in life.
D. They are less likely to have good grades later in life.
(
D
)2. According to WHO, what should people with mental disorders do?A. Climb trees every day.
B. Grow flowers in their homes.
C. Live in the center of a city.
D. Spend more time outside.
(
D
)3. 新考法·组合式选择 What can living in green areas help people do? Check and choose the right answer.a. Walk on real stone roads.
b. Do more exercise.
c. Release stress.
d. Interact with each other.
e. Develop mental disorders.
A. abc
B. abe
C. bde
D. bcd
(
A
)4. What does the underlined word "They" here refer to?A. Researchers.
B. Homes.
C. Danes.
D. Mental disorders.
(
C
)5. What is the aim of this passage?A. To explain why some people have mental disorders.
B. To describe the damage that is done by mental disorders.
C. To encourage people to spend more time outside.
D. To remind people to stay active and interact with others.
答案:
世界各地有很多人患有精神障碍,但是多花时间在户外活动可能会对人有益。
1. C 细节理解题。由短文第三段的内容可知,花更多时间在户外活动的孩子在以后的生活中患精神障碍的可能性会小些。
2. D 细节理解题。根据第二段中"But spending time outdoors might be good for them."可知,患有精神障碍的人应该多进行户外活动。
3. D 组合式选择题。由短文最后一段的内容可知,绿色空间有利于人们锻炼、相互交流和释放压力等。
4. A 代词指代题。由第四段中"Researchers mapped the amount of ..."可知,They 在这里指代 Researchers。
5. C 推理判断题。通读全文可判断,本文作者主要鼓励人们多进行户外活动。
1. C 细节理解题。由短文第三段的内容可知,花更多时间在户外活动的孩子在以后的生活中患精神障碍的可能性会小些。
2. D 细节理解题。根据第二段中"But spending time outdoors might be good for them."可知,患有精神障碍的人应该多进行户外活动。
3. D 组合式选择题。由短文最后一段的内容可知,绿色空间有利于人们锻炼、相互交流和释放压力等。
4. A 代词指代题。由第四段中"Researchers mapped the amount of ..."可知,They 在这里指代 Researchers。
5. C 推理判断题。通读全文可判断,本文作者主要鼓励人们多进行户外活动。
查看更多完整答案,请扫码查看