2025年通城学典组合训练八年级英语人教版江西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
KEY→P1
范畴:人与社会 主题:历史文化 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/3
The Chinese zodiac
The Chinese zodiac features 12 animal signs in this order: Rat, Ox, Tiger, Rabbit, Dragon, Snake, Horse, Sheep, Monkey, Rooster, Dog and Pig. It has a history of more than 2,000 years. There is an animal for each year, but the "year" is defined by the Chinese lunar calendar. It's not from Jan. 1 to Dec. 31 in the solar calendar.

China red
Red is the color of China. In China we call it China red. It makes people excited. And it has rich meaning in Chinese culture and history. Here, red is a symbol. It gives color to the soul(灵魂) of the nation. China red is the color of luck, health, harmony, happiness, peace and so on.

People usually spend the first day of the Chinese New Year with their family members at home. They usually have dumplings or niangao as the first meal of the Chinese New Year. After breakfast, little kids put on new clothes and give New Year greetings to their relatives. Both the kids and unmarried adults may receive red envelopes(信封) with money from seniors in the family.

(
A. Going home for the Chinese New Year
B. Making a wish for the Chinese New Year
C. The first day spent at home
D. What people eat for breakfast
(
A. The Chinese zodiac appeared 300 years ago.
B. Every Chinese person likes China red very much.
C. Little kids may like the Chinese New Year a lot.
D. Parents don't love to buy any red clothes.
(
A. The year in the Chinese lunar calendar is different from that in the solar calendar.
B. Red is the symbol of wealth, health, harmony, happiness, peace and so on.
C. The year in the Chinese lunar calendar is from Jan. 1 to Dec. 31.
D. People have dumplings or niangao after visiting their grandparents at home.
范畴:人与社会 主题:历史文化 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/3
The Chinese zodiac
The Chinese zodiac features 12 animal signs in this order: Rat, Ox, Tiger, Rabbit, Dragon, Snake, Horse, Sheep, Monkey, Rooster, Dog and Pig. It has a history of more than 2,000 years. There is an animal for each year, but the "year" is defined by the Chinese lunar calendar. It's not from Jan. 1 to Dec. 31 in the solar calendar.
China red
Red is the color of China. In China we call it China red. It makes people excited. And it has rich meaning in Chinese culture and history. Here, red is a symbol. It gives color to the soul(灵魂) of the nation. China red is the color of luck, health, harmony, happiness, peace and so on.
People usually spend the first day of the Chinese New Year with their family members at home. They usually have dumplings or niangao as the first meal of the Chinese New Year. After breakfast, little kids put on new clothes and give New Year greetings to their relatives. Both the kids and unmarried adults may receive red envelopes(信封) with money from seniors in the family.
(
A
)1. What may the heading of the third material be?A. Going home for the Chinese New Year
B. Making a wish for the Chinese New Year
C. The first day spent at home
D. What people eat for breakfast
(
C
)2. Which of the following is true according to the passage?A. The Chinese zodiac appeared 300 years ago.
B. Every Chinese person likes China red very much.
C. Little kids may like the Chinese New Year a lot.
D. Parents don't love to buy any red clothes.
(
A
)3. What can we learn from the passage?A. The year in the Chinese lunar calendar is different from that in the solar calendar.
B. Red is the symbol of wealth, health, harmony, happiness, peace and so on.
C. The year in the Chinese lunar calendar is from Jan. 1 to Dec. 31.
D. People have dumplings or niangao after visiting their grandparents at home.
答案:
阅读理解 A 本文主要介绍了中国十二生肖、中国红和中国新年。 1. A 标题概括题。第三栏主要描写的是人们在家过年的景象。 2. C 推理判断题。由第三栏可知,孩子可以穿新衣服、拿红包等,所以他们可能很喜欢新年。 3. A 细节理解题。由第一栏中“There is ... but the "year" is defined by the Chinese lunar calendar. It's not from Jan. 1 to Dec. 31 in the solar calendar.”可知,中国的生肖“年”是按农历界定的,不是按公历的1月1日到12月31日计。
查看更多完整答案,请扫码查看