2025年通城学典组合训练八年级英语人教版江西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典组合训练八年级英语人教版江西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典组合训练八年级英语人教版江西专版》

KEY→P1
范畴:人与社会 主题:历史文化 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/3
The Chinese zodiac
The Chinese zodiac features 12 animal signs in this order: Rat, Ox, Tiger, Rabbit, Dragon, Snake, Horse, Sheep, Monkey, Rooster, Dog and Pig. It has a history of more than 2,000 years. There is an animal for each year, but the "year" is defined by the Chinese lunar calendar. It's not from Jan. 1 to Dec. 31 in the solar calendar.

China red
Red is the color of China. In China we call it China red. It makes people excited. And it has rich meaning in Chinese culture and history. Here, red is a symbol. It gives color to the soul(灵魂) of the nation. China red is the color of luck, health, harmony, happiness, peace and so on.

People usually spend the first day of the Chinese New Year with their family members at home. They usually have dumplings or niangao as the first meal of the Chinese New Year. After breakfast, little kids put on new clothes and give New Year greetings to their relatives. Both the kids and unmarried adults may receive red envelopes(信封) with money from seniors in the family.

(
A
)1. What may the heading of the third material be?
A. Going home for the Chinese New Year
B. Making a wish for the Chinese New Year
C. The first day spent at home
D. What people eat for breakfast
(
C
)2. Which of the following is true according to the passage?
A. The Chinese zodiac appeared 300 years ago.
B. Every Chinese person likes China red very much.
C. Little kids may like the Chinese New Year a lot.
D. Parents don't love to buy any red clothes.
(
A
)3. What can we learn from the passage?
A. The year in the Chinese lunar calendar is different from that in the solar calendar.
B. Red is the symbol of wealth, health, harmony, happiness, peace and so on.
C. The year in the Chinese lunar calendar is from Jan. 1 to Dec. 31.
D. People have dumplings or niangao after visiting their grandparents at home.
答案: 阅读理解 A 本文主要介绍了中国十二生肖、中国红和中国新年。 1. A 标题概括题。第三栏主要描写的是人们在家过年的景象。 2. C 推理判断题。由第三栏可知,孩子可以穿新衣服、拿红包等,所以他们可能很喜欢新年。 3. A 细节理解题。由第一栏中“There is ... but the "year" is defined by the Chinese lunar calendar. It's not from Jan. 1 to Dec. 31 in the solar calendar.”可知,中国的生肖“年”是按农历界定的,不是按公历的1月1日到12月31日计。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭