2025年分层导学案九年级英语全一册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年分层导学案九年级英语全一册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年分层导学案九年级英语全一册沪教版》

第5页
基础练 男人想了一会儿,开始怀疑这是不是一个好计划。
The man thought for a while and began to
doubt that it was a good plan
.
答案: doubt that it was a good plan
基础练 当我在公交车站等待时,我看见了我的好朋友杰克逊。
As I waited at the bus stop/station
, I saw my good friend Jackson.
答案: As I waited at the bus stop/station
Ⅰ 完成句子
1. 汤姆的妈妈给他买了一件新衬衫,他对它很满意。(9AU1)
Tom’s mother bought him a new shirt and he
was happy/pleased/satisfied with
it.
2. 他的同学嘲笑他,说他的衬衫不好看。(8BU4)
His classmates
laughed at
him and said his shirt was ugly.
3. 汤姆的妈妈与他交流并安慰他。(8BU8)
Tom’s mother
talked/communicated with
him and comforted him.
4. 她是一位多么和蔼的母亲啊!(9AU1)
What a kind/nice
mother she was!
5. 汤姆很尊重她并且从她身上学到很多。(8BU3)
She
was respected
by Tom and he learnt a lot from her.
答案: 1. was happy/pleased/satisfied with 2. laughed at
3. talked/communicated with 4. What a kind/nice
5. was respected
Ⅱ 阅读理解
语篇类型:应用文 主题:人与社会(有突出贡献的人物) 难度: 词数:约240 用时:7分钟
Confucius was a great Chinese educator. His thoughts are very important in traditional Chinese culture. Here are some interesting facts about him.
◆How tall was Confucius?
One ancient Chinese text wrote that Confucius’ height was nine feet and six inches. But how tall is nine feet and six inches? At that time, one foot was equal(等于)to about 23 centimetres. So, Confucius was no less than 220 centimetres tall according to the text.
◆Was Confucius good at martial arts(武术)?
You might never imagine that Confucius was good at horse riding. He loved horse riding. In the 6th century BC, he strongly developed six skills, which included horse riding.
◆What kind of jobs did Confucius have?
Confucius’ father died when he was still young, so his family was very poor. In order to live a better life, he learnt many skills. He once drove sheep and also worked as a manager.
(续表)
◆Did you know that Confucius lived a long life?
More than 2,500 years ago, the average life span in China was less than 30, but Confucius lived to be 73, making him one of the oldest men of his time.
◆Where was the earliest known painted picture of Confucius discovered?
Several years ago, scientists discovered a set of screens(屏风)in Nanchang, Jiangxi Province. On the screens, there was written text describing the life of Confucius, as well as paintings of him and his students.
C
)1. How long were 10 feet according to the passage?
A. About 73 cm. B. About 220 cm.
C. About 230 cm. D. About 2,500 cm.
D
)2. Which of the following is a fact about Confucius?
A. He was born in Jiangxi Province.
B. He had a happy and rich life.
C. He developed six skills 200 years ago.
D. He showed great interest in horse riding.
C
)3. Who is this passage most probably written for?
A. Doll makers. B. Sports coaches.
C. Chinese culture lovers. D. Summer camp planners.
答案: 1 - 3 CDC

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭