2025年分层导学案九年级英语全一册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年分层导学案九年级英语全一册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年分层导学案九年级英语全一册沪教版》

第35页
基础练 太危险了。你最好也别在夜晚独自外出。
It’s too dangerous. You’d better not
go out alone at night either
.
答案: go out alone at night either
迁移练 (
C
) The giant panda Ya Ya has returned to China. The giant panda Xiang Xiang in Japan ________ came back to China.
A. too
B. either
C. also
D. as well
答案: C
Ⅰ 完成句子
1. 过去我对地理没有兴趣。(9AU3)
I
had no interest in/was not interested in
Geography in the past.
2. 现在我发现地理很有趣,我并不介意花很长时间去学习它。(9AU3)
Now I find Geography interesting and I don’t
mind spending
a long time in learning it.
3. 我把想要完成的(内容)列一个清单。(9AU3)
I
make a list
of what I want to finish.
4. 老师要求我如果不先完成地理习题就不能看电视。(8BU3)
I
am asked
by the teacher not to watch TV unless I finish Geography exercise first.
5. 地理是多么有用的一个科目啊!我可以了解很多知识。(9AU1)
What a useful/helpful
subject Geography is! I can learn a lot of knowledge.
答案: 1. had no interest in/was not interested in
2. mind spending 3. make a list 4. am asked
5. What a useful/helpful
Ⅱ 阅读理解
语篇类型:说明文 主题:人与社会(和谐家庭) 难度: 词数:约260 用时:7分钟
Conflict(冲突) happens when two people disagree with each other. It’s not always as sim
p
le as an argument. Instead, conflict is what happens right before the argument.
Parents and teenagers have many chances to ex
p
erience conflict with each other. Teenage years are a time when independence and parental influence fight. During the time, teenagers are able to think on their own but still live with parents who have rules and ex
p
ectations for them. Teenagers don’t usual
l
y have the same ideas as their parents, and their goal to have fun often conflicts with their parents’ goal to keep them safe.
What may cause conflict? For exam
p
le, if teenagers don’t come back home early, their parents will get worried. A worried parent may become an angry parent. The conflict happens. Sometimes, teenagers want to have fun noisily while their parents want to sleep. Parents will scold teenagers. And the conflict happens. Also, parents and teenagers usual
l
y prefer different types of music. So when parents don’t like the music the kids are listening to, they are more likely to tell them to turn it down. Then conflict begins.
How can you deal with conflict? First, see each other as friends and spend time on common goals you agree on. Such goals usual
l
y include keeping teens safe and seeing them achieve success. Pay attention to these goals to avoid getting unsatisfied with each other. Second, list possible solutions to the conflict together. Teenagers can try listing creative ideas with their parents. Creativity is your friend when you’re solving any problem in life, including conflict with others.
(
C
)1. How does the writer develop Paragraph 3?
A. By telling stories.
B. By showing reasons.
C. By giving exam
p
les.
D. By comparing facts.
(
A
)2. What does the underlined word “scold” mean in Paragraph 3?
A. Angrily speak to.
B. Patiently wait for.
C. Happily talk with.
D. Careful
l
y listen to.
(
D
)3. What can teenagers do to solve the conflict with their parents?
A. Make parents change their ideas.
B. Write an article about different ideas.
C. Spend more time talking with parents.
D. Write down creative ideas with parents.
(
B
)4. In which section of the newspaper would you probably read this article?
A. Sports.
B. Family.
C. Fashion.
D. Environment.
答案: 1 - 4 CADB

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭