2025年分层导学案九年级英语全一册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年分层导学案九年级英语全一册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年分层导学案九年级英语全一册沪教版》

第125页
Ⅱ 完成句子
1. 我的弟弟长大后想成为一名演员。
My brother wants to be an actor when he
grows up
.
2. 昨天晚上蒂娜完成了作业才去睡觉。
Tina
didn't go to sleep/bed until
she finished the homework last night.
3. 我太累了,走不动了。
I am
too tired to walk
further.
4. 冰箱里有很多蔬菜,并且超过一半都是我爱吃的。
There are lots of vegetables in the fridge and
more than half of
them are my favourite.
5. 【能力提升】莉莉并没有看见我,因为那时她忙着打电话。(翻译句子)
Lily didn't see me because she was busy calling at that time.
答案: 1. grows up 2. didn't go to sleep/bed until 3. too tired to walk 4. more than half of 5. Lily didn't see me because she was busy calling at that time.
Ⅲ 阅读理解
语篇类型:记叙文 主题:人与社会(有突出贡献的人物) 难度: 词数:约 350 用时:7 分钟
Born in 1935 in New Jersey, Dr Sylvia Earle would spend her da
y
s in the wild simply exploring the beautiful wonders of it. From insects to plant bodies, young Earle was amazed by them all. She lived on a farm with wildlife just a short walk from her home. Her parents never held her back and alw
a
y
s encouraged her to learn more about these things. At an early age, Earle and her family moved to Clearwater, Florida. This allowed Earle to develop her unique understanding that cannot be simply copied by others. This also helped her better explore the ocean in the future.
During Earle’s educational journey, she did not meet a
n
y difficulties. She studied at Florida State University and supported herself by working in college laboratories. Thanks to her excellent academic performance, Earle worked as a Harvard research member in 1967.
Like ma
n
y women in the work field, Earle had to carry out two work shifts every day: one at her home and the other at her office. In 1964, she left her family for a six-week expedition (考察) in the Indian Ocean. Then, in 1968, she had to travel a hundred feet below the waters of the Bahamas in the submersible (潜水器) Deep Diver while she was four months pregnant (怀孕). These amazing efforts of Earle in the field of oceanography set her apart from other scientists. In 1979, she became the first woman to walk on the ocean floor 381 metres below the surface.
In 1970, she led an all-women expedition 50 feet underwater for two weeks. She led the team of oceanographers’ research aboard the Tektite underwater laboratory. After achieving much success from the expedition, Earle moved on to write for National Geographic. Under the National Geographic Society, she led the five-year program of Sustainable Seas Expeditions from 1998 to 2002. She even became a speaker to let the public know about environmental damage.
All of Earle’s work has proved to be helpful to the world. Her dream is to help the ocean bodies remain strong. And she hopes that more people will join in the efforts of ocean protection.
(
B
)1. What does the underlined word “unique” mean in Paragraph 1?
A. Uncertain. B. Unusual. C. Careful. D. Complete.
(
A
)2. Why did Earle leave her family in 1964?
A. She had an expedition in the Indian Ocean.
B. She wanted to travel around the world alone.
C. She needed to lead a two-week all-women expedition.
D. She had to work with other scientists for five years.
(
B
)3. 新考法 写作顺序 In what order was the passage written?
A. Things. B. Time. C. Persons. D. Opinions.
(
C
)4. What is the main purpose of the passage?
A. To introduce ocean exploration.
B. To encourage women to study the sea.
C. To praise a hero for protecting the planet.
D. To draw the public’s attention to ocean protection.
答案: 1 - 4 BABC

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭