2025年5年中考3年模拟英语冀教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第55页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
五、阅读理解。 [2024唐山一模]
人与自我——自我认识,自我管理,自我提升
Life sometimes can be so difficult for us. You may feel the whole world is against you. However, a good change in mind or actions may turn your life around.
Many times, when you are feeling down, thoughts can be running through your head. You may miss out on some of your bright ideas. To stop this, you should write down your goals. This will make them clearer in your mind and give you something to stick to. Writing them down will help you think about how you can achieve them. It will make you feel much better after you mark them in your list.
Short - term pleasure such as junk food(垃圾食品) or computer games is not true happiness. You’d better cut out a lot of the negative things in your life. You can start a new hobby like exercising. It can improve your body as well as feelings. Doing things like that will help you become a better man. You can even see your progress in the mirror.
If you still can’t change by yourself, there is no shame in finding help from someone. The person doesn’t even have to be a professional (专业人士). Sometimes just go to your friends and family and tell them what your trouble is. It helps a lot.
It is not easy to make a change and maybe not everyone needs to do it. What works for one person may not work for somebody else. You need to find what helps you out and then stick to it. If you can find out the goals and develop some good habits, your life will slowly but surely turn around.
1. How can you stop thoughts running through your head?
A. By doing exercises.
B. By starting a new hobby.
C. By writing down the goals.
D. By finding some bright ideas.
2. If you cannot make a change by yourself, what should you do?
A. Give it up.
B. Try to change others.
C. Accept the trouble.
D. Find help from someone.
3. Which of the following is right according to the passage?
A. It’s easy to find out a way to change your life.
B. Everyone needs to make a change and stick to it.
C. Exercising can improve people’s bodies and feelings.
D. We must find a professional to help us to make a change.
4. Which word is close in meaning to the underlined word “negative”?
A. Harmful.
B. Wonderful.
C. Helpful.
D. Painful.
5. Which can be a proper title for the text?
A. How to Turn Your Life Around
B. How to Set a Clear Goal
C. How to Find Help When in Trouble
D. How to Exercise to Change Your Life
人与自我——自我认识,自我管理,自我提升
Life sometimes can be so difficult for us. You may feel the whole world is against you. However, a good change in mind or actions may turn your life around.
Many times, when you are feeling down, thoughts can be running through your head. You may miss out on some of your bright ideas. To stop this, you should write down your goals. This will make them clearer in your mind and give you something to stick to. Writing them down will help you think about how you can achieve them. It will make you feel much better after you mark them in your list.
Short - term pleasure such as junk food(垃圾食品) or computer games is not true happiness. You’d better cut out a lot of the negative things in your life. You can start a new hobby like exercising. It can improve your body as well as feelings. Doing things like that will help you become a better man. You can even see your progress in the mirror.
If you still can’t change by yourself, there is no shame in finding help from someone. The person doesn’t even have to be a professional (专业人士). Sometimes just go to your friends and family and tell them what your trouble is. It helps a lot.
It is not easy to make a change and maybe not everyone needs to do it. What works for one person may not work for somebody else. You need to find what helps you out and then stick to it. If you can find out the goals and develop some good habits, your life will slowly but surely turn around.
1. How can you stop thoughts running through your head?
A. By doing exercises.
B. By starting a new hobby.
C. By writing down the goals.
D. By finding some bright ideas.
2. If you cannot make a change by yourself, what should you do?
A. Give it up.
B. Try to change others.
C. Accept the trouble.
D. Find help from someone.
3. Which of the following is right according to the passage?
A. It’s easy to find out a way to change your life.
B. Everyone needs to make a change and stick to it.
C. Exercising can improve people’s bodies and feelings.
D. We must find a professional to help us to make a change.
4. Which word is close in meaning to the underlined word “negative”?
A. Harmful.
B. Wonderful.
C. Helpful.
D. Painful.
5. Which can be a proper title for the text?
A. How to Turn Your Life Around
B. How to Set a Clear Goal
C. How to Find Help When in Trouble
D. How to Exercise to Change Your Life
答案:
1.C
2.D 【解析】细节理解题。由第四段第一句“If you still can’t change by yourself, there is no shame in finding help from someone.”可知,如果仅靠自己不能做出改变,就要从别人那里寻求帮助。故选 D。
3.C
4.A 【解析】词义猜测题。结合语境可知,the negative things 指代“Short - term pleasure such as junk food or computer games”,由此推知,negative 的意思应是“消极的,有害的”。故选 A。
5.A
2.D 【解析】细节理解题。由第四段第一句“If you still can’t change by yourself, there is no shame in finding help from someone.”可知,如果仅靠自己不能做出改变,就要从别人那里寻求帮助。故选 D。
3.C
4.A 【解析】词义猜测题。结合语境可知,the negative things 指代“Short - term pleasure such as junk food or computer games”,由此推知,negative 的意思应是“消极的,有害的”。故选 A。
5.A
查看更多完整答案,请扫码查看