2025年5年中考3年模拟英语冀教版河北专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语冀教版河北专版》

六、阅读表达。[2024山东聊城一模]
人与自我——家庭与家庭生活
I asked my dad if I had ever made him cry before because I couldn’t remember ever seeing him cry.
“There was once,” he said.
He told me that when I was one year old, he put a pen, a piece of paper money and a toy in front of me. He wanted to see which one I would pick. It’s a tradition that a lot of Chinese people do when their kids are one year old. According to this tradition, it shows what the kid will value most when he or she grows up. For example, if the kid takes the pen, it means he or she will be an intelligent person in the future. If the kid takes the money, it means he or she will value money more than others and become rich. If the kid takes the toy, it means he or she will like fun things and play a lot.
My father was doing it because he was curious (好奇的). It was interesting for him to see which one I would pick.
He said that I just sat there and stared at the three things. 他坐在我对面,等着看结果。According to him, I moved toward him and he held his breath. Then I pushed everything aside and went right into his arms. Tears came to his eyes. He didn’t realize that he was one of the choices.
And that was the first and only time I made him cry.
1. How many choices did the father prepare?
______________________
2. 将文中画线的英语句子译成汉语。
______________________
3. What does the underlined word “It” in the fourth paragraph refer to (指代)?
______________________
4. 将文中画线的汉语句子译成英语。
______________________
5. 从文中找出与下面所给句子意思相近的句子。
He never thought that he was my choice.
______________________
答案: 1.Three./3. 2.这是一种传统,很多中国人在他们的孩子一岁时会做。 3.To see which one I would pick. 4.He sat opposite/across from me and waited to see the result. 5.He didn’t realize that he was one of the choices.
 七、情景交际。[2024河南南阳一模改编]
A: Hi, Dave. 1. ______________________
B: I am here for Tony. Do you know where he is?
A: Maybe he is in his classroom. 2. ______________________
B: Yes. But there is nobody in his classroom.
A: Oh, I remember. 3. ______________________ I think he will be back soon. Just wait for a while.
B: But I have to go to a football match right away.
A: Oh. 4. ______________________
B: That’s great. Please tell him his cousin will arrive at the high - speed rail station at half past four this afternoon and he must get there at least 5 minutes earlier to meet him.
A: OK, I will tell him the message as soon as possible.
B: 5. ______________________
A: You’re welcome.
答案: 1.Why are you here?/... 2.Have you looked for him there?/... 3.He is planting trees behind our school with his classmates./... 4.Would you like me to take a message for you?/... 5.Thanks a lot./...

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭