2025年5年中考3年模拟英语冀教版河北专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语冀教版河北专版》

六、阅读表达。 [2024江苏连云港一模]
人与社会——交流与合作,团队精神
One day, several boys decided to play a football game. Each one of them brought something for the game: the ball, the whistle, the corner flags...Before the game started, they needed to choose the teams. They decided that the boy who brought the most important thing would choose the team first. They thought it was the fairest. However, everyone thought that they brought the most important thing. They argued over the matter.
A boy said that the whistle was not necessary because someone could shout instead. So they put the whistle to one side. Then they found something to take the place of the corner flags. Finally, they put the football to one side and used an old tin instead.
They started to play. But the game didn’t go well. The boy who served as the referee (裁判) needed to shout out all the time. And he quickly got a sore throat. The tin couldn’t compare with the ball. The boys often kicked the tin out of bounds because there were no corner flags.
The boys had to stop the game. One boy said that without the ball and the other things, they couldn’t play a good game. Because of their selfish (自私的) thoughts, a great game had turned into something boring. He told everyone that they should use the proper things for the game. The other boys all agreed.
In the end, it turned out to be a great game. All the boys had fun.
1、2题完成句子;3 - 5题简略回答问题。
1. Before the football game started, the boys needed to _______________.
2. A boy thought the whistle was not necessary because someone could ________.
3. Why did they often kick the tin out of bounds?
______________________________
4. What did they do to make the game a great game at last?
______________________________
5. Do you like the idea “the boy who brought the most important thing would choose the team first”? Why or why not?
______________________________
答案: 1.choose the teams
2.shout instead
3.Because there were no corner flags.
4.They used the proper things for the game. 【解析】根据倒数第二段中的“He told everyone that they should use the proper things for the game. The other boys all agreed.”以及最后一段“In the end, it turned out to be a great game. All the boys had fun.”可知答案。
5.Yes, I do. Because it is the fairest./No, I don’t. Because it showed they were selfish./Because it couldn’t make the game go well.(开放性题目,言之成理即可。)
七、情景交际。 [2024山东临沂一模改编]
A: Hi, Marc. Long time no see. You look great!
B: Yeah, I just went back from a vacation in Sanya.
A: Wow, sounds great. 1.____________________
B: I went swimming and surfing there.
A: Oh, I almost forgot you are such a fan of sports. 2.____________________
B: I exercise once a day. And now I am planning a bike - riding trip to Mount Meng.
A: That must be fun. 3.____________________
B: I am going to start it this weekend. Would you like to go with me?
A: Sure, I’d love to. What do I need to prepare?
B: 4.____________________ Do not prepare too many things.
A: OK. See you then.
B: See you.
答案: 1.What did you do?/...
2.How often do you exercise?/... 【解析】由下文“I exercise once a day.”可知,设空处应是询问锻炼的频率,用 how often 开头的疑问句来提问。
3.When are you going to start it?/...
4.Just your bike and your great mood./...

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭