第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
I 补全对话
请根据下面的对话内容,在空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。

1.______________________________
2.______________________________
3.______________________________
4.______________________________
5.______________________________
请根据下面的对话内容,在空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
1.______________________________
2.______________________________
3.______________________________
4.______________________________
5.______________________________
答案:
1. Is this your bag?
2. Whose bag is it? / Whose is it?
3. I don't know.
4. It must belong to Nancy. / It must be Nancy's.
5. OK. / OK. Let's go. / Great idea. Let's go find Nancy right away. /...
II完形填空(每小题1分,共8分)
人与自我.自我管理(2024山西孝义期中)
As children,most of them are really afraid of some things.The fears always make them feel uncomfortable.
When I was a child,I was very afraid of darkness.Perhaps it was because things at night looked and sounded strange.In my room,there was 6 complete darkness,but always light of
a street light or some car lights through the windows.The light made the clothes on the chair take on the 7 of a wild animal.I also saw the curtains(窗帘)seem to move though there was no 8 .A very soft sound would be a hundred times(倍) 9 in the dark.My imagination would run wild and my heart would beat fast.I would stay still on the bed so that the“monster"would not discover me.
Another fear of my childhood was that I would 10 ,especially on my way home from school.Every morning,I took the school bus.The bus stop was near my home, 11 that was not a problem.After school,however,all the buses were lined up along the street.I was afraid that I would get on the 12 bus and be taken to a place I had never been to!
Growing up,I have been able to get over many of these 13 .I think understanding the things that scared us as children helps us have a correct view of everything in life.
6.A.often B.never C.always
7.A.size B.color C.shape
8.A.wind B.rain C.light
9.A.quieter B.louder C.bigger
10.A.get lost B.put on C.take risks
11.A.or B.until C.so
12.A.wrong B.dangerous C.dirty
13.A.lies B.fears C.failures
人与自我.自我管理(2024山西孝义期中)
As children,most of them are really afraid of some things.The fears always make them feel uncomfortable.
When I was a child,I was very afraid of darkness.Perhaps it was because things at night looked and sounded strange.In my room,there was 6 complete darkness,but always light of
a street light or some car lights through the windows.The light made the clothes on the chair take on the 7 of a wild animal.I also saw the curtains(窗帘)seem to move though there was no 8 .A very soft sound would be a hundred times(倍) 9 in the dark.My imagination would run wild and my heart would beat fast.I would stay still on the bed so that the“monster"would not discover me.
Another fear of my childhood was that I would 10 ,especially on my way home from school.Every morning,I took the school bus.The bus stop was near my home, 11 that was not a problem.After school,however,all the buses were lined up along the street.I was afraid that I would get on the 12 bus and be taken to a place I had never been to!
Growing up,I have been able to get over many of these 13 .I think understanding the things that scared us as children helps us have a correct view of everything in life.
6.A.often B.never C.always
7.A.size B.color C.shape
8.A.wind B.rain C.light
9.A.quieter B.louder C.bigger
10.A.get lost B.put on C.take risks
11.A.or B.until C.so
12.A.wrong B.dangerous C.dirty
13.A.lies B.fears C.failures
答案:
6. B 考查副词。根据“but always light of a street light or some car lights through the windows”可知,我的房间从来没有完全的黑暗。故选 B。
7. C 考查名词。根据“The light made the clothes on the chair take on the...of a wild animal. (这些灯光使椅子上的衣服呈现野生动物的……)”可知 shape(形状)符合语境。故选 C。
8. A 考查名词。根据“I also saw the curtains seem to move though there was no...”可知 wind 符合语境。故选 A。
9. B 考查形容词。根据“A very soft sound would be a hundred times...in the dark.”可知,在黑暗中,即使很柔和的声音也比白天大了一百倍。故选 B。
10. A 考查动词短语。根据“all the buses were lined up along the street”和“...be taken to a place I had never been to”可知,我小时候另一件恐惧的事情是迷路。故选 A。
11. C 考查连词。根据“The bus stop was near my home...that was not a problem.”可知设空处前后内容是因果关系,前因后果。故选 C。
12. A 考查形容词。根据“...all the buses were lined up along the street. I was afraid that I would get on the...bus and be taken to a place I had never been to!”可知,这里表达我害怕上错车。故选 A。
13. B 考查名词。根据“Growing up, I have been able to get over many of these...”可知,随着作者渐渐长大,自己能够克服很多恐惧了。故选 B。
III阅读理解(每小题2分,共30分)
A
人与自然.敬畏自然新独家原创
请阅读下面语篇,根据每段内容,从方框内所给的选项中选出适当的小标题。

The world is full of mysteries that have puzzled humans for centuries.Here are five mysterious things around the world that will surely satisfy your curiosity.
14
Located in the western part of the North
Atlantic Ocean,the Bermuda Triangle is infamous (臭名昭著的)for the unexplained disappearances of ships and airplanes.Despite(尽管)numerous investigations(调查),the mystery of the Bermuda Triangle remains unsolved.
15
These ancient structures in Egypt have confused scientists for years.How did they build these pyramids without the use of modern technology?Theories range from alien involvement to lost ancient technologies,but the truth remains mysterious.
16
Located in England, Stonehenge is a
prehistoric monument that has puzzled archaeologists(考古学家)for centuries.The purpose of its construction and the method used to transport the huge stones are still subjects of hot debates(辩论).
17
These are a series of ancient geoglyphs located in the Nazca Desert in southern Peru.The lines describe various plants,animals and shapes,but their purpose and the method of their creation remain a mystery.
18
This legendary creature is said to live in Loch Ness in the Scottish Highlands.Despite lots of sightings and investigations,there is still no sure evidence(证据) of its existence,making it one of the world's most famous mysteries.
These mysteries inspire us to keep exploring,keep questioning,and keep seeking the truth.
14.______
15.______
16.______
17.______
18.______
A
人与自然.敬畏自然新独家原创
请阅读下面语篇,根据每段内容,从方框内所给的选项中选出适当的小标题。
The world is full of mysteries that have puzzled humans for centuries.Here are five mysterious things around the world that will surely satisfy your curiosity.
14
Located in the western part of the North
Atlantic Ocean,the Bermuda Triangle is infamous (臭名昭著的)for the unexplained disappearances of ships and airplanes.Despite(尽管)numerous investigations(调查),the mystery of the Bermuda Triangle remains unsolved.
15
These ancient structures in Egypt have confused scientists for years.How did they build these pyramids without the use of modern technology?Theories range from alien involvement to lost ancient technologies,but the truth remains mysterious.
16
Located in England, Stonehenge is a
prehistoric monument that has puzzled archaeologists(考古学家)for centuries.The purpose of its construction and the method used to transport the huge stones are still subjects of hot debates(辩论).
17
These are a series of ancient geoglyphs located in the Nazca Desert in southern Peru.The lines describe various plants,animals and shapes,but their purpose and the method of their creation remain a mystery.
18
This legendary creature is said to live in Loch Ness in the Scottish Highlands.Despite lots of sightings and investigations,there is still no sure evidence(证据) of its existence,making it one of the world's most famous mysteries.
These mysteries inspire us to keep exploring,keep questioning,and keep seeking the truth.
14.______
15.______
16.______
17.______
18.______
答案:
A
14. C 根据下文的“百慕大三角位于北大西洋西部,因船只和飞机不明原因失踪而臭名昭著”可知,本段主要介绍了神秘的百慕大三角,选项 C“未解之谜百慕大三角”适合作为小标题。
15. E 根据下文的“这些埃及的古建筑迷惑了科学家几百年。没有使用现代技术的情况下它们怎样被建成的?”可知,本段主要介绍了神秘的古埃及金字塔,选项 E“吉萨大金字塔”适合作为小标题。
16. A 根据“巨石阵位于英国,是一座史前遗迹,几个世纪以来一直困扰着考古学家”可知,本段主要介绍了英国的巨石阵,选项 A“巨石阵”适合作为小标题。
17. D 根据下文的“这些是位于秘鲁南部纳斯卡荒原的一系列古代地理标志。这些线条描绘了各种植物、动物和形状,但它们的目的和创作方法仍然是个谜”可知,本段主要介绍了秘鲁的纳斯卡荒原的一些地理线条,选项 D“纳斯卡线条”适合作为小标题。
18. B 根据下文的“据说这种传说中的生物生活在苏格兰高地的尼斯湖水中。”可知,本段主要介绍尼斯湖的生物,选项 B(尼斯湖水怪)适合作为小标题。
B
(2024广东湛江期中改编)
请阅读下面语篇,根据其内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使其意思通顺。选项中有一项为多余项
When I was about six years old,I was sure that space aliens had entered my bedroom.One peaceful night,I was in bed,trying to sleep.Suddenly,I heard strange voices whispering(低语)near my bed. 19 We looked everywhere
but couldn't find anything.I tried to go back to sleep,but the whispering began again.I don't know how many times my parents came to my bedroom that night.I only remember that none of us could sleep well because of the voices. 20 “There must be someone hiding in my bedroom,perhaps an alien!"I thought to myself.
The next night,the same whispering sound came again.Although I was scared,I decided to find the“alien". 21 Finally,I found it.However,it wasn't the alien that I expected,but an old broken radio in my bookcase. 22 Even so,that experience helped me to create a lifelong interest in UFOs and aliens.
When I was in Grade5,astronauts were being sent into space for the first time.Almost every night,I would look out of my bedroom's window and search the sky for UFOs. 23 They were really beautiful and amazing,and maybe the aliens would agree with me.(E9208003)

19______
20.______
21______
22.______
23.______
(2024广东湛江期中改编)
请阅读下面语篇,根据其内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使其意思通顺。选项中有一项为多余项
When I was about six years old,I was sure that space aliens had entered my bedroom.One peaceful night,I was in bed,trying to sleep.Suddenly,I heard strange voices whispering(低语)near my bed. 19 We looked everywhere
but couldn't find anything.I tried to go back to sleep,but the whispering began again.I don't know how many times my parents came to my bedroom that night.I only remember that none of us could sleep well because of the voices. 20 “There must be someone hiding in my bedroom,perhaps an alien!"I thought to myself.
The next night,the same whispering sound came again.Although I was scared,I decided to find the“alien". 21 Finally,I found it.However,it wasn't the alien that I expected,but an old broken radio in my bookcase. 22 Even so,that experience helped me to create a lifelong interest in UFOs and aliens.
When I was in Grade5,astronauts were being sent into space for the first time.Almost every night,I would look out of my bedroom's window and search the sky for UFOs. 23 They were really beautiful and amazing,and maybe the aliens would agree with me.(E9208003)
19______
20.______
21______
22.______
23.______
答案:
B 19. C 由“Suddenly, I heard strange voices whispering near my bed.”和空后的 We 并结合选项可知,此处指的是我立刻喊我的父母。故选 C。 20. A 由“only remember that none of us could sleep well because of the voices”并结合选项可知,第二天早上我上学迟到了。故选 A。 21. E 由“I decided to find the ‘alien’”并结合选项可知,此处是指作者仔细地在房间的角落寻找。故选 E。 22. D 由“However, it wasn't the alien that I expected, but an old broken radio in my bookcase.”并结合选项可知,此处指的是声音是从收音机传出来的。故选 D。 23. F 由“Almost every night, I would look out of my bedroom's window and search the sky for UFOs.”并结合选项可知,此处指的是我从来没有见过不明飞行物,但是我看到了很多星星。故选 F。
C
人与社会.文化景观跨历
史.楼兰古国
请阅读下面的非连续性文本,根据语篇内容,回答问题。
One of the greatest mysteries in Chinese history is the disappearance(消失)of the Ancient
City of Loulan.It was located in the wilderness(荒漠) of Bayingolin Mongolian Autonomous Prefecture(巴音郭楞蒙古自治州),Xinjiang and covered an area of about 120,000 square kilometers.It played a very important role in the Silk Road.Chinese silk,tea and other products were carried to other kingdoms through Loulan.It was very prosperous(繁荣的)at that time.
Global Connection
ancient city.
____▲____
25.When did the ancient city suddenly disappear?______________________________
26.What caused the disappearance of the Ancient
City of Loulan according to the experts?(One or two examples are OK.)
______________________________
27.新考法.段落标题题What is the best subtitle(小标题)of A ?
______________________________
28.新考法.开放性试题]If possible,would you like to take a trip to the ancient city of Loulan?Why or why not?
______________________________
人与社会.文化景观跨历
史.楼兰古国
请阅读下面的非连续性文本,根据语篇内容,回答问题。
One of the greatest mysteries in Chinese history is the disappearance(消失)of the Ancient
City of Loulan.It was located in the wilderness(荒漠) of Bayingolin Mongolian Autonomous Prefecture(巴音郭楞蒙古自治州),Xinjiang and covered an area of about 120,000 square kilometers.It played a very important role in the Silk Road.Chinese silk,tea and other products were carried to other kingdoms through Loulan.It was very prosperous(繁荣的)at that time.
Global Connection
Loulan is considered as “ China's Pompeii ".Pompeii is an ancient Roman town. It died in AD 79 when the volcano(火山)Mount Vesuvius broke outand covered it with lava(岩浆).Everyone there waskillcd by thc hcat ,thc lack of air or the flow oflava. The lava covered everything. As a result ,thecity was ' frozen in time ' .
However, the ancient city suddenly disappeared from the area in AD630.The reason is still a mystery.Some experts say the ancient Loulan people moved to other places because Loulan was getting drier and drier and people did not have enough water to drink.Some believe it was swallowed(吞没)by the sand of the desert,and others believe that the change of the route of the Silk Road resulted in the disappearance of the ancient city.
____▲____
The road to the ancient city is very difficult.So the visitors had better travel in groups. Visitorsshould also be very fit and healthy. There aresightseeing buses in Bayingolin MongolianAutonomous Prefecture(巴音郭楞蒙古自治州).but they can go no closer than 18 km to thcancient city. You will have to finish the rest of thejourney on foot or by camel.
24.Where was the Ancient City of Loulan located?______________________________25.When did the ancient city suddenly disappear?______________________________
26.What caused the disappearance of the Ancient
City of Loulan according to the experts?(One or two examples are OK.)
______________________________
27.新考法.段落标题题What is the best subtitle(小标题)of A ?
______________________________
28.新考法.开放性试题]If possible,would you like to take a trip to the ancient city of Loulan?Why or why not?
______________________________
答案:
C 24. It was located in the wilderness of Bayingolin Mongolian Autonomous Prefecture, Xinjiang. 25. In AD 630. 26. Some experts say the ancient Loulan people moved to other places because Loulan was getting drier and drier and people did not have enough water to drink. /Some experts believe it was swallowed by the sand of the desert. /Some experts believe that the change of the route of the Silk Road resulted in the disappearance of it. 27. Travel Tips 28. No, I won't. Because I think it's boring. /No, I won't. Because the trip can be very dangerous. /Yes, because it is a great thing to travel there. 开放性试题,言之有理即可。
查看更多完整答案,请扫码查看