第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
IV词语运用(本题共有两个语篇,A篇有五个小题,B篇有十个小题,每小题1分,共15 分)
A
请阅读下面短文,根据语篇内容,在空白处
填入恰当的单词,使短文通顺、连贯。每空一词。
Mysterious Events
Have you ever experienced something 29 seemed to be strange and unbelievable?Well,I have.Here is a mysterious event that happened to me not too long ago.
One dark and stormy night,as I was studying for my exams,I heard a strange noise coming 30 my attic(阁楼).Curiosity got control of me,and armed with a flashlight(手电筒),I carefully made my way up the stairs.
As I reached the attic,I noticed a faint(微弱的)light from an old box in the corner.It seemed to be sending an otherworldly(超自然的)light.With shaking hands,I 31 the box and looked inside.It was a collection of ancient artifacts(手工制品),each one more fascinating than the last.
Suddenly,the room began to shake violently,as if an 32 was occurring.Books fell off the shelves,and dust filled the air.In a panic,I quickly closed the box and ran downstairs,leaving the mysterious artifacts behind.
Till this day,I still wonder what caused that.Was it a ghost trying to communicate with me?33 was it just my imagination(想象)playing tricks on me?Whatever the case may be,that night will forever remain a mysterious event in my life,reminding me that there are things in this world that we may never fully understand.(E9208003)
29.______
30______
31.______
32.______
33.______
A
请阅读下面短文,根据语篇内容,在空白处
填入恰当的单词,使短文通顺、连贯。每空一词。
Mysterious Events
Have you ever experienced something 29 seemed to be strange and unbelievable?Well,I have.Here is a mysterious event that happened to me not too long ago.
One dark and stormy night,as I was studying for my exams,I heard a strange noise coming 30 my attic(阁楼).Curiosity got control of me,and armed with a flashlight(手电筒),I carefully made my way up the stairs.
As I reached the attic,I noticed a faint(微弱的)light from an old box in the corner.It seemed to be sending an otherworldly(超自然的)light.With shaking hands,I 31 the box and looked inside.It was a collection of ancient artifacts(手工制品),each one more fascinating than the last.
Suddenly,the room began to shake violently,as if an 32 was occurring.Books fell off the shelves,and dust filled the air.In a panic,I quickly closed the box and ran downstairs,leaving the mysterious artifacts behind.
Till this day,I still wonder what caused that.Was it a ghost trying to communicate with me?33 was it just my imagination(想象)playing tricks on me?Whatever the case may be,that night will forever remain a mysterious event in my life,reminding me that there are things in this world that we may never fully understand.(E9208003)
29.______
30______
31.______
32.______
33.______
答案:
A
29. that 设空处引导定语从句,先行词是不定代词 something,关系代词只能用 that。
30. from 此处指奇怪的声音来自阁楼。come from 来自,故填写介词 from。
31. opened 根据下文的 looked inside 及 I quickly closed the box 可知,作者“打开”了箱子,时态为一般过去时,故填写 opened。
32. earthquake 根据“突然,房间开始剧烈摇晃”以及空前的 an 可知,此处指似乎“地震”正在发生。故填写 earthquake。
33. Or “Was it a ghost trying to communicate with me?”和“was it just my imagination playing tricks on me”之间是选择关系,故填写连词 Or。
B
请阅读下面语篇,根据其内容,用方框中所给词的正确形式填空,使其通顺、连贯。方框中有两个词为多余项。
Thousands of years ago,people had to hunt (打猎)for food.They lived in caves(洞穴)and needed fire to keep 34 .Some of them drew pictures on the walls of their caves.
We don't know why they drew the pictures.They had to go 35 into the cave to do it,so they must have had a plan.They probably took a light 36 them,which was made from animal fat.Maybe they drew the pictures to 37 good luck when they hunted.Others think the spears (矛)in the pictures mean that they were 38 other people to hunt.
For paints,they mixed animal fat with some different things like dirt or berries.They used sticks to brush the paints onto the 39 of their caves.Some of the drawings are colorful and others are black from the burned end of a stick.
These people drew what they saw around them−− 40 such as tigers,deer,horses,and sometimes birds and fish.They also drew people,but not very 41 .
The pictures are 42 good most of the time.The tigers look strong and powerful.Many of the horses and deer look graceful.
These drawings have been 43 in more than130caves−mostly in England and France.Maybe there are more that we haven't found yet.It is interesting to look at such old drawings.
(E9208003)
34.______
35.______
36.______
37.______
38.______
39.______
40.______
41.______
42.______
43.______
请阅读下面语篇,根据其内容,用方框中所给词的正确形式填空,使其通顺、连贯。方框中有两个词为多余项。
Thousands of years ago,people had to hunt (打猎)for food.They lived in caves(洞穴)and needed fire to keep 34 .Some of them drew pictures on the walls of their caves.
We don't know why they drew the pictures.They had to go 35 into the cave to do it,so they must have had a plan.They probably took a light 36 them,which was made from animal fat.Maybe they drew the pictures to 37 good luck when they hunted.Others think the spears (矛)in the pictures mean that they were 38 other people to hunt.
For paints,they mixed animal fat with some different things like dirt or berries.They used sticks to brush the paints onto the 39 of their caves.Some of the drawings are colorful and others are black from the burned end of a stick.
These people drew what they saw around them−− 40 such as tigers,deer,horses,and sometimes birds and fish.They also drew people,but not very 41 .
The pictures are 42 good most of the time.The tigers look strong and powerful.Many of the horses and deer look graceful.
These drawings have been 43 in more than130caves−mostly in England and France.Maybe there are more that we haven't found yet.It is interesting to look at such old drawings.
(E9208003)
34.______
35.______
36.______
37.______
38.______
39.______
40.______
41.______
42.______
43.______
答案:
B 34. warm 此处指他们住在山洞里,需要火来保持“暖和”,故填 warm。 35. deep 此处指他们不得不进入洞穴深处,故填 deep。 36. with 此处指他们可能会带着火把一起进去,介词 with 符合题意。 37. bring 此处指也许他们画这些画是为了在狩猎时“带来”好运,动词不定式符号 to 后跟动词原形,故填 bring。 38. teaching 此处指另外一些人认为画中的矛意味着他们在“教”别人打猎,表示“教”要用 teach;再根据其前的 were 以及句意可知,对应的时态是过去进行时,故填 teaching。 39. walls 此处指他们用棍子把颜料刷在洞穴的“墙”上,再根据第一段最后一句中提到的 the walls of their caves 可知,要填的是 wall 的复数形式 walls。 40. animals 根据其后的 such as tigers, deer, horses, and sometimes birds and fish 可知,所缺的词表示“动物”,应用 animal 的复数形式 animals。 41. often 此处指他们也画人物,但不“经常”画,故填 often。 42. quite 此处指那些画“相当”不错,故填 quite。 43. found 此处指这些绘画已经在 130 多个洞穴中被“发现”了,表示“发现”要用 find;再根据主语 These drawings 以及被动语态的结构可知填 found。
查看更多完整答案,请扫码查看