第62页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
请阅读下面语篇,根据其内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使其意思通顺。选项中有一项为多余项。
In the journey of life,we often face different choices and decisions.Some people like to spend a lot of time thinking about what they should do,but are slow to take action. 19 because it's better to act once than to consider a thousand times.
Firstly,action is the key to realizing dreams.
Dreams are beautiful,but only through action can we turn them into reality.If we only stay there to think without doing anything,then our(dreams will always be the thing that we can't reach forever. 20
Secondly, action can bring valuable experience and lessons.No matter how well we plan,we will always meet unexpected challenges.
21 Through practice,we can find out where we should think more and we can also know what we are good at or weak in.Then we can know how to improve ourselves.
Thirdly,action can push us to have a creattive spirit.When having problems,we need to come up with good ways to solve them. 22 At the same time,by solving problems,we will develop our creativity to deal with different situations.
23 Please learn it by heart.Maybe we are thinking what we should do if we fail.No one can make sure of success before taking action.In otherr words,even if we fail,we should also learn to learn from failures and change our ways to do things in time.In this way,we can step onto the road to future success.

19.______20.______21.______22.______23.______
In the journey of life,we often face different choices and decisions.Some people like to spend a lot of time thinking about what they should do,but are slow to take action. 19 because it's better to act once than to consider a thousand times.
Firstly,action is the key to realizing dreams.
Dreams are beautiful,but only through action can we turn them into reality.If we only stay there to think without doing anything,then our(dreams will always be the thing that we can't reach forever. 20
Secondly, action can bring valuable experience and lessons.No matter how well we plan,we will always meet unexpected challenges.
21 Through practice,we can find out where we should think more and we can also know what we are good at or weak in.Then we can know how to improve ourselves.
Thirdly,action can push us to have a creattive spirit.When having problems,we need to come up with good ways to solve them. 22 At the same time,by solving problems,we will develop our creativity to deal with different situations.
23 Please learn it by heart.Maybe we are thinking what we should do if we fail.No one can make sure of success before taking action.In otherr words,even if we fail,we should also learn to learn from failures and change our ways to do things in time.In this way,we can step onto the road to future success.
19.______20.______21.______22.______23.______
答案:
19. F 根据设空处后面的内容可知,此处强调的是要去行动,选项 F“然而,对我们来说真正重要的是勇敢地迈出这一步”符合语境。
20. E 根据第二段首句“Firstly, action is the key to realizing dreams.”和设空处的位置在本段末尾可知,此处应该和第二段的主旨保持一致,即行动是实现梦想的关键,选项 E“只有通过行动我们才能逐渐接近我们的梦想”符合语境。
21. C 根据第三段内容可知,本段主要介绍了行动可以带来宝贵的经验和教训,通过实践,我们可以发现自己的问题,然后就能知道如何提升自己。选项 C“实际上,它们给我们时间来学习和成长”符合语境。
22. D 根据后句“At the same time, by solving problems, we will develop our creativity to deal with different situations.”可知,此处是在阐述解决问题的好处是什么,选项 D“在这个过程中,我们的思想会变得更加活跃”符合语境。
23. B 根据设空处位置可知,此处是对本段以及全文的总结。本文主要讲述了面对不同的选择和决定,我们应当立刻去做,而不是反复思考,选项 B“思考是问题,而行动就是答案”符合语境。
IV词语运用
请阅读下面短文,根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。方框中有两个词为多余项
My family often had a get−together with friends in my childhood. There was always someone who would ask,“What are you going to do when you grow up?”Well,I started out to be a 24 or a hero.Later I wanted to be a fireman,an artist...As I grew older,my dreams of the future changed.When I was going to college,I 25 , “What wil1 you study?", another question supposed to find out what I would be when I grew up.
By then I decided 26 a computer programmer.So I was studying software for much of my life.I am happy that I could realize my dream. The realization of my life purpose encourages me to help others to succeed in 27 own lives.
However,life is full of the unexpected.For many of us,there is a“thief"that goes around stealing our dreams.Sometimes,the“thief"willl come as a parent,a relative,or a friend,but the 28 “thief"of all is just ourselves.
Usually when we are about to reach the aim,a“small"voice inside will say,“You will never succeed.Very few have ever done this 29 "
And on and on the“small"voice makes us lose heart and fail.
Failure,though, 30 our dreams to come true.It is one of the most important 31 we have.Believe it or not,it teaches us 32 lessons.And,when we learn these lessons well,we are ready for success.
There are no“overnight”successes,but with
perseverance(毅力),they 33 .So just don't give up.Let dreams stay in your life.
24.______25.______26.______27.______28.______29.______30.______31.______32.______33.______
请阅读下面短文,根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。方框中有两个词为多余项
My family often had a get−together with friends in my childhood. There was always someone who would ask,“What are you going to do when you grow up?”Well,I started out to be a 24 or a hero.Later I wanted to be a fireman,an artist...As I grew older,my dreams of the future changed.When I was going to college,I 25 , “What wil1 you study?", another question supposed to find out what I would be when I grew up.
By then I decided 26 a computer programmer.So I was studying software for much of my life.I am happy that I could realize my dream. The realization of my life purpose encourages me to help others to succeed in 27 own lives.
However,life is full of the unexpected.For many of us,there is a“thief"that goes around stealing our dreams.Sometimes,the“thief"willl come as a parent,a relative,or a friend,but the 28 “thief"of all is just ourselves.
Usually when we are about to reach the aim,a“small"voice inside will say,“You will never succeed.Very few have ever done this 29 "
And on and on the“small"voice makes us lose heart and fail.
Failure,though, 30 our dreams to come true.It is one of the most important 31 we have.Believe it or not,it teaches us 32 lessons.And,when we learn these lessons well,we are ready for success.
There are no“overnight”successes,but with
perseverance(毅力),they 33 .So just don't give up.Let dreams stay in your life.
24.______25.______26.______27.______28.______29.______30.______31.______32.______33.______
答案:
24. teacher 根据“or a hero”和“a fireman, an artist”以及备选词可知,此处应指教师,故填 teacher。
25. was asked 根据语境可知,作者是被别人问的,所以应用被动语态;根据从句时态可知应用一般过去时的被动语态,主句主语是第一人称 I,be 动词用 was,故填 was asked。
26. to become 根据语境可知,此处指作者决定成为一名计算机程序员,become“成为”符合语境。decide to do sth.决定做某事,故填 to become。
27. their 根据语境可知,此处指帮助别人在他们自己的生活中成功,设空处应用 they 的形容词性物主代词 their 作定语,故填 their。
28. greatest 根据“the ‘thief’ will come as a parent, a relative, or a friend, but the...‘thief’ of all is just ourselves”可知,此处与三者以上作比较,应填形容词最高级,根据备选词可知 great 的最高级 greatest 符合语境,故填 greatest。
29. successfully 根据“You will never succeed.”可知,很少人能实现目标。此处应用 successful 的副词形式 successfully 修饰动词,故填 successfully。
30. helps 根据语境和备选词可知,失败帮助我们梦想成真。时态为一般现在时,主语 Failure 是第三人称单数,故填 helps。
31. tools 此处指它是我们拥有的最重要的工具之一。tool“工具”符合语境。根据“one of the+形容词最高级+可数名词复数”的结构可知填 tools。
32. valuable 此空应填形容词作定语,it 指的是“Failure”,结合备选词可知,失败给了我们宝贵的教训。value 的形容词形式 valuable 符合语境,意为“珍贵的”,故填 valuable。
33. will come 根据语境和备选词可知,此处指只要有毅力,成功就会到来,come“来”,动作发生在将来,应用一般将来时,故填 will come。
查看更多完整答案,请扫码查看