第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
Ⅲ 根据汉语意思完成句子,每空一词
21. (2021 甘肃武威中考) 这个航班因恶劣天气延误了。 The flight was delayed ____ ____ the bad weather.
22. 一定要带上你的钥匙、钱包、午餐盒和雨伞,以防下雨。 Be sure to bring your keys, wallet, and your lunch box, ____ ____ your umbrella just in case it rains.
23. (2021 四川达州中考) 无论我走到哪里,没有什么能把我和我的祖国分开。 Wherever I go, nothing can make me ____ ____ my motherland.
21. (2021 甘肃武威中考) 这个航班因恶劣天气延误了。 The flight was delayed ____ ____ the bad weather.
22. 一定要带上你的钥匙、钱包、午餐盒和雨伞,以防下雨。 Be sure to bring your keys, wallet, and your lunch box, ____ ____ your umbrella just in case it rains.
23. (2021 四川达州中考) 无论我走到哪里,没有什么能把我和我的祖国分开。 Wherever I go, nothing can make me ____ ____ my motherland.
答案:
because of/due to
@@along with
@@separate from
@@along with
@@separate from
Ⅳ 阅读理解
学习能力·学习策略 (2023 陕西中考改编, 44—47, ★☆)
Chemistry is usually thought to be more difficult than other subjects, at least for the beginners. There are some reasons for this idea. For one thing, chemistry has a very specialized vocabulary (学科专用语汇). At first, studying chemistry is like learning a new language. Also, some concepts (概念) of chemistry are hard to understand. However, with hard work and careful study, you can finish this subject successfully—and even enjoy it. Here are some suggestions to help you develop good study habits and better understand the topics in the book:
●Firstly, attend classes on time. Listen to your teacher and take careful notes in class. If possible, always review the topics you learn in class, and review your notes on the same day.
●Secondly, think carefully whether you really understand the meaning of a term or the use of an equation (方程式). A good way to test your understanding is to explain a concept to a classmate or someone else.
●Thirdly, pay attention to things which have something to do with chemistry in life. Watch or do experiments in class carefully.
●Fourthly, question often and do not be afraid to ask your teacher or classmates for help.
You will find that chemistry is much more than numbers, formulas (分子式) and equations. It's often used in daily life just like math and physics. Once you fall in love with it, you'll get lots of fun.
24. How many suggestions does the writer give the readers?
A. Three. B. Four. C. Five.
25. The writer thinks that a good way to test your understanding of the formula “$H_{2}CO_{3}$” is to ____.
A. explain it to someone else
B. read it aloud in class
C. write it on the blackboard
26. Which of the following is TRUE?
A. Chemistry is more often used than physics.
B. Some concepts of chemistry are hard to understand.
C. Studying chemistry is like learning our mother language.
27 The passage is mainly about ____.
A. differences between chemistry and physics
B. the importance of chemistry and physics
C. how students study chemistry
学习能力·学习策略 (2023 陕西中考改编, 44—47, ★☆)
Chemistry is usually thought to be more difficult than other subjects, at least for the beginners. There are some reasons for this idea. For one thing, chemistry has a very specialized vocabulary (学科专用语汇). At first, studying chemistry is like learning a new language. Also, some concepts (概念) of chemistry are hard to understand. However, with hard work and careful study, you can finish this subject successfully—and even enjoy it. Here are some suggestions to help you develop good study habits and better understand the topics in the book:
●Firstly, attend classes on time. Listen to your teacher and take careful notes in class. If possible, always review the topics you learn in class, and review your notes on the same day.
●Secondly, think carefully whether you really understand the meaning of a term or the use of an equation (方程式). A good way to test your understanding is to explain a concept to a classmate or someone else.
●Thirdly, pay attention to things which have something to do with chemistry in life. Watch or do experiments in class carefully.
●Fourthly, question often and do not be afraid to ask your teacher or classmates for help.
You will find that chemistry is much more than numbers, formulas (分子式) and equations. It's often used in daily life just like math and physics. Once you fall in love with it, you'll get lots of fun.
24. How many suggestions does the writer give the readers?
A. Three. B. Four. C. Five.
25. The writer thinks that a good way to test your understanding of the formula “$H_{2}CO_{3}$” is to ____.
A. explain it to someone else
B. read it aloud in class
C. write it on the blackboard
26. Which of the following is TRUE?
A. Chemistry is more often used than physics.
B. Some concepts of chemistry are hard to understand.
C. Studying chemistry is like learning our mother language.
27 The passage is mainly about ____.
A. differences between chemistry and physics
B. the importance of chemistry and physics
C. how students study chemistry
答案:
24. B 细节理解题。根据“● Firstly... ● Secondly... ● Thirdly... ● Fourthly...”可知,作者给了读者四条建议,故选B。
25. A 细节理解题。根据“A good way to test your understanding is to explain a concept to a classmate or someone else.”可知,作者认为测试你对概念的理解程度的一个好方法是向同学或别人解释它。故选A。
26. B 细节理解题。根据“Also, some concepts of chemistry are hard to understand.”可知,有些化学概念很难理解。故选B。
27. C 大意大意题。根据“Here are some suggestions to help you develop good studies habits and better understand the topics in the book”可知,本文主要介绍了几条帮助学生养成良好的习惯习惯,更好地理解化学的建议,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看