2026年一本密卷高考英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一本密卷高考英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第87页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
C(2025·湖北武汉·高三检测)
What's black and white and read all over? Newspapers used to be the answer. But now, they've lost their appeal for many. In a recent survey, only 19% of young people aged 18 to 34 said they read newspapers daily. Instead, 37% prefer local TV news, while 44% turn to online news sites. The way we get news has clearly changed.
Just a generation or two ago, the newspaper was the main way in which many people got their news. But now, “there's a revolution in the way young people access news,” says media consultant Merrill Brown. Nearly every home has at least one TV set. There's high - speed, wireless Internet access in many cafes. Cell phones handle text messages and can take pictures and download e - mails. You no longer have to wait for a bundle of newsprint to arrive on your doorstep every morning.
One problem is that many news organizations refuse to see the potential of the Web, says new media specialist Bob Cauthorn. For those who do, however, the Internet is rapidly changing the way journalists work. Traditional newspaper articles are supposed to be read from beginning to end. With web pages, you can zero in on the things you're interested in, then follow links to other sources. You can join discussion groups, read other people's reactions to a topic, or start a blog—a type of online diary—to express your own views and collect comments. In this world of “new media,” straight lines no longer apply, says Jane Ellen Stevens, a multimedia journalist. “It's not 1, 2, 3, 4,” she says, “but this, that, and another.”
Raised on MTV and video games, today's kids and young adults want flashy displays, special effects, instant access to information, and the chance to interact in real time, even when they're reading about serious issues. If newspapers can't find creative ways to be more than just ink on paper, some experts suggest, they might disappear completely.
8. How is Paragraph 1 mainly developed?
A. By comparing data.
B. By presenting facts.
C. By listing examples.
D. By explaining reasons.
9. What can be inferred from Brown's words?
A. Processing news is revolutionary.
B. New technologies are favored by many.
C. TV sets started the fashion of mass media.
D. It takes long to deliver newspapers to readers.
10. What message does Paragraph 3 want to convey?
A. Following links to resources is promising.
B. Much remains to be done on the webpage.
C. New technologies have changed news delivery.
D. New media allows more freedom and choices.
11. How does the author feel about newspapers' future?
A. Critical.
B. Optimistic.
C. Concerned.
D. Indifferent.
What's black and white and read all over? Newspapers used to be the answer. But now, they've lost their appeal for many. In a recent survey, only 19% of young people aged 18 to 34 said they read newspapers daily. Instead, 37% prefer local TV news, while 44% turn to online news sites. The way we get news has clearly changed.
Just a generation or two ago, the newspaper was the main way in which many people got their news. But now, “there's a revolution in the way young people access news,” says media consultant Merrill Brown. Nearly every home has at least one TV set. There's high - speed, wireless Internet access in many cafes. Cell phones handle text messages and can take pictures and download e - mails. You no longer have to wait for a bundle of newsprint to arrive on your doorstep every morning.
One problem is that many news organizations refuse to see the potential of the Web, says new media specialist Bob Cauthorn. For those who do, however, the Internet is rapidly changing the way journalists work. Traditional newspaper articles are supposed to be read from beginning to end. With web pages, you can zero in on the things you're interested in, then follow links to other sources. You can join discussion groups, read other people's reactions to a topic, or start a blog—a type of online diary—to express your own views and collect comments. In this world of “new media,” straight lines no longer apply, says Jane Ellen Stevens, a multimedia journalist. “It's not 1, 2, 3, 4,” she says, “but this, that, and another.”
Raised on MTV and video games, today's kids and young adults want flashy displays, special effects, instant access to information, and the chance to interact in real time, even when they're reading about serious issues. If newspapers can't find creative ways to be more than just ink on paper, some experts suggest, they might disappear completely.
8. How is Paragraph 1 mainly developed?
A. By comparing data.
B. By presenting facts.
C. By listing examples.
D. By explaining reasons.
9. What can be inferred from Brown's words?
A. Processing news is revolutionary.
B. New technologies are favored by many.
C. TV sets started the fashion of mass media.
D. It takes long to deliver newspapers to readers.
10. What message does Paragraph 3 want to convey?
A. Following links to resources is promising.
B. Much remains to be done on the webpage.
C. New technologies have changed news delivery.
D. New media allows more freedom and choices.
11. How does the author feel about newspapers' future?
A. Critical.
B. Optimistic.
C. Concerned.
D. Indifferent.
答案:
8.A 推理判断题。根据第一段“In a recent survey,on-ly 19% of young people aged 18 to 34 said they read newspapers daily.Instead,37% prefer local TV news,while 44% turn to online news sites.(在最近的一项调查中,只有19%的18至34岁的年轻人表示他们每天阅读报纸。相反,37%的人更喜欢当地的电视新闻,而44%的人则转向在线新闻网站。)”可知,第一段通过比较数据展开。故选A。
9.B 推理判断题。根据第二段“But now,‘there’s a revolution in the way young people access news,’says media consultant Merrill Brown.(但是现在,媒体顾问Merrill Brown说:“年轻人获取新闻的方式正在发生一场革命。”)”可知,从Brown的话中可以推断出新技术受到许多人的青睐。故选B。
10.D 主旨大意题。根据第三段“With web pages,you can zero in on the things you’re interested in,then follow links to other sources.You can join discussion groups,read other people’s reactions to a topic,or start a blog—a type of online diary—to express your own views and collect comments.(有了网页,你可以专注于你感兴趣的东西,然后链接到其他资源。你可以加入讨论组,阅读其他人对某个话题的反应,或者开始写博客——一种在线日记——来表达你自己的观点并收集评论。)”可知,第三段想要传达的信息是新媒体提供了更多的自由和选择。故选D。
11.C 推理判断题。根据最后一段“Raised on MTV and video games,today’s kids and young adults want flashy displays,special effects,instant access to in-formation,and the chance to interact in real time,e-ven when they’re reading about serious issues.If newspapers can’t find creative ways to be more than just ink on paper,some experts suggest,they might disappear completely.(今天的孩子和年轻人是在MTV和电子游戏中长大的,他们想要华丽的展示、特效、即时获取信息,以及实时互动的机会,即使他们正在阅读严肃的问题。一些专家建议,如果报纸不能找到创造性的方式,让自己不仅仅是纸上的墨水,它们可能会完全消失。)”可知,作者对报纸的未来感到担忧。故选C。
9.B 推理判断题。根据第二段“But now,‘there’s a revolution in the way young people access news,’says media consultant Merrill Brown.(但是现在,媒体顾问Merrill Brown说:“年轻人获取新闻的方式正在发生一场革命。”)”可知,从Brown的话中可以推断出新技术受到许多人的青睐。故选B。
10.D 主旨大意题。根据第三段“With web pages,you can zero in on the things you’re interested in,then follow links to other sources.You can join discussion groups,read other people’s reactions to a topic,or start a blog—a type of online diary—to express your own views and collect comments.(有了网页,你可以专注于你感兴趣的东西,然后链接到其他资源。你可以加入讨论组,阅读其他人对某个话题的反应,或者开始写博客——一种在线日记——来表达你自己的观点并收集评论。)”可知,第三段想要传达的信息是新媒体提供了更多的自由和选择。故选D。
11.C 推理判断题。根据最后一段“Raised on MTV and video games,today’s kids and young adults want flashy displays,special effects,instant access to in-formation,and the chance to interact in real time,e-ven when they’re reading about serious issues.If newspapers can’t find creative ways to be more than just ink on paper,some experts suggest,they might disappear completely.(今天的孩子和年轻人是在MTV和电子游戏中长大的,他们想要华丽的展示、特效、即时获取信息,以及实时互动的机会,即使他们正在阅读严肃的问题。一些专家建议,如果报纸不能找到创造性的方式,让自己不仅仅是纸上的墨水,它们可能会完全消失。)”可知,作者对报纸的未来感到担忧。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看