2026年一本密卷高考英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一本密卷高考英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
B(2025·山西太原·高三检测)
Anna Du was walking along the beach at Castle Island in South Boston when she noticed plastic scattered (散落) across the shoreline. She bent down to pick some up but quickly realized there were far too many tiny pieces to handle. "When I saw how much plastic there was, it seemed impossible to clean it all up," recalls Du, who was in sixth grade at the time. Instead of giving up, Du tackled the problem like any good scientist—starting with research. That's how she discovered that 8 million tons of plastic end up in the oceans every year.
Inspired by her findings, Du decided to build a remote - operated vehicle (ROV) to detect microplastics on the ocean floor. Her ROV, made from PVC pipes, features two main systems: a navigation system and a detection system. The navigation system uses propellers (螺旋桨) and a combination of fishing weights and foam floats (lightweight materials that keep the device floating) to move up and down. The detection system, however, is the real innovation. It uses infrared cameras (红外相机) and light wavelengths to spot microplastics, making them stand out against sand and plants. Actually, the device doesn't collect microplastics, but it identifies where they accumulate. Du has even applied for a patent on the Rov's key components.
Faced with the challenge of locating ocean microplastics—unlike the Great Pacific Garbage Patch, these are not floating on the surface—she knew an ROV would be the most efficient tool. Taking water samples and analyzing them in a lab could never be done on the scale needed. Instead, she needed a mobile lab to detect plastics in - situ.
Her ROV impressed many experts with its clever design. "She has an impressive engineering instinct," says Casey Mach ado, an engineer at the Woods Hole Oceanographic Institution. "Her ability to break down problems and create solutions is remarkable."
"I want to be an engineer because I love building things to help solve global problems," says Du. "But I'm not sure yet what kind of engineer I want to be." At her age, she has plenty of time to figure that out.
4. What motivates Anna Du to build the ROV?
A. Her interest in engineering design.
B. Her discovery of plastic pollution.
C. Her participation in a school project.
D. Her desire for marine biology.
5. What is the highlight of Du's invention?
A. Its use of recycled PVC materials.
B. Its ability to classify plastic types.
C. Its floating control system.
D. Its advanced detection system.
6. What does Paragraph 3 mainly talk about?
A. The necessity of ROV.
B. The impact of microplastics.
C. The challenges in the invention.
D. The limitation of the traditional lab.
7. Which of the following best describes Anna Du?
A. Cooperative.
B. Particular.
C. Humble.
D. Creative.
Anna Du was walking along the beach at Castle Island in South Boston when she noticed plastic scattered (散落) across the shoreline. She bent down to pick some up but quickly realized there were far too many tiny pieces to handle. "When I saw how much plastic there was, it seemed impossible to clean it all up," recalls Du, who was in sixth grade at the time. Instead of giving up, Du tackled the problem like any good scientist—starting with research. That's how she discovered that 8 million tons of plastic end up in the oceans every year.
Inspired by her findings, Du decided to build a remote - operated vehicle (ROV) to detect microplastics on the ocean floor. Her ROV, made from PVC pipes, features two main systems: a navigation system and a detection system. The navigation system uses propellers (螺旋桨) and a combination of fishing weights and foam floats (lightweight materials that keep the device floating) to move up and down. The detection system, however, is the real innovation. It uses infrared cameras (红外相机) and light wavelengths to spot microplastics, making them stand out against sand and plants. Actually, the device doesn't collect microplastics, but it identifies where they accumulate. Du has even applied for a patent on the Rov's key components.
Faced with the challenge of locating ocean microplastics—unlike the Great Pacific Garbage Patch, these are not floating on the surface—she knew an ROV would be the most efficient tool. Taking water samples and analyzing them in a lab could never be done on the scale needed. Instead, she needed a mobile lab to detect plastics in - situ.
Her ROV impressed many experts with its clever design. "She has an impressive engineering instinct," says Casey Mach ado, an engineer at the Woods Hole Oceanographic Institution. "Her ability to break down problems and create solutions is remarkable."
"I want to be an engineer because I love building things to help solve global problems," says Du. "But I'm not sure yet what kind of engineer I want to be." At her age, she has plenty of time to figure that out.
4. What motivates Anna Du to build the ROV?
A. Her interest in engineering design.
B. Her discovery of plastic pollution.
C. Her participation in a school project.
D. Her desire for marine biology.
5. What is the highlight of Du's invention?
A. Its use of recycled PVC materials.
B. Its ability to classify plastic types.
C. Its floating control system.
D. Its advanced detection system.
6. What does Paragraph 3 mainly talk about?
A. The necessity of ROV.
B. The impact of microplastics.
C. The challenges in the invention.
D. The limitation of the traditional lab.
7. Which of the following best describes Anna Du?
A. Cooperative.
B. Particular.
C. Humble.
D. Creative.
答案:
4.B 细节理解题。根据第一段中“‘When I saw how much plastic there was,it seemed impossible to clean it all up,’recalls Du,who was in sixth grade at the time.(‘我看到那么多塑料时,感觉根本不可能全部清理干净,’当时上六年级的Du回忆道。)”和第二段中“Inspired by her findings,Du decided to build a remote-operated vehicle(ROV)to detect microplastics on the ocean floor.(受她的发现启发,Du决定制造一个远程操控潜水器(ROV)来探测海底的微塑料。)”可知,Anna Du对塑料污染的发现促使她制造远程操控潜水器。故选B。
5.D 细节理解题。根据第二段中“The detection system,however,is the real innovation. It uses infrared cameras(红外相机)and light wavelengths to spot microplastics,making them stand out against sand and plants.(然而,检测系统才是真正的创新。它使用红外相机和光波长来探测微塑料,使这些微塑料在沙子和植物的背景下清晰可见。)”可知,Du的发明亮点在于其先进的检测系统。故选D。
6.A 主旨大意题。根据第三段“Faced with the chal-lenge of locating ocean microplastics—unlike the Great Pacific Garbage Patch,these are not floating on the surface—she knew an ROV would be the most effi-cient tool.... Instead,she needed a mobile lab to de-tect plastics in-situ.(面对定位海洋微塑料的挑战——与大太平洋垃圾带不同,这些微塑料并不漂浮在水面上——她知道远程操控潜水器将是最有效的工具。采集水样并在实验室进行分析,永远无法达到所需的规模。相反,她需要一个移动实验室来现场检测塑料。)”可知,本段主要讲述了远程操控潜水器对于探测海底微塑料的必要性。故选A。
7.D 推理判断题。根据第二段中“Inspired by her findings,Du decided to build a remote-operated vehicle(ROV)to detect micro plastics on the ocean floor.(受她的发现启发,Du决定制造一个远程操控潜水器(ROV)来探测海底的微塑料。)”和倒数第二段中“Her ability to break down problems and create solutions is remarkable.(她具有令人赞叹的工程直觉,分解问题并创造解决方案的能力非同寻常。)”可知,Anna Du能够发明遥控潜水器,说明她是一个有创造力的人。故选D。
5.D 细节理解题。根据第二段中“The detection system,however,is the real innovation. It uses infrared cameras(红外相机)and light wavelengths to spot microplastics,making them stand out against sand and plants.(然而,检测系统才是真正的创新。它使用红外相机和光波长来探测微塑料,使这些微塑料在沙子和植物的背景下清晰可见。)”可知,Du的发明亮点在于其先进的检测系统。故选D。
6.A 主旨大意题。根据第三段“Faced with the chal-lenge of locating ocean microplastics—unlike the Great Pacific Garbage Patch,these are not floating on the surface—she knew an ROV would be the most effi-cient tool.... Instead,she needed a mobile lab to de-tect plastics in-situ.(面对定位海洋微塑料的挑战——与大太平洋垃圾带不同,这些微塑料并不漂浮在水面上——她知道远程操控潜水器将是最有效的工具。采集水样并在实验室进行分析,永远无法达到所需的规模。相反,她需要一个移动实验室来现场检测塑料。)”可知,本段主要讲述了远程操控潜水器对于探测海底微塑料的必要性。故选A。
7.D 推理判断题。根据第二段中“Inspired by her findings,Du decided to build a remote-operated vehicle(ROV)to detect micro plastics on the ocean floor.(受她的发现启发,Du决定制造一个远程操控潜水器(ROV)来探测海底的微塑料。)”和倒数第二段中“Her ability to break down problems and create solutions is remarkable.(她具有令人赞叹的工程直觉,分解问题并创造解决方案的能力非同寻常。)”可知,Anna Du能够发明遥控潜水器,说明她是一个有创造力的人。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看