2026年一本密卷高考英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一本密卷高考英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一本密卷高考英语》

C(2025·湖北武汉·高三检测)
In satellite images of the Earth from space, the United States seems to split in half: the eastern side is much brighter than the west. Across the Atlantic, Europe glints. The Nile Delta in Africa glows like a diamond. Farther east, Hong Kong and Shanghai are afire. Developed society, it's clear, is where the light is.
A growing field of research suggests that night - time light itself is far more dangerous than the dark. Everything that lives on this planet evolved during billions of years along a reliable cycle of day and night. But artificial light breaks the cycle. This causes sleeplessness among astronauts who take pills but still get only six hours of shuteye. Shift workers, who rise with the night and work in blue light, experience not only disturbed circadian rhythms (昼夜节律), but an increased likelihood of breast cancer.
When we, in the industrialized world, do manage to turn off the lights, there are measurable, beneficial effects. In a widely reported paper last summer, Kenneth Wright at the University of Colorado took eight students camping in the Rocky Mountains for two weeks. They weren't allowed to use any artificial light after sunset—only the glow of campfire. After a week, melatonin (褪黑素) started to rise at sunset, peak at midnight, and decrease just at sunrise. "Internal biological time under natural light - dark conditions tightly synchronize with environmental time," he said.
For those of us addicted to our glowing phones and tablets, an app called Flux can help. It 'warms' your device's display screen so that it shifts red in the evening, more closely matching the color of the setting sun. Just a brief glimpse at your mobile phone at bedtime is enough to expose your eyes to artificial light, so fighting such a disturbance might be an exercise in vain. But even if we can't completely contain our thirst for light, we can all make one small gesture, which could stimulate us to unplug a little more.
8. What can we infer from Paragraph 2?
A. Darkness poses health threats to shift workers.
B. Sleeplessness are more likely to cause breast cancer.
C. Humans can easily adapt to the changing surroundings.
D. Astronauts take pills to minimize day - and - night cycle disturbance.
9. What does the underlined word "synchronize with" in Paragraph 3 mean?
A. Correspond to.
B. Interact with.
C. Object to.
D. Blend with.
10. How does Flux help reduce the harmful effects of artificial light?
A. By blocking artificial lights.
B. By warming the screen temperature.
C. By reducing screen brightness.
D. By creating the natural change of light.
11. What's the purpose of the final sentence?
A. To settle a debate.
B. To suggest a solution.
C. To promote a product.
D. To contradict an assumption.
答案: 8.D 推理判断题。根据第二段“This causes sleepless-ness among astronauts who take pills but still get only six hours of shuteye.(这导致服用安眠药的宇航员仍只能获得六小时睡眠。)”可知,宇航员服用药物是为了缓解昼夜节律被打乱导致的睡眠问题。故选D。
9.A 词义猜测题。根据第三段“After a week,melato-nin(褪黑素)started to rise at sunset,peak at mid-night,and decrease just at sunrise.(一周后,褪黑素水平开始随着日落而上升,在午夜时分达到峰值,并随着日出逐渐下降。)”可知,人体生物钟在自然光下与环境时间“同步”,划线短语synchronizes with与选项A含义相近,意为“与……一致”。故选A。
10.D 细节理解题。根据第四段中“For those of us ad-dicted to our glowing phones and tablets,an app called Flux can help. It‘warms’your device’s dis-play screen so that it shifts red in the evening,more closely matching the color of the setting sun.(对于那些沉迷于发光手机和平板电脑的人来说,一款名为Flux的应用程序可以提供帮助。该功能会使设备屏幕‘变暖’,在傍晚时分逐渐转为红色调,更接近落日余晖的色温。)”可知,Flux通过调整屏幕颜色接近夕阳的红光,模拟自然光线变化。故选D。
11.B 推理判断题。最后一段最后一句“But even if we can’t completely contain our thirst for light,we can all make one small gesture,which could stimulate us to unplug a little more.(但即便我们无法彻底抑制对光明的渴望,至少可以做一个小小举动,这或许能激励我们稍离电子设备,重拾自然节律。)”可知,建议人们采取小行动,属于提出解决方案。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭