2026年天利38套中考试题精选英语浙江专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年天利38套中考试题精选英语浙江专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年天利38套中考试题精选英语浙江专版》

第78页
D
“I can’t believe you put that photo of me on WeChat!” Does this sound familiar? Do your parents post photos of you online? Are there photos out there that you really don’t want the world to see? Posting photos of your children online which is also called sharenting is becoming more and more popular around the world.
But French police have warned that parents could face future lawsuits (起诉) from their children. Under French law, you are not allowed to publish a photo of someone without their consent.
Some children have asked their parents not to share photos online. Children grow up fast and parents must respect that.
“Mom, we’ve discussed this. You may not post anything without my consent,” Apple Martin wrote the above comment under a photo taken by her famous mother, Gwyneth Paltrow, of the two of them skiing, and a media storm followed.
Ray Fitzgerald, a parenting coach, advises his followers to stick to the “three P rules of posting”.
• Privacy—Make sure private images stay private and check that your privacy settings are as tight as possible.
• Perception—If you were a teenager, would you like your parents to share that picture of you online? If the answer is no, then don’t post it.
• Permission—Always ask a teenager’s permission before posting an image.
I asked some teenagers and here are some of their comments.
After much discussion, most people seem to agree that it’s time to stop sharenting when your children are about 12 or 13 years old. The pictures can be so embarrassing and they’re out there forever. Which side are you on?
27. Which of the following might be sharenting?
A. Dale, a teenage boy, likes taking photos of his parents and posting them online.
B. Grace, a teacher, likes taking photos of her own daily life and posting them online.
C. Anna, a mother, likes taking photos of her 6-year-old son and posting them online.
D. Kevin, a father, likes taking photos of the beautiful nature and posting them online.
28. What does the underlined word “consent” in Paragraph 2 probably mean?
A. Agreement.
B. Advice.
C. Action.
D. Ability.
29. What can be known from the passage?
A. It’s all right for parents to post their children’s photos online.
B. It’s necessary for parents to stick to the “three P rules of posting”.
C. Both Sam and Jack think it’s a good idea to post children’s photos online.
D. All parents should stop posting pictures of children older than 12 years old.
30. Which is the best title for the text?
A. Sharenting to Show Love!
B. Sharent Online!
C. Three P Rules of Sharenting!
D. To Sharent or Not?
答案: 27.C 28.A 29.B 30.D 
第二节 任务型阅读(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下面材料,从方框中所给的A—E五个选项中选出正确选项(
),将其序号填入31—34小题,并回答第35小题。 
  
答案: 31.D 32.A 33.E 34.B 35.I usually use brainstorming. It helps me come up with creative ideas quickly.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭