2026年天利38套中考试题精选英语浙江专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年天利38套中考试题精选英语浙江专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年天利38套中考试题精选英语浙江专版》

第105页
D
①Hearing a parent say “Tidy your room!” is not unusual. According to a UK survey, having a messy bedroom is the third most common reason for a family argument. What do you think, is it OK to have a messy bedroom?
②Some people believe having a messy room is okay for kids. A messy room is like a teenager's own little world. They can hang posters or leave clothes on the floor without someone telling them “Clean up!”. This space teaches them to make choices and feel free to be themselves. Parents can help by staying out of the room. If the mess worries them, they can close the door. Most teenagers have messy rooms because they're busy with friends, hobbies, or school. But they will probably grow out of it and learn to be more organised.
③Also, some studies show that messiness can be a sign of creativity and it's more likely to free one's mind for deep-thinking. Cleaning up the room is boring and time-wasting, and there are more meaningful things to do, like working, developing hobbies or spending time with friends. Anyway, the chances are that it will just get messy again!
④However, research shows that an untidy environment can cause more stress and make it harder for teenagers to focus on homework. Instead, a tidy room can make them happy and help them think more clearly while dealing with difficult tasks in the room. What's more, one may knock something onto the floor by accident and break it in a messy room. And it is unfair to the rest of the family if one of the rooms looks like a rubbish place—it is part of their home too and we should respect that. In a word, a tidy room is nice for everyone and, best of all, means no arguments.
27. What do people argue about according to the passage?
A. Whether kids should have their own space.
B. Whether it is necessary to keep rooms tidy.
C. Whether children should share housework.
D. Whether parents should set their kids free.
28. What does the underlined word “it” in Paragraph ② refer to?
A. Arguing with parents.
B. Having a messy room.
C. Keeping rooms clean.
D. Preparing for future life.
29. Which can support the opinion of keeping rooms in order?
A. Children can be free to throw things everywhere.
B. It takes much time for children to clean bedrooms.
C. It helps children be more creative and open-minded.
D. Kids can focus on tasks and improve clear thinking.
30. What can be the structure of the passage?
.
答案: 27.B 28.B 29.D 30.C 
第二节 任务型阅读(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)
阅读下面材料,从方框中所给的 A—E 五个选项中选出正确选项(
),将其序号填入第 31—34 小题,并回答第 35 小题。
Monday May 5 2025
Technology
These days, six amazing companies from Hangzhou have got much attention around the world. People call them the “Six Dragons”. These companies are doing great things in the field of technology. Let's look at some of them.
DeepSeek: The most well-known “dragon” builds AI tools that can understand languages, answer questions, and even design projects. One of its most
popular products is also called DeepSeek. Its logo is a whale and it is free to use and share. This helps students  and  teachers  across  the  world  use  AI conveniently.
31Game Science: As Black Myth: Wukong takes the world by storm, the “dragon” behind it has also
caught attention in the game industry. The game focuses on using scientific methods. It has improved players' experience by mixing Chinese culture and technology in new ways.
32Unitree: The third “dragon” is famous for its creative robots. They can learn dance moves like humans. At the 2025 CCTV Spring Festival Gala,
they gave a special show called YangBot and amazed people in the world. As one fan said, “It's like watching the future and past dance together!”
33BrainCo: Another “dragon” makes products that can read human brains and help treat diseases.
For example, with a tool on the head, users can stay calm and study better. The product is making the future of brain technology real—and it's all about helping people do more with their minds!
34
35. Which company's product are you interested in? Why? (不超过 15 词)
答案: 31.C 32.E 33.D 34.A 35.①I am interested in DeepSeek’s product because it is free and powerful. ②I am interested in Game Science’s product because I can learn about Chinese culture. ③I am interested in Unitree’s product because the robot is interesting and creative. ④I am interested in BrainCo’s product because the product can read our brains. (答案不唯一,合理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭