第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
( ) 1. What does Tom always carry in his schoolbag?
A. A football. B. A basketball. C. A storybook. D. A sketchbook and coloured pencils.
( ) 2. Why did Tom's parents give him paints and brushes?
A. To help him study science. B. For cleaning his room. C. To stop him from playing outside. D. Because they saw his artistic talent.
( ) 3. The underlined word “inspires” in paragraph 3 means “______”.
A. makes someone tired B. forgets something C. gives someone ideas or excitement D. copies someone's work
( ) 4. What is the passage mainly about?
A. A boy's hobby of painting and his goals. B. How to win an art competition. C. The best tools for painting. D. A teacher named Ms Green.
( ) 5. Which title best fits the passage?
A. The football star B. Tom's colourful dream C. Ms Green's art class D. A good neighbour
A. A football. B. A basketball. C. A storybook. D. A sketchbook and coloured pencils.
D
( ) 2. Why did Tom's parents give him paints and brushes?
A. To help him study science. B. For cleaning his room. C. To stop him from playing outside. D. Because they saw his artistic talent.
D
( ) 3. The underlined word “inspires” in paragraph 3 means “______”.
A. makes someone tired B. forgets something C. gives someone ideas or excitement D. copies someone's work
C
( ) 4. What is the passage mainly about?
A. A boy's hobby of painting and his goals. B. How to win an art competition. C. The best tools for painting. D. A teacher named Ms Green.
A
( ) 5. Which title best fits the passage?
A. The football star B. Tom's colourful dream C. Ms Green's art class D. A good neighbour
B
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,考查的是对文章内容的理解和词汇的运用。文章主要讲述了一个12岁男孩Tom的特殊爱好——绘画,以及他在这个爱好上的努力和梦想。题目类型为选择题,需要从提供的选项中选出正确答案。
1. 第一题考查的是细节理解,通过阅读文章第一段可以找到答案。
2. 第二题也是考查细节理解,需要理解Tom的父母为什么给他颜料和画笔。
3. 第三题考查的是词汇猜测,需要根据上下文推断“inspires”的含义。
4. 第四题考查的是对文章主旨的理解,需要概括文章的主要内容。
5. 第五题考查的是对文章标题的判断,需要选择最能概括文章内容的标题。
【答案】:
1. D
根据文章第一段“He always carries a sketchbook (素描本) and coloured pencils in his schoolbag.”可知,Tom的书包里总是带着素描本和彩色铅笔,因此答案为D。
2. D
文章第一段提到“His parents noticed his talent and gave him a big surprise with paints and brushes on his 8th birthday.”,说明Tom的父母因为他展现出的艺术天赋而给了他颜料和画笔作为生日礼物,因此答案为D。
3. C
根据文章第三段“I hope my work inspires others to try painting too.”,可以推断“inspires”意为“激发某人的灵感或热情”,因此答案为C。
4. A
文章主要讲述了Tom的绘画爱好和他的目标,即成为一名著名的艺术家,并通过教学和分享来激励他人。因此,文章的主旨是关于一个男孩的绘画爱好和他的目标,答案为A。
5. B
文章主要围绕Tom的绘画梦想展开,因此“Tom's colourful dream”最能概括文章的主旨,答案为B。
这是一道英语阅读理解题,考查的是对文章内容的理解和词汇的运用。文章主要讲述了一个12岁男孩Tom的特殊爱好——绘画,以及他在这个爱好上的努力和梦想。题目类型为选择题,需要从提供的选项中选出正确答案。
1. 第一题考查的是细节理解,通过阅读文章第一段可以找到答案。
2. 第二题也是考查细节理解,需要理解Tom的父母为什么给他颜料和画笔。
3. 第三题考查的是词汇猜测,需要根据上下文推断“inspires”的含义。
4. 第四题考查的是对文章主旨的理解,需要概括文章的主要内容。
5. 第五题考查的是对文章标题的判断,需要选择最能概括文章内容的标题。
【答案】:
1. D
根据文章第一段“He always carries a sketchbook (素描本) and coloured pencils in his schoolbag.”可知,Tom的书包里总是带着素描本和彩色铅笔,因此答案为D。
2. D
文章第一段提到“His parents noticed his talent and gave him a big surprise with paints and brushes on his 8th birthday.”,说明Tom的父母因为他展现出的艺术天赋而给了他颜料和画笔作为生日礼物,因此答案为D。
3. C
根据文章第三段“I hope my work inspires others to try painting too.”,可以推断“inspires”意为“激发某人的灵感或热情”,因此答案为C。
4. A
文章主要讲述了Tom的绘画爱好和他的目标,即成为一名著名的艺术家,并通过教学和分享来激励他人。因此,文章的主旨是关于一个男孩的绘画爱好和他的目标,答案为A。
5. B
文章主要围绕Tom的绘画梦想展开,因此“Tom's colourful dream”最能概括文章的主旨,答案为B。
查看更多完整答案,请扫码查看