第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
1.
2.
3.
4. Mr Zhang
Are
you
in the school football team? Yes
,
I
am
.2.
Does
Ms Lin teach
Music at your school? No
,
she
doesn't
.3.
What
is
your
form teacher like
?4. Mr Zhang
teaches
us
Maths
.
答案:
【解析】:
本题主要考查句型转换,包括一般疑问句的改写、肯定/否定回答以及对划线部分提问等。
1. 第一题是将陈述句改为一般疑问句并作肯定回答。原句是“I'm in the school football team.”,改为一般疑问句需要将be动词提前,即“Are you in the school football team?”。肯定回答是“Yes, I am.”。
2. 第二题是将陈述句改为一般疑问句并作否定回答。原句是“Ms Lin teaches Music at our school.”,改为一般疑问句需要借助助动词does,并将teaches还原为teach,即“Does Ms Lin teach Music at your school?”。否定回答是“No, she doesn't.”。
3. 第三题是对划线部分“very kind to all of us”提问,询问班主任的性格特点。因此,需要用what来提问,并将is提前,构成特殊疑问句“What is your form teacher like?”。
4. 第四题是改为同义句。原句是“Mr Zhang is our Maths teacher.”,改为同义句可以说“Mr Zhang teaches us Maths.”,表示张老师教我们数学。
【答案】:
1. Are you; Yes, I am.
2. Does; teach; No, she doesn't.
3. What's your; like
4. teaches us Maths
本题主要考查句型转换,包括一般疑问句的改写、肯定/否定回答以及对划线部分提问等。
1. 第一题是将陈述句改为一般疑问句并作肯定回答。原句是“I'm in the school football team.”,改为一般疑问句需要将be动词提前,即“Are you in the school football team?”。肯定回答是“Yes, I am.”。
2. 第二题是将陈述句改为一般疑问句并作否定回答。原句是“Ms Lin teaches Music at our school.”,改为一般疑问句需要借助助动词does,并将teaches还原为teach,即“Does Ms Lin teach Music at your school?”。否定回答是“No, she doesn't.”。
3. 第三题是对划线部分“very kind to all of us”提问,询问班主任的性格特点。因此,需要用what来提问,并将is提前,构成特殊疑问句“What is your form teacher like?”。
4. 第四题是改为同义句。原句是“Mr Zhang is our Maths teacher.”,改为同义句可以说“Mr Zhang teaches us Maths.”,表示张老师教我们数学。
【答案】:
1. Are you; Yes, I am.
2. Does; teach; No, she doesn't.
3. What's your; like
4. teaches us Maths
(
A. A blackboard.
B. A noticeboard.
C. A wall.
D. A sand table.
(
A. Pens and pencils.
B. Brushes and ink.
C. Markers.
D. Computers.
(
A. With an electric bell.
B. With a metal bell or a wooden clapper.
C. With a smartphone.
D. With a piece of beautiful music.
(
A. The Analects of Confucius.
B. Three-Character Classic.
C. The Book of Songs.
D. Standards for Students.
(
A. Today's schools
B. Ancient China
C. Schools in China
D. Ancient schools in China
D
) 1. What do teachers in ancient China use for practice?A. A blackboard.
B. A noticeboard.
C. A wall.
D. A sand table.
(
B
) 2. What do students use to write in ancient China?A. Pens and pencils.
B. Brushes and ink.
C. Markers.
D. Computers.
(
B
) 3. How do ancient schools tell students when class starts?A. With an electric bell.
B. With a metal bell or a wooden clapper.
C. With a smartphone.
D. With a piece of beautiful music.
(
C
) 4. Which book is NOT mentioned in the passage?A. The Analects of Confucius.
B. Three-Character Classic.
C. The Book of Songs.
D. Standards for Students.
(
D
) 5. Which is the best title for this passage?A. Today's schools
B. Ancient China
C. Schools in China
D. Ancient schools in China
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解能力。文章主要描述了古代中国学校的一些特点和设施,包括教室、书桌、书架、砚台和铃声等。接下来,我会根据每个问题的具体内容,逐一分析并找出答案。
1. 第一个问题问的是古代中国的教师用什么进行练习。根据文章中的“teachers write on paper or use a sand table for practice”可以确定答案为D,即沙盘。
2. 第二个问题问的是古代中国的学生用什么写字。文章中提到“Students use inkstones to make ink for writing. They write with brushes.”,说明学生用毛笔和墨写字,因此答案为B。
3. 第三个问题问的是古代学校如何通知学生上课。根据文章中的“they use a metal bell or a wooden clapper to tell students when class starts or ends”可以确定答案为B,即使用金属铃或木制响板。
4. 第四个问题问的是文章中没有提到哪本书。通过对比文章中的书名和选项,可以发现“The Book of Songs”没有在文章中出现,因此答案为C。
5. 第五个问题要求选择文章的最佳标题。由于文章主要描述的是古代中国的学校,因此最符合文章内容的标题为D,即“Ancient schools in China”。
【答案】:
1. D
2. B
3. B
4. C
5. D
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解能力。文章主要描述了古代中国学校的一些特点和设施,包括教室、书桌、书架、砚台和铃声等。接下来,我会根据每个问题的具体内容,逐一分析并找出答案。
1. 第一个问题问的是古代中国的教师用什么进行练习。根据文章中的“teachers write on paper or use a sand table for practice”可以确定答案为D,即沙盘。
2. 第二个问题问的是古代中国的学生用什么写字。文章中提到“Students use inkstones to make ink for writing. They write with brushes.”,说明学生用毛笔和墨写字,因此答案为B。
3. 第三个问题问的是古代学校如何通知学生上课。根据文章中的“they use a metal bell or a wooden clapper to tell students when class starts or ends”可以确定答案为B,即使用金属铃或木制响板。
4. 第四个问题问的是文章中没有提到哪本书。通过对比文章中的书名和选项,可以发现“The Book of Songs”没有在文章中出现,因此答案为C。
5. 第五个问题要求选择文章的最佳标题。由于文章主要描述的是古代中国的学校,因此最符合文章内容的标题为D,即“Ancient schools in China”。
【答案】:
1. D
2. B
3. B
4. C
5. D
查看更多完整答案,请扫码查看