第24页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
二、信息还原
阅读短文,从方框中选出能填入空格处的最佳选项,有一个多余选项。
Do you like sport? In my family, all of us like sport. ______1______
I'm Andrew. ______2______ I'm 13 years old. There are three children in my family—my brother, my sister and I. We all like sport. My brother Alex is 15. We are in the same school. ______3______ Alex is tall and strong, so it's easy for him to play basketball well. ______4______ My sister is only nine years old. She likes playing ping-pong. We often play ping-pong at the weekend. She also enjoys swimming. ______5______ My parents love playing badminton. We often play badminton or ping-pong in the park near our home. We have great fun.
A. I'm a middle school student.
B. She swims every week.
C. Sport helps us stay healthy.
D. But for me, it's a little difficult.
E. We can watch some sports games on TV.
F. We get to play basketball together after school.
1.
阅读短文,从方框中选出能填入空格处的最佳选项,有一个多余选项。
Do you like sport? In my family, all of us like sport. ______1______
I'm Andrew. ______2______ I'm 13 years old. There are three children in my family—my brother, my sister and I. We all like sport. My brother Alex is 15. We are in the same school. ______3______ Alex is tall and strong, so it's easy for him to play basketball well. ______4______ My sister is only nine years old. She likes playing ping-pong. We often play ping-pong at the weekend. She also enjoys swimming. ______5______ My parents love playing badminton. We often play badminton or ping-pong in the park near our home. We have great fun.
A. I'm a middle school student.
B. She swims every week.
C. Sport helps us stay healthy.
D. But for me, it's a little difficult.
E. We can watch some sports games on TV.
F. We get to play basketball together after school.
1.
C
2. A
3. F
4. D
5. B
答案:
【解析】:
这是一个信息还原题,主要考查学生对文章上下文的理解以及选项与文章内容的匹配能力。题目给出了一个关于家庭成员喜欢运动的短文,其中留有5个空格需要从方框中选出最佳选项填入。
1. 第一个空格,考虑到前文提到“In my family, all of us like sport.”,所以此处应该填入与运动相关且能概括或引出后文的内容。选项C“Sport helps us stay healthy.”(运动帮助我们保持健康)最为贴切。
2. 第二个空格,后文提到“I'm 13 years old.”,说明此处应该填入与作者个人相关的信息。选项A“I'm a middle school student.”(我是一名中学生)符合语境。
3. 第三个空格,前文提到“We are in the same school.”,后文提到“Alex is tall and strong, so it's easy for him to play basketball well.”,说明此处应该填入与打篮球相关的内容。选项F“We get to play basketball together after school.”(我们放学后一起打篮球)最为合适。
4. 第四个空格,前文提到Alex打篮球很好,后文转到作者的妹妹喜欢打乒乓球,说明此处应该填入与作者打篮球感受相关的内容,以形成对比或转折。选项D“But for me, it's a little difficult.”(但对我来说,这有点难)符合语境。
5. 第五个空格,前文提到作者的妹妹喜欢游泳,后文提到作者的父母喜欢打羽毛球,说明此处应该填入与妹妹游泳相关的内容。选项B“She swims every week.”(她每周都游泳)最为贴切。
【答案】:
1. C
2. A
3. F
4. D
5. B
这是一个信息还原题,主要考查学生对文章上下文的理解以及选项与文章内容的匹配能力。题目给出了一个关于家庭成员喜欢运动的短文,其中留有5个空格需要从方框中选出最佳选项填入。
1. 第一个空格,考虑到前文提到“In my family, all of us like sport.”,所以此处应该填入与运动相关且能概括或引出后文的内容。选项C“Sport helps us stay healthy.”(运动帮助我们保持健康)最为贴切。
2. 第二个空格,后文提到“I'm 13 years old.”,说明此处应该填入与作者个人相关的信息。选项A“I'm a middle school student.”(我是一名中学生)符合语境。
3. 第三个空格,前文提到“We are in the same school.”,后文提到“Alex is tall and strong, so it's easy for him to play basketball well.”,说明此处应该填入与打篮球相关的内容。选项F“We get to play basketball together after school.”(我们放学后一起打篮球)最为合适。
4. 第四个空格,前文提到Alex打篮球很好,后文转到作者的妹妹喜欢打乒乓球,说明此处应该填入与作者打篮球感受相关的内容,以形成对比或转折。选项D“But for me, it's a little difficult.”(但对我来说,这有点难)符合语境。
5. 第五个空格,前文提到作者的妹妹喜欢游泳,后文提到作者的父母喜欢打羽毛球,说明此处应该填入与妹妹游泳相关的内容。选项B“She swims every week.”(她每周都游泳)最为贴切。
【答案】:
1. C
2. A
3. F
4. D
5. B
三、微写作
请根据以下提示问题,写几句话介绍自己的业余爱好和梦想。
Questions: 1. What's your favourite hobby?
2. What do you often do?
3. What's your dream?______
请根据以下提示问题,写几句话介绍自己的业余爱好和梦想。
Questions: 1. What's your favourite hobby?
2. What do you often do?
3. What's your dream?______
My favourite hobby is playing basketball. I often play basketball with my friends after school or on weekends. It's a great way to keep fit and have fun. My dream is to become a professional basketball player one day. I know it's a challenging goal, but I believe that with hard work and practice, I can achieve it.
答案:
【解析】:
这是一道微写作题目,属于英语七年级的范畴,主要考查学生的英语表达能力和对自我介绍的理解。题目要求根据提示问题,介绍自己的业余爱好和梦想。这需要我们首先明确自己的业余爱好,然后描述自己经常做的与这个爱好相关的事情,最后表达自己的梦想。
【答案】:
My favourite hobby is playing basketball. I often play basketball with my friends after school or on weekends. It's a great way to keep fit and have fun. My dream is to become a professional basketball player one day. I know it's a challenging goal, but I believe that with hard work and practice, I can achieve it.
这是一道微写作题目,属于英语七年级的范畴,主要考查学生的英语表达能力和对自我介绍的理解。题目要求根据提示问题,介绍自己的业余爱好和梦想。这需要我们首先明确自己的业余爱好,然后描述自己经常做的与这个爱好相关的事情,最后表达自己的梦想。
【答案】:
My favourite hobby is playing basketball. I often play basketball with my friends after school or on weekends. It's a great way to keep fit and have fun. My dream is to become a professional basketball player one day. I know it's a challenging goal, but I believe that with hard work and practice, I can achieve it.
查看更多完整答案,请扫码查看