第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
三、阅读理解
Hello! I'm Alice, a Grade 7 student in Starlight Middle School. Let me tell you something about my school.
My school is a special place full of joy and learning. It is big and looks like a beautiful park. There are tall trees and colourful flowers everywhere, and that makes it a nice place to study and play.
The classrooms in my school are bright and big. In the classrooms, we have modern tools like smart boards to help us learn better. And there is enough space for us to move around and have group discussions.
There are some special rooms in my school. There is a science lab where we can do fun experiments. And there are art rooms and music rooms for us to show our creativity (创造力). There is a modern library with lots of books, newspapers and magazines. We can go there in our free time.
The teachers in my school are kind and helpful. They can listen to us carefully and help us with all kinds of problems. They make learning fun by telling interesting stories and playing games with us.
(
A. It is small and quiet. B. It looks like a shopping centre.
C. It is full of joy and learning. D. It has only a few classrooms.
(
A. Small windows. B. New tables and chairs.
C. Many bookshelves. D. Modern tools.
(
A. Science labs. B. Art rooms. C. Reading rooms. D. Music rooms.
(
A. By giving a lot of homework. B. By helping students with their problems.
C. By telling interesting stories and playing games. D. By listening to them carefully.
(
A. Students can have group discussions in the science lab.
B. Students usually do experiments in the classrooms.
C. There are art rooms but no music rooms.
D. Students can show their creativity in the art and music rooms.
Hello! I'm Alice, a Grade 7 student in Starlight Middle School. Let me tell you something about my school.
My school is a special place full of joy and learning. It is big and looks like a beautiful park. There are tall trees and colourful flowers everywhere, and that makes it a nice place to study and play.
The classrooms in my school are bright and big. In the classrooms, we have modern tools like smart boards to help us learn better. And there is enough space for us to move around and have group discussions.
There are some special rooms in my school. There is a science lab where we can do fun experiments. And there are art rooms and music rooms for us to show our creativity (创造力). There is a modern library with lots of books, newspapers and magazines. We can go there in our free time.
The teachers in my school are kind and helpful. They can listen to us carefully and help us with all kinds of problems. They make learning fun by telling interesting stories and playing games with us.
(
C
) 1. What does Alice's school look like?A. It is small and quiet. B. It looks like a shopping centre.
C. It is full of joy and learning. D. It has only a few classrooms.
(
D
) 2. What can we find in the classrooms in Alice's school?A. Small windows. B. New tables and chairs.
C. Many bookshelves. D. Modern tools.
(
B
) 3. Which special rooms does she often go to if Alice likes drawing pictures?A. Science labs. B. Art rooms. C. Reading rooms. D. Music rooms.
(
C
) 4. How do the teachers make learning fun in Alice's school?A. By giving a lot of homework. B. By helping students with their problems.
C. By telling interesting stories and playing games. D. By listening to them carefully.
(
D
) 5. Which of the following is true in Alice's school?A. Students can have group discussions in the science lab.
B. Students usually do experiments in the classrooms.
C. There are art rooms but no music rooms.
D. Students can show their creativity in the art and music rooms.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和把握能力。文章主要描述了一个叫Alice的学生对她的学校的介绍,包括学校的外观、教室设施、特殊房间以及教师的教学方法等。
1. 对于第一题,需要找到描述Alice学校外观的句子,并与选项进行对比。
2. 第二题要求找到描述Alice学校教室设施的句子,并确定哪个选项是文中提到的。
3. 第三题需要找到与Alice喜欢画画相关的特殊房间。
4. 第四题要求找到描述教师如何使学习变得有趣的句子。
5. 第五题需要判断哪个选项是文中提到的关于Alice学校的真实情况。
【答案】:
1. C。根据文中“My school is a special place full of joy and learning. It is big and looks like a beautiful park.”可知,Alice的学校是一个充满欢乐和学习的地方,看起来像一个美丽的公园,因此选项C“它充满了欢乐和学习”是正确的。
2. D。根据文中“In the classrooms, we have modern tools like smart boards to help us learn better.”可知,Alice学校的教室里有现代化的工具,如智能板,以帮助学生学习,因此选项D“现代化的工具”是正确的。
3. B。根据文中“And there are art rooms and music rooms for us to show our creativity (创造力).”可知,如果Alice喜欢画画,她会经常去美术室,因此选项B“美术室”是正确的。
4. C。根据文中“They make learning fun by telling interesting stories and playing games with us.”可知,教师通过讲有趣的故事和与我们一起玩游戏来使学习变得有趣,因此选项C“通过讲有趣的故事和玩游戏”是正确的。
5. D。根据文中“And there are art rooms and music rooms for us to show our creativity (创造力).”可知,学生可以在美术和音乐室展示他们的创造力,因此选项D“学生可以在美术和音乐室展示他们的创造力”是正确的。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和把握能力。文章主要描述了一个叫Alice的学生对她的学校的介绍,包括学校的外观、教室设施、特殊房间以及教师的教学方法等。
1. 对于第一题,需要找到描述Alice学校外观的句子,并与选项进行对比。
2. 第二题要求找到描述Alice学校教室设施的句子,并确定哪个选项是文中提到的。
3. 第三题需要找到与Alice喜欢画画相关的特殊房间。
4. 第四题要求找到描述教师如何使学习变得有趣的句子。
5. 第五题需要判断哪个选项是文中提到的关于Alice学校的真实情况。
【答案】:
1. C。根据文中“My school is a special place full of joy and learning. It is big and looks like a beautiful park.”可知,Alice的学校是一个充满欢乐和学习的地方,看起来像一个美丽的公园,因此选项C“它充满了欢乐和学习”是正确的。
2. D。根据文中“In the classrooms, we have modern tools like smart boards to help us learn better.”可知,Alice学校的教室里有现代化的工具,如智能板,以帮助学生学习,因此选项D“现代化的工具”是正确的。
3. B。根据文中“And there are art rooms and music rooms for us to show our creativity (创造力).”可知,如果Alice喜欢画画,她会经常去美术室,因此选项B“美术室”是正确的。
4. C。根据文中“They make learning fun by telling interesting stories and playing games with us.”可知,教师通过讲有趣的故事和与我们一起玩游戏来使学习变得有趣,因此选项C“通过讲有趣的故事和玩游戏”是正确的。
5. D。根据文中“And there are art rooms and music rooms for us to show our creativity (创造力).”可知,学生可以在美术和音乐室展示他们的创造力,因此选项D“学生可以在美术和音乐室展示他们的创造力”是正确的。
四、信息还原
阅读短文,从方框中选出能填入空格处的最佳选项,有一个多余选项。
My name is Daniel. I'm in Grade 7. This is my first year at a middle school. ______
We go to school five days a week. We study Chinese, Maths and English every day. We also study some other subjects, such as Geography, History and Computer Science. ______ So we need to work hard.
______ We have hobby clubs, like the Chess Club and the Music Club. We have sports clubs, like the Basketball Club and the Swimming Club. We have subject area clubs, like the English Club, the Maths Club and the Geography Club. I love Geography. I'm a member of the Geography Club. ______ In the club, older students help new students learn more about the school. Some students may have problems with their new school life, but they don't want to talk with the teachers. ______ The older students are kind and helpful. They try their best to help new students with their problems.
A. Our school also has a Buddy (伙伴) Club.
B. I'm going to join the Basketball Club.
C. We have all kinds of after-school clubs.
D. It's not easy to learn so many subjects well.
E. Then they can chat with an older student in the club.
F. Now I want to tell you something about my school.
1.
阅读短文,从方框中选出能填入空格处的最佳选项,有一个多余选项。
My name is Daniel. I'm in Grade 7. This is my first year at a middle school. ______
We go to school five days a week. We study Chinese, Maths and English every day. We also study some other subjects, such as Geography, History and Computer Science. ______ So we need to work hard.
______ We have hobby clubs, like the Chess Club and the Music Club. We have sports clubs, like the Basketball Club and the Swimming Club. We have subject area clubs, like the English Club, the Maths Club and the Geography Club. I love Geography. I'm a member of the Geography Club. ______ In the club, older students help new students learn more about the school. Some students may have problems with their new school life, but they don't want to talk with the teachers. ______ The older students are kind and helpful. They try their best to help new students with their problems.
A. Our school also has a Buddy (伙伴) Club.
B. I'm going to join the Basketball Club.
C. We have all kinds of after-school clubs.
D. It's not easy to learn so many subjects well.
E. Then they can chat with an older student in the club.
F. Now I want to tell you something about my school.
1.
F
2. D
3. C
4. A
5. E
答案:
【解析】:
这是一个信息还原题,主要考查学生对文章整体内容的把握以及句子之间的逻辑关系。需要从方框中选出能填入空格处的最佳选项,使短文内容完整、通顺。解题的关键在于理解每个空格前后句子的意思,找出它们之间的联系,然后从给出的选项中选择最符合语境的句子。
1. 第一空前面介绍了自己的名字和所在年级,后面开始讲述学校的相关内容,所以这里需要一个引出下文关于学校介绍的句子,F选项“Now I want to tell you something about my school.”符合语境。
2. 第二空前面提到学习很多科目,后面说需要努力学习,D选项“It's not easy to learn so many subjects well.”能够很好地衔接前后文,说明学习这么多科目不容易。
3. 第三空后面列举了各种俱乐部,C选项“We have all kinds of after-school clubs.”起到了总领下文的作用。
4. 第四空前面说自己加入了地理俱乐部,后面说在俱乐部里高年级学生帮助新学生,A选项“Our school also has a Buddy (伙伴) Club.”引出了伙伴俱乐部这个话题,符合语境。
5. 第五空前面说有些学生不想和老师谈新学校生活的问题,后面说高年级学生善良且乐于助人,E选项“Then they can chat with an older student in the club.”说明了这些学生可以和俱乐部里的高年级学生聊天,符合逻辑。
【答案】:
1. F
2. D
3. C
4. A
5. E
这是一个信息还原题,主要考查学生对文章整体内容的把握以及句子之间的逻辑关系。需要从方框中选出能填入空格处的最佳选项,使短文内容完整、通顺。解题的关键在于理解每个空格前后句子的意思,找出它们之间的联系,然后从给出的选项中选择最符合语境的句子。
1. 第一空前面介绍了自己的名字和所在年级,后面开始讲述学校的相关内容,所以这里需要一个引出下文关于学校介绍的句子,F选项“Now I want to tell you something about my school.”符合语境。
2. 第二空前面提到学习很多科目,后面说需要努力学习,D选项“It's not easy to learn so many subjects well.”能够很好地衔接前后文,说明学习这么多科目不容易。
3. 第三空后面列举了各种俱乐部,C选项“We have all kinds of after-school clubs.”起到了总领下文的作用。
4. 第四空前面说自己加入了地理俱乐部,后面说在俱乐部里高年级学生帮助新学生,A选项“Our school also has a Buddy (伙伴) Club.”引出了伙伴俱乐部这个话题,符合语境。
5. 第五空前面说有些学生不想和老师谈新学校生活的问题,后面说高年级学生善良且乐于助人,E选项“Then they can chat with an older student in the club.”说明了这些学生可以和俱乐部里的高年级学生聊天,符合逻辑。
【答案】:
1. F
2. D
3. C
4. A
5. E
查看更多完整答案,请扫码查看