第18页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
七、阅读短文,回答问题
Our English teacher, Tom Jackson, has some good friends. They are Ann, Joe, Mary and Carl.
Ann works in a hospital in a small town. She is a nurse. She likes her work very much. This month, she is helping mothers with their new babies.
Joe has been a taxi driver for 22 years. Joe likes his job. He is polite and always says "please" and "thank you". He smiles a lot, so his passengers (乘客) like him. He makes a good living and supports (养活) a family of four.
Mary is a teacher at a middle school. She has been a teacher for five years. She teaches Music. There are 15 boys and 18 girls in her class. She is very kind, and she helps them a lot. She is always proud (自豪的) of being a teacher.
Carl is a train conductor (列车员). He is 49 years old. He began to work at the age of 21. It is a good job for him because he likes making friends with people. Carl is very helpful, and he tries to make the passengers happy. He often stops to talk with the passengers. He likes his work because he can travel to many different places.
1. What is Ann's job?
2. What is Joe like?
3. How many students are there in Mary's class?
4. Why does Carl like his job?
5. What do Tom Jackson's friends have in common (共同之处)?
Our English teacher, Tom Jackson, has some good friends. They are Ann, Joe, Mary and Carl.
Ann works in a hospital in a small town. She is a nurse. She likes her work very much. This month, she is helping mothers with their new babies.
Joe has been a taxi driver for 22 years. Joe likes his job. He is polite and always says "please" and "thank you". He smiles a lot, so his passengers (乘客) like him. He makes a good living and supports (养活) a family of four.
Mary is a teacher at a middle school. She has been a teacher for five years. She teaches Music. There are 15 boys and 18 girls in her class. She is very kind, and she helps them a lot. She is always proud (自豪的) of being a teacher.
Carl is a train conductor (列车员). He is 49 years old. He began to work at the age of 21. It is a good job for him because he likes making friends with people. Carl is very helpful, and he tries to make the passengers happy. He often stops to talk with the passengers. He likes his work because he can travel to many different places.
1. What is Ann's job?
She is a nurse.
2. What is Joe like?
He is polite and always says "please" and "thank you". He smiles a lot.
3. How many students are there in Mary's class?
There are 33 students in her class.
4. Why does Carl like his job?
Because he can travel to many different places.
5. What do Tom Jackson's friends have in common (共同之处)?
They all like their jobs.
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,需要从短文中提取关键信息来回答各个问题。
1. 第一个问题询问Ann的职业,可以从短文中找到"Ann works in a hospital in a small town. She is a nurse.",所以Ann的职业是护士。
2. 第二个问题询问Joe的性格特点,可以从短文中找到"Joe likes his job. He is polite and always says "please" and "thank you". He smiles a lot.",所以Joe是一个有礼貌且爱笑的人。
3. 第三个问题询问Mary班级的学生数量,可以从短文中找到"There are 15 boys and 18 girls in her class.",所以Mary班级有33名学生。
4. 第四个问题询问Carl喜欢他工作的原因,可以从短文中找到"He likes his work because he can travel to many different places.",所以Carl喜欢他的工作是因为他可以旅行到很多不同的地方。
5. 第五个问题询问Tom Jackson的朋友们的共同之处,通过阅读全文可以发现,他们都喜欢自己的工作,所以这是他们的共同之处。
【答案】:
1. She is a nurse.
2. He is polite and always says "please" and "thank you". He smiles a lot.
3. There are 33 students in her class.
4. Because he can travel to many different places.
5. They all like their jobs.
1. 第一个问题询问Ann的职业,可以从短文中找到"Ann works in a hospital in a small town. She is a nurse.",所以Ann的职业是护士。
2. 第二个问题询问Joe的性格特点,可以从短文中找到"Joe likes his job. He is polite and always says "please" and "thank you". He smiles a lot.",所以Joe是一个有礼貌且爱笑的人。
3. 第三个问题询问Mary班级的学生数量,可以从短文中找到"There are 15 boys and 18 girls in her class.",所以Mary班级有33名学生。
4. 第四个问题询问Carl喜欢他工作的原因,可以从短文中找到"He likes his work because he can travel to many different places.",所以Carl喜欢他的工作是因为他可以旅行到很多不同的地方。
5. 第五个问题询问Tom Jackson的朋友们的共同之处,通过阅读全文可以发现,他们都喜欢自己的工作,所以这是他们的共同之处。
【答案】:
1. She is a nurse.
2. He is polite and always says "please" and "thank you". He smiles a lot.
3. There are 33 students in her class.
4. Because he can travel to many different places.
5. They all like their jobs.
查看更多完整答案,请扫码查看