第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
一、学校自然保护社团播放了一段金丝猴的介绍短片。请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。独白读两遍。
1. Golden monkeys usually weigh around ______ kilograms.
2. Most of them live in the forests of ______ in Sichuan.
3. They usually eat ______.
4. They like to ______ and play together.
5. We should set up more ______ parks for them.
1. Golden monkeys usually weigh around ______ kilograms.
2. Most of them live in the forests of ______ in Sichuan.
3. They usually eat ______.
4. They like to ______ and play together.
5. We should set up more ______ parks for them.
答案:
答案略
二、社团研学活动中,同学们认识了珍稀的珙桐树 (The Chinese dove tree)。请阅读短文,完成相应的任务。
任务一:根据短文内容从方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。一空一句。
The Chinese dove (鸽子) tree is a really special and endangered (濒危的) plant in China. It grows in the mountains of Sichuan, Hubei, Hunan, and other places.
1. _____ The large, white flowers of the tree look just like white doves flying in the air. That’s why it gets such a cool name. This tree can grow quite tall, up to 25 meters. In spring, the tree is full of beautiful “doves”.
However, the dove tree is now in danger. 2. _____ People cut down trees to grow food, get wood for building houses, and make room for cities. Because of this, the places where the dove tree can live are getting smaller and smaller. Besides the living place problem, there’s another big issue (问题). 3. _____ It takes a long, long time for the dove tree to become big and strong. Also, it’s really hard for the dove tree to grow new baby trees.
4. _____ Many nature parks have been set up all over China to keep the dove tree safe. These places are like safe homes for the tree. 5. _____ They are studying how the tree grows and trying different ways to help it grow more.
| A. It grows really slowly.
| B. It is popular with many people.
| C. Human activities are causing problems for it.
| D. It’s one of the most important plants in China.
| E. Luckily, people are doing something to save it.
| F. Moreover, scientists are also working hard to save it.
| G. This plant is famous because of its special appearance.
任务二:请根据短文内容回答下列问题。
6. Why is the Chinese dove tree given its name?______
7. What are scientists doing to save the Chinese dove tree?______
8. Would you like to visit a place where the Chinese dove tree grows? Why or why not?______
任务一:根据短文内容从方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。一空一句。
The Chinese dove (鸽子) tree is a really special and endangered (濒危的) plant in China. It grows in the mountains of Sichuan, Hubei, Hunan, and other places.
1. _____ The large, white flowers of the tree look just like white doves flying in the air. That’s why it gets such a cool name. This tree can grow quite tall, up to 25 meters. In spring, the tree is full of beautiful “doves”.
However, the dove tree is now in danger. 2. _____ People cut down trees to grow food, get wood for building houses, and make room for cities. Because of this, the places where the dove tree can live are getting smaller and smaller. Besides the living place problem, there’s another big issue (问题). 3. _____ It takes a long, long time for the dove tree to become big and strong. Also, it’s really hard for the dove tree to grow new baby trees.
4. _____ Many nature parks have been set up all over China to keep the dove tree safe. These places are like safe homes for the tree. 5. _____ They are studying how the tree grows and trying different ways to help it grow more.
| A. It grows really slowly.
| B. It is popular with many people.
| C. Human activities are causing problems for it.
| D. It’s one of the most important plants in China.
| E. Luckily, people are doing something to save it.
| F. Moreover, scientists are also working hard to save it.
| G. This plant is famous because of its special appearance.
任务二:请根据短文内容回答下列问题。
6. Why is the Chinese dove tree given its name?______
7. What are scientists doing to save the Chinese dove tree?______
8. Would you like to visit a place where the Chinese dove tree grows? Why or why not?______
答案:
【解析】:
任务一主要考查了对于文章内容的理解和语句的衔接能力。需要从给定的选项中选择最符合上下文的句子填入空白处。这需要我们仔细分析文章的前后文,理解文章的主旨,以及各个选项的含义。
任务二主要考查了对于文章细节的理解和把握,需要从文章中找出相关信息来回答问题。
【答案】:
任务一:
1. G。根据后文"The large, white flowers of the tree look just like white doves flying in the air. That’s why it gets such a cool name."(这棵树上的白色大花朵看起来就像白鸽在空中飞翔。这就是它得到这个酷名字的原因。)可知,此处是在解释珙桐树名字的由来,G项"This plant is famous because of its special appearance."(这种植物因其特殊的外表而闻名。)符合语境,引出后文对于其名字由来的解释。
2. C。根据后文"People cut down trees to grow food, get wood for building houses, and make room for cities."(人们砍伐树木来种植粮食,获取建造房屋的木材,为城市腾出空间。)可知,此处是在描述人类活动对珙桐树生存环境的影响,C项"Human activities are causing problems for it."(人类活动正在给它带来问题。)符合语境。
3. A。根据后文"It takes a long, long time for the dove tree to become big and strong."(珙桐树要长成高大强壮的树需要很长很长时间。)可知,此处是在描述珙桐树的生长特点,A项"It grows really slowly."(它生长得很慢。)符合语境。
4. E。根据后文"Many nature parks have been set up all over China to keep the dove tree safe."(中国各地已经建立了许多自然公园来保护珙桐树的安全。)可知,此处是在描述人们为了保护珙桐树所采取的措施,E项"Luckily, people are doing something to save it."(幸运的是,人们正在采取措施拯救它。)符合语境。
5. F。根据后文"They are studying how the tree grows and trying different ways to help it grow more."(他们正在研究这棵树如何生长,并尝试不同的方法来帮助它生长得更多。)可知,此处是在描述科学家们为了保护珙桐树所做的努力,F项"Moreover, scientists are also working hard to save it."(此外,科学家们也在努力拯救它。)符合语境。
任务二:
6. Because the large, white flowers of the tree look just like white doves flying in the air.
7. They are studying how the tree grows and trying different ways to help it grow more.
8. Yes, I would like to visit a place where the Chinese dove tree grows because it is a special and endangered plant, and I want to see its beautiful white flowers and learn more about it.(答案不唯一,合理即可)
任务一主要考查了对于文章内容的理解和语句的衔接能力。需要从给定的选项中选择最符合上下文的句子填入空白处。这需要我们仔细分析文章的前后文,理解文章的主旨,以及各个选项的含义。
任务二主要考查了对于文章细节的理解和把握,需要从文章中找出相关信息来回答问题。
【答案】:
任务一:
1. G。根据后文"The large, white flowers of the tree look just like white doves flying in the air. That’s why it gets such a cool name."(这棵树上的白色大花朵看起来就像白鸽在空中飞翔。这就是它得到这个酷名字的原因。)可知,此处是在解释珙桐树名字的由来,G项"This plant is famous because of its special appearance."(这种植物因其特殊的外表而闻名。)符合语境,引出后文对于其名字由来的解释。
2. C。根据后文"People cut down trees to grow food, get wood for building houses, and make room for cities."(人们砍伐树木来种植粮食,获取建造房屋的木材,为城市腾出空间。)可知,此处是在描述人类活动对珙桐树生存环境的影响,C项"Human activities are causing problems for it."(人类活动正在给它带来问题。)符合语境。
3. A。根据后文"It takes a long, long time for the dove tree to become big and strong."(珙桐树要长成高大强壮的树需要很长很长时间。)可知,此处是在描述珙桐树的生长特点,A项"It grows really slowly."(它生长得很慢。)符合语境。
4. E。根据后文"Many nature parks have been set up all over China to keep the dove tree safe."(中国各地已经建立了许多自然公园来保护珙桐树的安全。)可知,此处是在描述人们为了保护珙桐树所采取的措施,E项"Luckily, people are doing something to save it."(幸运的是,人们正在采取措施拯救它。)符合语境。
5. F。根据后文"They are studying how the tree grows and trying different ways to help it grow more."(他们正在研究这棵树如何生长,并尝试不同的方法来帮助它生长得更多。)可知,此处是在描述科学家们为了保护珙桐树所做的努力,F项"Moreover, scientists are also working hard to save it."(此外,科学家们也在努力拯救它。)符合语境。
任务二:
6. Because the large, white flowers of the tree look just like white doves flying in the air.
7. They are studying how the tree grows and trying different ways to help it grow more.
8. Yes, I would like to visit a place where the Chinese dove tree grows because it is a special and endangered plant, and I want to see its beautiful white flowers and learn more about it.(答案不唯一,合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看